Kamill Napisano 22 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Przed chwilą je wyczyściłem i rzeczywiście jakby trochę lepiej. Jutro będę musiał przemyć klocki i tarcze płynem do naczyń, bo strasznie brudne to wszystko. Wtedy powinno być jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 W zyciu. Człowiek. Zadnego plynu do naczyn! Do tarczy dobry jest spirytus salicylowy, klocki po prostu szmatka przetrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 po spirytusie strasznie bedzie ci piszczec. a przestanie dopiero jak klocki znowu sie troche zanieczyszcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 22 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Ze niby czemu ? Zawsze czyszcze salicylowymi i nigdy nie piszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 W zyciu. Człowiek. Zadnego plynu do naczyn! Zasugerowałem się poradnikiem - http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=23118 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dlisek Napisano 24 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Nie rozumiem z jakiej racji niby nie czyscic plynem do naczyn. W wielu miejscach jest tak napisane, a plyn do naczyn to dobry odtluszczacz. kiedys tego zuywalem i bylem bardzo zadowolony. teraz czyszcze rozpuszczalnikiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill Napisano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 To w końcu jak jest z tym czyszczeniem? Klocki w przednim hamplu mi się dotarły - zamierzam przeczyścić klocki i przemyć tarczę, tylko właśnie czym? Logiczne, że odtłuszczaczem, ale jakim, skoro nie płyn do naczyń? Byłem właśnie na Roztoczu z rowerkiem na 4 dni. Hample spisywały się świetnie! Potwierdziła się tylko moja wcześniejsza ocena mocy hamowania. Ostrych zjazdów nie brakowało, dzięki nim dotarły mi się klocki w przednim zacisku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 29 Lipca 2007 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Jeżeli działają dobrze, to po co czyścić? Jesli jednak się upierasz to użyj czegoś "alkoholowego", np. denaturatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GdyniaBiker Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Hm, nikt nie poleca accenta freezera? Mało ludzi na nim jeździ jakoś... To jedna z najtańszych mechanicznych tarczówek rozpoznawalnych marek a mój kumpel mając Avidy bb5, WinZipa i Freezera najbardziej ceni sobie tego ostatniego a już szczególnie przedkłada go nad WZ. Cena ok 120/160zł z tarczą 160/180mm. A tarcza jest fajna, profilowana jak Avid trochę, tylko jedyna wada - lekki jak Avid to on nie jest raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.