Sixer Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam, to możę i ja przedstawie mój projekcik Rama, hak Merida Matts Pro HFS 1486g Stery Accent 105g Amortyzator Manitou R7 Platinum 1490g Korba Deore XT FC-M760 874g Przerzutka przód Deore LX 140g Przerzutka tył SRAM X-9 238g Kaseta Shimano Deore CS-M760 262g Łańcuch Shimano XTR CN 7701 370g Manetki Gripy Sram x-9 212g Hamulce Avid SD7 (para) 362g Klamki Avid FR5 (para) 152g Koło tył: XTR,DT Swiss XR 4.1 DT Revolution black, DT Prolock black 938g Koło przód XTR,DT Swiss XR 4.1 DT Revolution black, DT Prolock black 740g Opony Schwalbe Racing Ralph (para) 958g Opaski Maxxis 36g Dętka przód Maxxis flyweight 88 g Dętka tył. Continental Supersonic 92g Pedały Crank brother eggbeater MXR 276g Chwyty + korki Piankowe 14g Kierownica Tioga Taskforce 132g Mostek Kross Carbon 110mm 162g Siodło San Marco Blaze 276g Sztyca Smica 238g Zacisk sztycy X-Mission 22g Pancerze, linki Shimano XTR 201g Zacisk kół BBB 71g Linki i pancerze przerzutek: Niestety nie wiem 150g Całość 10169g http://www.bikefoto.pl/rower/zdjecie/22544/ http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=42416203912867be Rower będzie ulegał modyfikacją aby zejść w końcu poniżęj 10000g NA pierwszy ogień pójdzie siodełka z Blaze na SLR'a Czerwonego oraz Mostek na Smice/WCS zależy od kasy, nie zmieniam go bo za ciężki tylko za długi. W Maju/Czerwcu zmieniam linki i pancerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 to skromnym swoim zdanie powiem ze bym zmienił komponenty na carbon i co pierwsze to uciąłbym tą koncówke rury sterowej i wyrzuciał podkładke która przecież wbrew pozorom waży choć ja nie mma kasy żeby tak zbijać wage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Hmmm, właśnie też tak myślałem nad zmianą na Carbon, ale doszedłem do wnisku, że ciężkawy i taki nijaki Sterówke, obętnę nie bój żaby tylko nadal ustawiam mostek jak najwygodniniej mi się śmiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 powiedz co to jest Łańcuch Shimano Deore CN 7701 370g bo to raczej nie deorka, po za tym czy deorka czy xtr ;p to jakies 100g za duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 W rozpisce jest źle napisane to jest Cn-7701 i serio waży 370 g jest to z pod znaku XTR/Dura Ace Też się zdziwiłem jak zobaczyłem foto na wadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 To dużo. Na wszystkich aukcjach dają ~310gr. Już zmieniłem w rozpisce na XTR Mój SLT99 waży 321g i jest spora mocniejszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Sixer mam takie łańcuchy i ich masa jest po skróceniu o kilka ogniw o 100g mniejsza niż to co podajesz, czyli 270g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 @ Adamicki, mam zdjęcie na wadze i dokładana waga to 374 ale skróciłem chyba o 3-4 ogniwa wieć napisałem 370 Jak chcesz to moge wrzucić fotkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Prawie jakbym widział mój rower Też ostatnio troche odchudzałem swoją Meride HFS. U mnie rama to 1650 przy 20" obręcze te same, piasty XT, opony i dętki to samo (lol) Napęd mam cały w XT, przerzutkę tył X-9 nie gripy ale manetki x-9 Hamulce avidy tyle, że 5 kiera,mostek kellys'a, siodełko mam Velo około 190gr to pamiętam i niedługo zamontuje SID Team'a waga wg moich obliczeń około 10 100gr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 @ Naqast, fotki, fotki !! :twisted: Coś ciężkawa ta Twoja ramka nie czasem 1550 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dezerter Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Świetny rowerek, wymienisz to co już napisałeś i nie będzie się czego czepić, zostanie Ci tylko tuning ( ale to ryzykowne trochę... ) lub śrubki alu/tytan ( to znowu drogie...). Jak się SPV sprawuje w widelcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Świetny rowerek Dziękuje Jak się SPV sprawuje w widelcu ? SPV i widelec ogólnie są the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 @ Naqast, fotki, fotki !! :twisted: Coś ciężkawa ta Twoja ramka nie czasem 1550 ? wyczytałem gdzieś, że niby 1650.. już sam nie wiem jak 1550 to lepiej założę amorka po świętach to i wrzuce foty ... rama czarna.. niektóre komponenty srebrne i tyle mam nadzieję, że będzie zasuwać .. 