Skocz do zawartości

[GPS + GSM + Mapy] Telefon z Symbianem i GPS

kalah

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zamiar dokupienia do mojego fona z Symbianem v2 moduł GPS. Zna ktoś program w ktory mogłbym załadować mapy i ustawic waypointy ?Konkretniej chce zrobic taki bajer z obszarem kampinosu. Jesli tak to jak to zrobic ? Jakich map użyć i jak je dobrze scalić w programie wraz z punktami odniesienia gps ? Mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi...

z góry thx za pomoc.

Napisano

Hmm to jeszcze dopowiem może :( tomtoma mam :) mi chodzi o cos takiego zebym zaladowal sobie wlasna mape np zeskanowana lub znaleziona w necie ze sciezkami rowerowymi itd :D a potem ja scalil z wspolrzednymi gps :)

Napisano

MapView GPS II, do tego Ozi Explorer i konwerter plików .jpg do .ogf i zrobisz sobie mapę każdego terenu.

Napisano

Witam

TT raczej nie sprawdzi sie w terenie, natomiast moge polecic programik Sport Tracing

Oto co mozna z niego wyciagnac

szpetal.jpg

Screenshot0002.jpgScreenshot0003.jpgScreenshot0004.jpg

Programik zapisuje w pliku który jest zintegrowany z Google Maps

Wykresy jako zrzuty z telefonu

Napisano

moge polecic programik SmartComGPS...

swietnie ste sprawdza z mapami rastowymi, mozna je przygotowac w OziExplorer,

ma automatyczny zapis track'a do pliku *.plt, wiec mozna go edytowac w ozim i zapodac np. na bikebrother.com albo google earth...

co do dostepnosci programu zapraszam na prv.

• 4 tygodnie później...
  • Mod Team
Napisano

Klaniam,

Troszke odswiezam temat

Nadaza mi sie okazyja zakupienia uzywanego ale w zacnym stanie smartphone'a Nokia 6630 i GPS receivera na bluetooth'ie.

Sa jednak daw zonki. Sprzet byl uzywany w UK no i ja nie mam wogole najmniejszego pojecia czym sie to-to je.

Czy posiadacze takiego dobra jak GPS mogliby zapodac kilka slow w temacie?

1. Co bede musial zrobic z zestawem aby uzywac go w Polsce?

2. Czy to wogole sie uda gdyz receiver jest opisany jako idealny do uzytku samochodowego. Nie chodzi mi tu o bateria lub inne kwestie zasilania ale czy takie sprzety samochodowe nie "zgubia sie" w terenie.

Licze na odzew bo czas nagli.

OSTRO!

I.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Klaniam,

Troszke odswiezam temat

Nadaza mi sie okazyja zakupienia uzywanego ale w zacnym stanie smartphone'a Nokia 6630 i GPS receivera na bluetooth'ie.

Sa jednak daw zonki. Sprzet byl uzywany w UK no i ja nie mam wogole najmniejszego pojecia czym sie to-to je.

Czy posiadacze takiego dobra jak GPS mogliby zapodac kilka slow w temacie?

1. Co bede musial zrobic z zestawem aby uzywac go w Polsce?

2. Czy to wogole sie uda gdyz receiver jest opisany jako idealny do uzytku samochodowego. Nie chodzi mi tu o bateria lub inne kwestie zasilania ale czy takie sprzety samochodowe nie "zgubia sie" w terenie.

Licze na odzew bo czas nagli.

OSTRO!

I.

Witam. Postaram się Ci odpowiedzieć bo używam podobnego zestawu. Nokia która planujesz zakupić jeżeli jest z UK ma prawdopodobnie i sima na którąś z tamtych sieci, telefon jednak może działać bez karty sim.

1Aby użyć w Polsce: do nawigacji po drogach - Tom Tom, jednak ma tylko asfaltowe ulice, do jazdy po lasach na rowerze: cóż, jest parę, zależy co byś chciał widzieć, jeżeli tylko kierunek w którym jedziesz i dane takie jakie oferuje licznik to polecam AFTrack. Są jeszcze SmartComGPS, Smartcom Navigator. Za pomoca tych programów można "zapisać ślad" naszego przejazdu- efekt : Obrazek

2. Nie wiem jaki odbiornik GPS jest do tej Twojej Noki dodany, ja używam Nokia LD3W i nie gubi zasięgu. Najlepsze odbiorniki są na chipsecie SirfStar 3.

• Mod Team
Napisano
Witam. Postaram się Ci odpowiedzieć bo używam podobnego zestawu. Nokia która planujesz zakupić jeżeli jest z UK ma prawdopodobnie i sima na którąś z tamtych sieci, telefon jednak może działać bez karty sim.

1Aby użyć w Polsce: do nawigacji po drogach - Tom Tom, jednak ma tylko asfaltowe ulice, do jazdy po lasach na rowerze: cóż, jest parę, zależy co byś chciał widzieć, jeżeli tylko kierunek w którym jedziesz i dane takie jakie oferuje licznik to polecam AFTrack. Są jeszcze SmartComGPS, Smartcom Navigator. Za pomoca tych programów można "zapisać ślad" naszego przejazdu- efekt : Obrazek

2. Nie wiem jaki odbiornik GPS jest do tej Twojej Noki dodany, ja używam Nokia LD3W i nie gubi zasięgu. Najlepsze odbiorniki są na chipsecie SirfStar 3.

Dzienx wielkie za odpa. Telefon i tak kupilem za jakies male pieniadze, a sam receiver na razie odpuscilem. Telefon juz jest odblokowany. Zobacze jak bardzo bedzie mnie gniesc budzet wtedy moze zanabede receivera i sprobuje cos przedsiewziac.

Raz jeszcze dzieki!

OSTRO!

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...