Xsystoff Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Czy Sram robi jeszcze hamulce pod wlasna nazwa, czy juz wszystko leci pod marka Avida ? Na allegro zostala jedna para niedobitkow 7.0... Mozna jeszcze gdzies dostac np. 9.0 ? Czy po prostu dac sobie spokoj i kupic SD-5 lub SD-7 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 podobno avidy sa lepsze od sramow, pod wzgledem sztywnosci .... i do tego spinka czasami peka (ta czerwona) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Oj, sztywnością avidy, sramom nie mogą dorównać niestety... ...jak jesteś na kupnie weź 7.0 albo 9.0 (właściwie różnica we wkładkach tkwi), super V'ki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 ...jak jesteś na kupnie weź 7.0 albo 9.0 (właściwie różnica we wkładkach tkwi), super V'ki! 7.0 mam obecnie. Wolalbym 9.0 do drugiego bika, zawsze jakas odmiana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Daj sobie spokój ze Sramami - gną się bolce które wchodzą w otwory przy piwotach, a sprężynki tracą moc, i między innymi dlatego pozbyłem się Sramów 9.0 na rzecz Avidów SD SL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Daj sobie spokój ze Sramami - gną się bolce które wchodzą w otwory przy piwotach, a sprężynki tracą moc, i między innymi dlatego pozbyłem się Sramów 9.0 na rzecz Avidów SD SL Nie ma co przeplacac za SLki. Kup sobie Single Digit 7. Duzo lepsze od sramow 7.0. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jgorzyns Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Czy sram robi pod swoją marką nadal - tego nie wiem, ale wiem, że sam się zastanawiam nad ich kupnem i znalazłem V-ki Sram 9.0 tutaj: http://www.skleprowerowy-duda.pl/?p=produc...mp;iProduct=559 Mailowałem - aktualnie mają na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 nie polecam sram i sztywnosc maja mniejsza od avidow - przecierz tam masa plastyku , 9.0 do tej pory pamietam jak ladnie sie giely cale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 przecierz tam masa plastyku W klamkach to może tak, ale na pewno nie w V-kach Ale i tak nie polecam - gną się bolce trzymające sprężynki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 a faktycznie mowa o hamplach ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK! Napisano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 Hamulce Sram 9.0 można jeszcze dostać na allegro. http://www.allegro.pl/item231038387_nowe_h...m_9_0_kpl_.html (nie wiem czy tak można dawać linki, ale jak coś to proszę moderów o poprawienie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Polecam polaczenie avid sd7 na trojkolorowych klockach bbb - jak na moj gust smiga lepiej niz na oryginalnych klockach. Zgadzam sie z Rulez`em. W tym tygodniu widzialem przy serwisie jak zniszczone byly te bolce, ktore wchodza do ramy. Trzeba bylo 'dorobic' nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meteor Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 [...] widzialem przy serwisie jak zniszczone byly te bolce, ktore wchodza do ramy. Trzeba bylo 'dorobic' nowe W jaki sposob "oni" to psuja? chyba sprezyny naciagaja za mocno albo nie wiem, mlotkiem po nich wala... ja mam w swoim rowerze 6lat juz v-ki 7.0 sram'a i ani sie nie wyginaja ani nic nie jest zniszczone. A w nawiazaniu to wczesniejszych postow to jedno co sie wygina to piwoty na ramie albo widelcu jak boostery posciagam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 niech se bedzie co se chce, ale to co sram zrobil pod swoim wlasnym logiem jest jak dla mnie niezniszczalne i wyprzedza wszystko wyprodukowane w tym czasie o epoke wiem co mowie, mam hamulce i naped ;d popytaj na allegro uzytkownika o nicku bodziek, on powinien cos miec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 29 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 niech se bedzie co se chce, ale to co sram zrobil pod swoim wlasnym logiem jest jak dla mnie niezniszczalne No nieprawda, bo np Gripy Sram3 lubią się rozpaść, a jeśli chodzi o V-ki to używałem Sram9 - i zdecydowanie wolę obecne Avidy SL - dużo bardziej przemyślane i trwałe. Choć sam używam Srama - - to nie uważam , że zawsze był "The best" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Ja także używam Srama9.0 , na tył , moje np. mają już słabą sprężyne i trzeba je często regulować , nie polecam, osobiście doradziłbym coś z avid-ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 po 1 sd7 dzieli prawie 5 lat od dajmy na to 7.0, po 2 mialem na mysli komponenty z grup od 5.0 w gore, bo z nizszymi nie mialem do czynienia, no poza prz przednia 3.0, ktora byla atrapa;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.