wiew Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam Poszukuje bratu tarczówek do rowerku. Będą one używane pod FR, DJ, i taką luzacką jazde też. Jest on dość początkującym bikerem więc co możecie polecić? Tak 130 za sztukę, przód i tył. Czy lepiej kupić np lepsze na sam tył, a potem dokupić przód? Myśle nad Tektro aqulia komplet lub Avid BB5 tylko tył Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Temat trochę zakurzony, ale cóż... Sam miałem podobny problem, czyli mało kasy, i zdecydowałem się na Accent FREEZER. Wrażenia: - przystępna cena (plus jeszcze miałem zniżkę) i to w komplecie z adapterem i śrubami do tarczy (np. Hayes daje bez adapterów i potem się martw ), - łatwy montaż i banalna regulacja (można spokojnie zrobić samemu na chacie), - zaskakująco dobre działanie - sam testuję (no dobra, ma siostra testuje ) tarczę 180, i mimo efektu "miękkiej klamki" na tyle (wina pancerza), działa nawet, nawet... Na przodzie (krótszy pancerz) jest żyletka, a klocki nadal nie dotarły się do końca! Znajomy ma 203 na przodzie i musi uważać, żeby nie przelecieć przez kierę - dobre wykonanie (bez jakiś niedoróbek), solidna budowa zacisku (zdążył się już zderzyć z gelbą i żyje), dopść twarda, ało podatna na gięcie tarcza. Jak klocki się dotrą i będzie zrobione więcej km (no i będę na necie - patrz sygnatura...), dam znać, ale na razie wrażenia baaardzo pozytywne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 za 130zł/szt. masz na allegro Avidy BB5 z tarczami 160mm. Uważnie przeglądaj oferty, a niebawem znajdziesz taką ofertę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 jeszcze masz do wyboru black boxy / win zipy i deorki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 19 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 używanego hayesa mx2/1 można wyrwac ;] oczywiscie inne blackboxy czy avidy też..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ale po co uzywane skoro moze miec nowke za 140 zł np. blackboxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 tu masz testy: black box`y win zip`y hayes mx2 hayes mx2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
specjalized Napisano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 ja Ci proponuje tektro aquila, sam je używam i nie mam z nimi absolutnie żadnych problemów, nigdy mnie nie zawiodły a w górach z nimi byłem przystępna cena modulacja dobra siła dobra nie psuja się u mnie klocki do nich pasuja od mechanicznych deore przód 180, tył 160 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.