kalah Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Mam zamiar dokupienia do mojego fona z Symbianem v2 moduł GPS. Zna ktoś program w ktory mogłbym załadować mapy i ustawic waypointy ?Konkretniej chce zrobic taki bajer z obszarem kampinosu. Jesli tak to jak to zrobic ? Jakich map użyć i jak je dobrze scalić w programie wraz z punktami odniesienia gps ? Mam nadzieje ze zrozumiecie o co mi chodzi... z góry thx za pomoc.
siwyex Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Najlepiej mapy TomTom 5,0 ... (http://www.komforum.pl/forum/index.php?showtopic=15166&st=0 - tutaj dowiesz się wszystkiego)
kalah Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Napisano 8 Kwietnia 2007 Hmm to jeszcze dopowiem może tomtoma mam mi chodzi o cos takiego zebym zaladowal sobie wlasna mape np zeskanowana lub znaleziona w necie ze sciezkami rowerowymi itd a potem ja scalil z wspolrzednymi gps
siwyex Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 No to raczej nei da rady ... (może nie raczej a na pewno)
rzk Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 MapView GPS II, do tego Ozi Explorer i konwerter plików .jpg do .ogf i zrobisz sobie mapę każdego terenu.
artro219 Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam TT raczej nie sprawdzi sie w terenie, natomiast moge polecic programik Sport Tracing Oto co mozna z niego wyciagnac Programik zapisuje w pliku który jest zintegrowany z Google Maps Wykresy jako zrzuty z telefonu
maciejtca Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 moge polecic programik SmartComGPS... swietnie ste sprawdza z mapami rastowymi, mozna je przygotowac w OziExplorer, ma automatyczny zapis track'a do pliku *.plt, wiec mozna go edytowac w ozim i zapodac np. na bikebrother.com albo google earth... co do dostepnosci programu zapraszam na prv.
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Maja 2007 Mod Team Napisano 14 Maja 2007 Klaniam, Troszke odswiezam temat Nadaza mi sie okazyja zakupienia uzywanego ale w zacnym stanie smartphone'a Nokia 6630 i GPS receivera na bluetooth'ie. Sa jednak daw zonki. Sprzet byl uzywany w UK no i ja nie mam wogole najmniejszego pojecia czym sie to-to je. Czy posiadacze takiego dobra jak GPS mogliby zapodac kilka slow w temacie? 1. Co bede musial zrobic z zestawem aby uzywac go w Polsce? 2. Czy to wogole sie uda gdyz receiver jest opisany jako idealny do uzytku samochodowego. Nie chodzi mi tu o bateria lub inne kwestie zasilania ale czy takie sprzety samochodowe nie "zgubia sie" w terenie. Licze na odzew bo czas nagli. OSTRO! I.
Budziko Napisano 28 Maja 2007 Napisano 28 Maja 2007 Klaniam,Troszke odswiezam temat Nadaza mi sie okazyja zakupienia uzywanego ale w zacnym stanie smartphone'a Nokia 6630 i GPS receivera na bluetooth'ie. Sa jednak daw zonki. Sprzet byl uzywany w UK no i ja nie mam wogole najmniejszego pojecia czym sie to-to je. Czy posiadacze takiego dobra jak GPS mogliby zapodac kilka slow w temacie? 1. Co bede musial zrobic z zestawem aby uzywac go w Polsce? 2. Czy to wogole sie uda gdyz receiver jest opisany jako idealny do uzytku samochodowego. Nie chodzi mi tu o bateria lub inne kwestie zasilania ale czy takie sprzety samochodowe nie "zgubia sie" w terenie. Licze na odzew bo czas nagli. OSTRO! I. Witam. Postaram się Ci odpowiedzieć bo używam podobnego zestawu. Nokia która planujesz zakupić jeżeli jest z UK ma prawdopodobnie i sima na którąś z tamtych sieci, telefon jednak może działać bez karty sim. 1Aby użyć w Polsce: do nawigacji po drogach - Tom Tom, jednak ma tylko asfaltowe ulice, do jazdy po lasach na rowerze: cóż, jest parę, zależy co byś chciał widzieć, jeżeli tylko kierunek w którym jedziesz i dane takie jakie oferuje licznik to polecam AFTrack. Są jeszcze SmartComGPS, Smartcom Navigator. Za pomoca tych programów można "zapisać ślad" naszego przejazdu- efekt : Obrazek 2. Nie wiem jaki odbiornik GPS jest do tej Twojej Noki dodany, ja używam Nokia LD3W i nie gubi zasięgu. Najlepsze odbiorniki są na chipsecie SirfStar 3.
Mod Team IvanMTB Napisano 31 Maja 2007 Mod Team Napisano 31 Maja 2007 Witam. Postaram się Ci odpowiedzieć bo używam podobnego zestawu. Nokia która planujesz zakupić jeżeli jest z UK ma prawdopodobnie i sima na którąś z tamtych sieci, telefon jednak może działać bez karty sim. 1Aby użyć w Polsce: do nawigacji po drogach - Tom Tom, jednak ma tylko asfaltowe ulice, do jazdy po lasach na rowerze: cóż, jest parę, zależy co byś chciał widzieć, jeżeli tylko kierunek w którym jedziesz i dane takie jakie oferuje licznik to polecam AFTrack. Są jeszcze SmartComGPS, Smartcom Navigator. Za pomoca tych programów można "zapisać ślad" naszego przejazdu- efekt : Obrazek 2. Nie wiem jaki odbiornik GPS jest do tej Twojej Noki dodany, ja używam Nokia LD3W i nie gubi zasięgu. Najlepsze odbiorniki są na chipsecie SirfStar 3. Dzienx wielkie za odpa. Telefon i tak kupilem za jakies male pieniadze, a sam receiver na razie odpuscilem. Telefon juz jest odblokowany. Zobacze jak bardzo bedzie mnie gniesc budzet wtedy moze zanabede receivera i sprobuje cos przedsiewziac. Raz jeszcze dzieki! OSTRO! I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.