kbula Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Hej. Od jakiegoś czasu próbuje namówić moją lepszą połowę na rowerowe hobby, ale jest jeden mały problem - uda. Chodzi o to, że "podobno" od jazdy na rowerze robią się duże - "grube". Jeżeli chodzi o mnie, to mi to osobiście nie przeszkadza;], ale moja luba twierdzi, że nie będzie jeździć właśnie ze względu na przyrost masy mięśniowej ud. Więc chciałbym się dowiedzieć jak to z tym jest, czy od używania roweru sporadycznie (raz, dwa razy na tydzień) do krótkich przejażdżek uda mogą się zwiększyć do "gigantycznych" rozmiarów - milo by było jakby jakieś Panie wypowiedziały się na ten temat
RafalB Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Czesc lasek jest strasznie glupia i sporo sie napocisz zanim wytlumaczysz ze od roweru uda nie urosna w piec minut. Najlatwiej i najszybciej bedzie jak masz jakiegos kumpla sciganta, pokaz jej jego nogi, gwarantuje ze wiekszosc facetow bedzie miala lepsze nogi od niej To powinno dac jej do myslenia... Jak nie masz nikogo takiego pod reka, to coz moze uda sie Tobie wytlumaczyc ze wielkie uda maja tylko torowcy i sprinterzy. Podczas gdy reszta szczegolnie gorale maja nozki jak panienki Przewaza tu wysilek aerobowy gdzie dochodzi do spalania tkanki tluszczowej i w malym stopniu to budowania tkanki miesniowej. Pewnie zaczna rozwijac sie jej miesnie ale wyjdzie to tylko na duzy +, wysmuklenie ud, bioder, posladkow etc.
Helevorn Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Coz mowiac o "wysilku aerobowym" moze niekoniecznie ja przekonasz do tego, ze od zwyklej jazdy rowerem nie nastepuje znaczny przyrost masy miesniowej. Lepiej np. jej sie spytac czy nie zwrocila uwagi, ze w klubach fitness dziewczyny dla lepszej sylwetki wlasnie jezdza na rowerku stacjonarnym. To ja chyba predzej przekona
dezerter Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Hmm ja jeżdżę ponad 4 lata i nie zauważyłem jakieś masakrycznej różnicy. Owszem są trochę większe ale nie dużo, głównie urosły łydki, no ale może ja słabo jeżdżę A jak chcesz ją przekonać to może pokaż jej zdjęcia Niki Gudex ? Może przekona http://www.nikigudex.com/mtb.html#
Shogun Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Mięśnie urosną o centymetr, a tkanka tłuszczowa zmniejszy się o 5 centymetrów. Nic tylko jeździć
nikodem Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 pokarz jej parę fotek góralek z teamu lotto i się przekona, że nie ma racji
Ecia Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Życie to coś więcej, niż tylko ładny wygląd - nie wspominając już, że o gustach się nie dyskutuje. Ale skoro już mowa o gustach: czy twoja dziewczyna naprawdę uważa, że jędrne, kształtne uda, jakich bez wątpienia dorobi się jeżdżąc na rowerze (bo o wyglądzie Schwarzeneggera nie ma tu w ogóle mowy, w przypadku kobiet nie parajacych się tym sportem zawodowo to jest po prostu nierealne), będą wyglądać gorzej niż galaretowata, okraszona cellulitem masa udopodobna ? Tyle szczerości od pani dla pani Pozdrówko na nowej drodze życia
modliszka Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Hmm..jezdze juz troche i nawet troche wiecej ale zyby mi uda przytyły to w życiu, powiem inaczej nogi sa zgrabniejsze, a i jak wspomniała Ecia (mimo moich 33 lat na karku) cellulitu brak, to chyba o czyms swiadczy Niech sie kobietka nie zastanawia a wsiada i kreci wyjdzie jej to tylko na dobre.
Adik Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Czy uda rosną? Oczywiscie ze rosną. Ale nie jak na drożdzach Jak byłem młody to nie stroniłem od tuczącego jedzenia no i miałem troche "urośnięte uda" zwazając na fakt ze jezdze rowerem juz od 12 lat {nie non stop :lol: } to uda mi się nie skurczyły - duża ilośc tkanki tłuszczowej zamieniła się w mięsien , a przyrost {rozwój} mięsni najbardziej widać na łydce. Pozdrawiam koleżankę którą trzeba nakłonic do "grzechu " hehe. Jadąc za kobietą {z tylnej perspektywy } na rowerze oczywiscie patrze się najpierw na.... rower, a czesto też na łydki i uda a więcej miejsc na które się patrze to nie powiem
Loko Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Kiedyś spotkałem sie z opinią że może urosnąć troche tyłek ,ale ... Urosnąć jeżeli chodzi o mase mięśniową ,która likwiduje tłuszcz i kształtuje pośladki .Ogólnie wystarczy zerknąć na te dziewczyny co jeżdzą .A co do nóg ,to niech jeździ rekreacyjnie a nie naparza .Spokojna jazda rowerem to odpowiednik cwiczenia aerobowego i na pewno nic jej od tego nie urosnie .Tak ja uważam .