1maj się zbliża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Sixer ,a jaki model ramy marki merida waży przy 20 calach 1550 g?? Nie piszcie głupot bo ktos gotowy w to uwierzyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Sixer ,a jaki model ramy marki merida waży przy 20 calach 1550 g?? Nie piszcie głupot bo ktos gotowy w to uwierzyć . Matts Pro wazy przy 20" 1487g (z pivotami i hakiem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 @ Adamicki, mam zdjęcie na wadze i dokładana waga to 374 ale skróciłem chyba o 3-4 ogniwa wieć napisałem 370 Jak chcesz to moge wrzucić fotkę. Mam trzy takie łancuchy. Z opakowaniem każdy z nich miał masę ~311g. Pierwszy skrócony wychodzi teraz ~270g. Bardzo dziwne, że masz 370g egzemplarz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Matts Pro wazy przy 20" 1487g (z pivotami i hakiem). Nie , nie waży bo mam matts compa 20 '' którego dokładnie ważyłem .To są te same ramy tylko w innym malowaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 To macie zepsutą wage , bo ja tez wazyłem i było ponad 1700 , dziwne ze w aukcjach na allegro tez jest ponad 1700 , tylko wasza jedna rama i waga wskazuje inaczej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Ta rama wazy dokladnie 1487g z hakiem i pivotami. Byla wazona w sklepie rowerowym przy mnie i przy ironie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nagast Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Mam dokładnie tę samą ramę 20". Przynajmniej z błędu mnie wyprowadziliście. Dzięki. Wrzucę foto jak złożę do końca. ogólnie poszczególne komponenty są takie: rama Merida Matss Sport HFS amortyzator Rock Shox SID Team (manetka) korba XT obręcze DT X 4.1 piasty + zaciski XT szprychy + nyple DT Competition przerzutka przód Shimano XT przerzutka tył Sram x-9 hamulce Avid 5 manetki Sram x-9 klamki Avid 5 sztyca Smica siodło Velo Carbon mostek Kbix kierownica Kbix rogi Ritchey WCS kaseta XT pedała shimano M-540 łańcuch XT HG 93 opny Schwalbe Ralph Racing dętki dętki Maxxiss light chwyty setletz genious pancerze i linki look carbon może nie jest to jakiś wagowy wymiatacz ale bardzo porządny zestaw bez pakowania się w CrossMax'y i XTR Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Ta rama na pewno tyle nie waży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Jesteś taki głupi czy tylko udajesZ?? Nie rozumiesz , ze Xsystoff razem z kumplem(ironem) ważyli tą rame na wadze(Waga - przyrząd do wyznaczania masy ciał na zasadzie równoważenia sił lub wykorzystania zjawisk fizycznych) w sklepie !!! Może waga oszukuje?? Czas zadzwonić do W11 by sprawdzili dlaczego kłamie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamileq Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Jesteś taki głupi czy tylko udajesZ?? Nie rozumiesz , ze Xsystoff razem z kumplem(ironem) ważyli tą rame na wadze(Waga - przyrząd do wyznaczania masy ciał na zasadzie równoważenia sił lub wykorzystania zjawisk fizycznych) w sklepie !!! Ja też ją ważyłem na wadze i przy rozmiarze 18" wychodziło bez sterów z zaciskiem (22g) 1598gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Boze ludzie, czy ja naprawdę mam wziasc wziąć cyfrowke, dwie wagi elektroniczne i pojechac tam jeszcze raz i udowodnic, ze ta cholerna rama tyle wazy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loko Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Cała Polska jeździ na hfs 20'' który wazy 1700 gram , tylko wasza jedna rama wazy mniej , spójrzcie na allegro że tez jest powyżej 1700 ,ja dopuszczam że sie mylę ,wy też moglibyście sie zastanowić bo sam fakt ze to wzbudza takie dyskusje swiadczy ze cos jest nie tak a komentarze o głupocie zachowaj sobie i przekaż rodzicom na świeta . ps: Wy[****]ali was w sklepie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.