Gość Green Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witajcie mam następujący problem: przy kręceniu pedałami jest wszystko ok, ale problem występuje gdy przestaję kręcić. Dźwięk na 90% wydobywa się z piasty deore lub wielotrybu atlus - dodam że koła mają przejechane max 30 km. Co to jest :/ ? W pliku mp3 jest dźwięk tego bębnienia. wielotryb nie był smarowany ani nic - koło na żywca takie jak dostałem. http://www.goz.yoyo.pl/koło.mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Link nie działa, ale.. piasta chyba jest pod kasete.. polecił bym rozebrać piaste i przeczyscic, czasem po prostu syf w lozyskach wydaje rózne dziwne melodie p.s. Jesteś pewny, że tam jest wolnobieg ? Edit: Jak koła nówki to może sa za mocno skrecone.. ? chociaz nie wiem czy to może byc przyczyna jakis ogłosów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 moze to oska, pękła i obija. o koło normalnie się obraca?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 oś na której obraca sie piasta. w srodku mogłaby ewentualnie byc pęknięta. i tak stukać. ale to nie jest stukanie. tylko łomot!!! nie mam pojęcia co to może byc. trzeba by to rozkręcić. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Krasnoludki Ci zastrajkowały w piaście i tyle a tak szczerze mówiąc to bardziej mi to przypomina dźwięk zwichrowanej tarczy trącej o klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Wiesz co, ja taki objaw miałem jak mi sie sypnął bębenek w piaście, przy nowej piaście to raczej nie realne, ale moze jednak to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 podobny dzwiek chyba szprychy wydaja (takie luzne skojarzenie). jesli nie mozesz zlokalizowac przyczyny musisz rozebrac wszystko po kolei . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam. Wydjae mi sie że ten dźwięk jest taki sam jak koło trące o V-ki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Pytanie: czy masz taką plastikową osłonkę pomiędzy trybami a szprychami? (protektor szprych) jeżeli tak to możliwe że źle ją zainstalowałeś lub wyskoczyła z zaczepów i luźno sobie lata wydajac taki właśnie dźwięk:-) A gdy cofniesz lekko pedałami do tyłu to dźwięk jest ten sam? Może być również jakaś wada fabryczna bębenka w piaście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 1. Babcia a klocki z opony nie trą o rame ? 2. Weź "idź" uchem obok koła i sprawdzaj z której dokładnie okolicy ów dźwiek sie wydobywa. Jak kolo kreci sie po woli to slychac w odstepie to tarcie tak jakby wlasnie opona tarła czy moze wogóle zanika ? Roznosci sie echo tak więc tez moze byc cos ze szprychami.. zobacz czy cos sie nie dostało do środka do kasety (miedzy tryby) co by mogło wystawać i obcierac o szprychy. Ciekawy jestem rozwiazania. Ogólnie to brzmi jak trące klocki od opony ale troche zbyt metaliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wab Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Jeśli przestajesz pedałować i dopiero wtedy słychać ten dźwięk to albo bębenek w piaście "bębni" albo kaseta obciera o szprychy lub piastę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
twmax Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Stawiam na bębenek pozdrawiam MAx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.