Carbon Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 j.w. Czy te 2 ost cyfry oznaczaja dlugosc wozka przerzutki ?? sa rozne symbole i nie wiem... nigdy sie nie interesowalem oznaczeniami przerzutki a teraz czas wymienic swoja i potrzebuje zaczepnac informacji:) Jakby mi ktoś mogl wytlumaczyc te numery... bylbym wdzieczny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas_Mako Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Jesli sie nie myłe to shimano uzywa oznaczen: ss-krotki, gs-sredni, sgs-dlugi wózek Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 ok. dzieki za odp. w takim razie co mozna powiedziec o takiej przerzutce RD-M735 ?? takie oznaczenie nie powie nam jaki to jest wozek ? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Może nie numery ale litery To jest RD - Rear Derelieur {czy jakos tak się pisze "przerzutka" po angielsku} a numery to przynależnosc do grupy shimano. 400 do 470 uważam za alivio, około 475-550 za deore, potem jest Lx chyba do 600 {nie wiem do konca - tylko tak sadze} a Xt to półka 700 tak mi się zdaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Samo oznaczenie RD-M735 nic nie powie o długość wózka. Pełne oznaczenie modelu np RD-M735-SGS zaweira już info o wózku - jak podano wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 "Czy te 2 ost cyfry oznaczaja dlugosc wozka przerzutki ??" nie. te 2 cyfry mowia, ze jest to bardzo stary model . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.