IBNZ Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Kupiłem sobie niedawno nowy kask, Cratoni Zethos. Niestety pech chciał, że nie działała w nim regulacja. Napisałem do osoby od której go kupiłem co sie dzieje i razem już działaliśmy w sklepie, z którego kask pochodził. Pan sprzedawca chciał jednak zobaczyć cały kask, a nie tylko wypięty system regulacji. Stwierdziłem zatem, że pośle kask po świętach i w międzyczasie napisałem list do producenta. Pięknie, ładnie po angielsku opisałem problem, właściwie nie wierząc, że spotka się to z jakimkolwiek echem. Otóż nie, dzisiaj rano sprawdzając skrzynkę na listy moim oczom ukazała się koperta, a w niej nowiutki system Orbit Micro Fit do mojego Zethos'a. Przysłali mi go z Niemiec w 3 dni od napisania mojego listu. Bez paragonów, wysyłania kasków, itp... Co mogę rzec, wzruszyłem się. Więcej takich firm jak Cratoni!
nikodem Napisano 9 Kwietnia 2007 Napisano 9 Kwietnia 2007 pięknie! gdyby tylko tak wszyscy producenci postępowali było by super!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.