Quick Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 jezdze jakis z 3.... 4 lata, moze nawet troszke wiecej i nie przytyly mi uda a najgorsze jest to ze nawet mi nie schudly ehhh musze jakies cwiczonko na to poszukac tak wiec, niech twoja ukochana, przygotuje porzadnie rower i niech smiga bez obaw o uda
Ecia Napisano 8 Kwietnia 2007 Napisano 8 Kwietnia 2007 Daj znać, jak z efektami tej "pomocy" ... Pozdrówko dociekliwe
adamm84 Napisano 10 Kwietnia 2007 Napisano 10 Kwietnia 2007 testosteron mięśnie od niego rosną, te wszystkie "kobiety" kulturystki czy nawet fitneski wpierdzielają takie ilości pasz i chemikaliów że wam się nawet nie śniło poza tym rośnie się najszybciej przy mocno dodatnim bilansie kalorycznym i małej ilości powtórzeń, więc gdzie do tego sie ma rower ?
rObO87 Napisano 10 Kwietnia 2007 Napisano 10 Kwietnia 2007 Się wtrące Uda bardziej rosną od twardych przełożeń (niska kadencja) czy przełożeń miękkich (młynek) ?
jurasek Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Jadąc za kobietą {z tylnej perspektywy } na rowerze oczywiscie patrze się najpierw na.... rower, a czesto też na łydki i uda a więcej miejsc na które się patrze to nie powiem potem zaskoczenie z tyłu liceum , z przodu muzeum :twisted:
horny Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Się wtrące Uda bardziej rosną od twardych przełożeń (niska kadencja) czy przełożeń miękkich (młynek) ? Od twardych przełożeń wzrasta masa mięśni (obwód), a od młynkowania robi się rzeźba mięsni :wink: pozdro horny
Kaska Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Jezdze od dziecka i z tego powodu zawsze mam problem z kupieniem jeansow - wiekszosc jest za ciasna w udach, wiec chyba jednak uda rosna od jezdzenia na rowerze.
Ecia Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Nie, raczej po prostu masz taką figurę... albo uparcie celujesz w zbyt ciasne dżinsy . A skoro już natura wyposaży kobietę w szersze uda bądź tendencję do ich rozrostu - nadal się upieram: chyba lepiej, żeby to były uda duże i twarde niż duże i ciastowate? Pozdrówko do wyboru ...
Kaska Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 Chyba jednak nie. Ogolnie waze malo (w porywach do 46 kg), wiec skads te uda musialy sie wziac. No chyba, ze bieganie tak powieksza uda. A co do "jakosci" ud to tez uwazam, ze lepsze sa duze i twarde niz duze i ciastowate. Pozdrowko demokratyczne.
Adik Napisano 11 Kwietnia 2007 Napisano 11 Kwietnia 2007 potem zaskoczenie z tyłu liceum , z przodu muzeum :twisted: Buahahah Jurasek jesteś debeściak No czasem tak bywa jak mówisz no ale nie każdy jest Perfect {ja oczywiscie też nie jestem} Jezdze od dziecka i z tego powodu zawsze mam problem z kupieniem jeansow - wiekszosc jest za ciasna w udach, wiec chyba jednak uda rosna od jezdzenia na rowerze. Też tak miałem i w sumie to dalej mam - a po tych świętach to już przegięcie
evo Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 uda nie ma szans by urosły, już prędzej łydki. Ja im wiecej jeżdze i biegam, tym mam mniejsze uda (łydki bez zmian). W zimie, kiedy jazd jest niewiele (tylko siłka, czasem tylko rower i biegi) to mój obwód wzrasta do 67 cm, za to jak zaczynam jeździc wiecej, waga nieco spada i cm ubywa w udzie do 63 cm Także jedyne co może "grozić" twojej dziewczynie, że zamiast tej galarety latającej na boki jak chodzi, pojawi się fajne ciałko, dosyć twarde, ale nie mięsnie znowuż jak u kulturysty! Na takie coś trzeba ćwiczyć na siłowni na maxa bądź robić w tyg. setki km na biku, a to jej raczej nie grozi, skoro ona boi się roweru. Dobrze, że jeszcze chodzi, bo a nuż jej jakis mięsnień wyskoczy .... a wtedy się wieszać, nie ma co, wszak to już nie zniknie.
Mod Team Lookas 46 Napisano 30 Kwietnia 2007 Mod Team Napisano 30 Kwietnia 2007 Sory nie mogłem się powstrzymać Przeróbka ale fajna
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.