kiroszima Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Wczoraj przyszedł mi kask Met Dedalo. Otworzyłem paczkę chwyciłem kask i sie tak zastanowiłem czy ta cena jest adekwatna do tego kasku czy po prostu płaci sie tutaj za firmę. Są dwie naklejki met które każdy może sobie ściągnąć fajny kolor ciemny niebieski z czarnym i kształt, w środku jakieś gąbki czy coś podobnego przyklejone na lichawych rzepach. Mam takie pytanko czy wszystkie kask isa robione z tego samego materiału czy w tych droższych są zastosowane jakieś lepsze materiały. pozdrawiam Bartosz
_Morf_ Napisano 22 Kwietnia 2007 Napisano 22 Kwietnia 2007 Kupiłem taki sam kask jakiś czas temu i fakt jest drogi ale płacimy za wygląd (genialny moim zadniem), ilość otworów , wagę, no i oczywiście markę. A gąbki są przylepione lichawym rzepem aby można je było w razie czego wymienić (ale mogę się mylić).
crazybiker Napisano 25 Kwietnia 2007 Napisano 25 Kwietnia 2007 Zdecydowanie dobry zakup, mialem z tym kaskiem do czynienia i w tej kategorii cenowej jest jednym z faworytow, 100g na glowie to bardzo duzo, w rece tego nie wyczujesz ale juz na glowie po 50km na pewno, jakos otworow wentylacyjnych sprawdzisz w lato a samych wlasciwosci kasku oby nie bylo Ci dane sprawdzac nigdy! Pozdrawiam!
KikapuRider Napisano 19 Sierpnia 2007 Napisano 19 Sierpnia 2007 Odświeżam.... zastanawiam się nad różnicą między kaskami Dedalo i Duello, czy warto dać 50zł więcej za Dedalo (czy różni go coś oprócz wyglądu?) Czekam na opinie użytkowników... Pozdro KR.
ssslawecki Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 Co ważne jeszcze - MET daje chyba 40% zniżki po odesłaniu rozbitego kasku na następny ich produkt - sprawdziłem niestety.
KikapuRider Napisano 4 Września 2007 Napisano 4 Września 2007 Szukałem kasku dla siebie, przymierzyłem Giro, Met, Bell, Uvex, Lazer i po kilka modeli z każdej z nich, i tak wybrałem na koniec Met Dedalo... a żeby trzymać się tematu... Duello wydawał mi się trochę mniej zaawansowany... (takie wizualne wrażenie.. ale w tym wypadku, co kto lubi.... był też troszeczkę ciaśniejszy (dle mnie) z powodu innego ukształtowania tyłu skorupy... Duello nie posiada otworów w bocznej części kasku... W dedalo między innymi przez to wiatr świszczy przy obróceniu głowy o więcej niż 30 stopni, co daje fajne efekty akustyczne;) a różnica w masie kasków też wydaję się być znacząca... między Dedalo i moim poprzednim Specem to prawie 100g i powiem że jadąc w Dedalo bez daszku, można zapomnieć że ma się kask na głowie... pozdrawiam KR
tedzik3 Napisano 1 Stycznia 2009 Napisano 1 Stycznia 2009 mam pytanko... mam obwód głowy 59 cm.. i chce kupić właśnie Kask MET DEDALO o rozmiarze 54-61cm. chce kupić go w internecie ale wiadomo ze niestety go sobie nie przymierze. powinienem się obawiać ze może nie pasować?????
c1ach Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Według Met'a to jest rozmiar uni, mam ten sam zakres regulacji, a łeb 58-59 cm (zależy czy na początku roku szkolnego, czy pod koniec ). Wszystko po regulacji pasuje jak ulał. Kupuj
montada Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 Po przymiarkach wielu kasków różnych firm właśnie Dedalo pozostał faworytem. Bardzo się cieszę ,że go zakupiłem. Świetny kask, lekki o małej skorupie co sprawia ,że nie wyglądamy jakby nam pieczarka na głowie wyrosła, dobra wentylacja i wygląd.Ja mam 57 i trzyma się bardzo dobrze. W sklepie sprzedawca mi powiedział że w ubiegłym roku Dedalo stanowiły jedną trzecią wszystkich sprzedanych kasków. Kupuj. Będziesz zadowolony.
norty Napisano 2 Stycznia 2009 Napisano 2 Stycznia 2009 jesli macie troche wiecej kasy polecam MET VELENO,ja posiadam MET ESTRO(szosowa wersja veleno,bez daszka)kask jest bardzo lekki,swietnie wyglada i ma super wentylacje,polecam
tedzik3 Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 dobra.. ostatnio natknąłem sie na taki kask :http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/585 ..Bell Variant.. wygląda rewelacyjnie no i ma podobne parametry jak met. tylko zastanawia mnie jedno: a mianowicie są dwa rozmiary M [55-59 cm] L [59-63 cm] a ja mam rozmiar głowy 59:) no i w razie kupna który wybrac????? obrazu mowie ze nie mam opcji sprawdzenia go przed kupnem.
GZA20 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Zawsze możesz kupić a jakby było coś nie tak masz 10 dni od dostania przesyłki na jej odesłanie bez podania powodów. Ale wg mnie pownieneś wziąć rozmiar L.
wkamil Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Po przymiarkach wielu kasków różnych firm właśnie Dedalo pozostał faworytem. Bardzo się cieszę ,że go zakupiłem. Świetny kask, lekki o małej skorupie co sprawia ,że nie wyglądamy jakby nam pieczarka na głowie wyrosła, dobra wentylacja i wygląd.Ja mam 57 i trzyma się bardzo dobrze. W sklepie sprzedawca mi powiedział że w ubiegłym roku Dedalo stanowiły jedną trzecią wszystkich sprzedanych kasków. Kupuj. Będziesz zadowolony. De gustibus, jednen nie lubi miec na glowie pieczarki a drugi beretu, z tego wlasnie powodu u mnie Dedalo odpadl a wybralem Bella Delirium. dobra.. ostatnio natknąłem sie na taki kask :http://www.bikeman.pl/product_info.php/products_id/585 ..Bell Variant.. wygląda rewelacyjnie no i ma podobne parametry jak met. tylko zastanawia mnie jedno: a mianowicie są dwa rozmiary M [55-59 cm] L [59-63 cm] a ja mam rozmiar głowy 59:) no i w razie kupna który wybrac????? obrazu mowie ze nie mam opcji sprawdzenia go przed kupnem. No to imho bierz L, ja tez mam rozmiar 59 i mam rowniez Bella (model Delirium) jezeli trzymaja sie rozmiarowki, to powinienes byc zadowolony :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.