Fastrider Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam Kuzyn kupił krossa hexagona v2 i teraz jest problem z hamulcem przednim. Jest to hamulec tarczowy, a w rowerze za taką kasę to raczej atrapa;/ chcieliśmy założyc v brake ale niestety nie ma zaczepów na niego. Co zrobić? kupić nowy amor z zaczepami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Oj znam ten ból.. ta tarcza jest megabadziewiem. Może należało by się udać do jakiegoś specjalisty co sie zajmuje obróbką metalu (dokłądnie to nie wiem jak ta profesja sie nazywa) i zlecic wykonanie otworów na pivoty.Chociarz kupno nowego amorka to tez dobry pomysł biorąc pod uwagę to iż widelec , który zamontowany jest seryjnie.(zoom 381 ) jest iście makrokeszowym wynalazkiem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 kupic lepsza trarczowke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fastrider Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Oj znam ten ból.. ta tarcza jest megabadziewiem. Może należało by się udać do jakiegoś specjalisty co sie zajmuje obróbką metalu (dokłądnie to nie wiem jak ta profesja sie nazywa) i zlecic wykonanie otworów na pivoty.Chociarz kupno nowego amorka to tez dobry pomysł biorąc pod uwagę to iż widelec , który zamontowany jest seryjnie.(zoom 381 ) jest iście makrokeszowym wynalazkiem. Pozdro A jaki lepszy amor wejdzie do tego roweru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romek91 Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 A jaki lepszy amor wejdzie do tego roweru? rama ma główkę na 1 1/8 cala więc możliwość wyboru jest ogromna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fastrider Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 dzięki za pomoc:) Sorry za OT ale mam jeszcze jedno pytanie http://www.allegro.pl/item179200186_nowy_s...oraz_1_1_8.html czyli takie suntour powinien wejść bez problemu tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miechu Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Ja bym się posłuchał Carbona i kupił lepszy hamulec np. avida bb5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witam. Tak wejdize do twojej ramy, ile możesz przeznaczyć na amorek? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fastrider Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 nie za dużo... koło 80-90 wiem że nic lepszego od tego suntoura nie kupie w tej cenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Carbon Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 (jesli to jest nowy rower) to nie widze sensu kupowac takiego amortyzatora, za taka cene mozna miec uzywana tarczowke (albo nawet sam zacisk, jesli tarcza jest ok), jesli sie uparles na nowy amortyzator to lepiej brac cos lepszego bo za 70pare zl nie ma dobrego amortyzatora. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scoora Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Popieram Carbona Lepiej kupic dobra tarczówkę a na razie jezdzić na amorze takim jaki jest Pozniej zmienisz a bedziesz miec dobry hampel i dobrego amora. A tak jak zmienisz teraz amora to- zly amor i hamulce slabe... Wybór należy do Ciebie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.