Przeor Napisano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Czyli środkowy blacik do wymiany i bedzie miodzio słodzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 30 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2007 blatu nie trzeba wymieniać jemu też można pomóc pilniczkiem lub wiertarą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Potrzebuję jakiejś diagnozy Kaseta była używana przez ok. 3 miechy. Czy coś z niej jeszcze będzie? Czy jest bardzo zużyta? Czy bedzie dobrze współpracować z nowym łańcuchem Deore? Jest to sram pg 950 z 2003 roku. oto fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamicki Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Ja uważam, że wygląda bardzo pięknie, ale nie znam się aż tyle, żeby Ci powiedzieć na 99% czy przyjmie nowy łańcuch, chociaż pewnie przyjmie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 Nówka. Ja uważam iż śmiało możesz zakładać nowy łańcuch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 A mi sie wydaje ze może być problem ...niektóre zębatki nieźle podebrane ale może ja sie nie znam i to wynika z systemu lekkiego wrzucania biegów . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 ja tez sie podlacze pd temat. moja sprawa wyglada tak, ze mam prawie nowa kasete sram pg-950 i lancuch kmc 9900, manetki lx dc, przezutka tylna lx - na takim zestawie przejechalem jakies 80km, wszystko bylo ok, potem zmienilem manetki na deore i i na chwile zalozylem przezutke tylna xt z odwrotna sprezyna, na takim zestawie zrobilem okolo 100km - nie chodzilo to zbyt dobrze pomimo ze wczesniej z innym napedzie wszystko chodzilo idelanie, ostatecznie zalozylem do manetek deore przezutke lx z normlana sprezyna - zrobilem na tym jakies 30km i wszystko chodzi dobrze poza jednym, na najciezszym biegu z tylu czasami przeskakuje;/ - macie jakies propozycje co moze byc nie tak? caly naped ma za soba jakies 200km wiec praktycznie jest nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 24 Września 2007 Udostępnij Napisano 24 Września 2007 @ Adamicki, Maki, Blue Dzięki za opinię Spróbuje kupić łańcuch deore i przełożyć tego kaseciaka do mojego Rybaka i zobaczę jak będzie działać... jak nie będzie to kupić będę musiał nową kasetę... a to mi się średnio uśmiecha... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Cholewcia... Zmieniłem linki i pancerze, a teraz tą kasete i łańcuch... i niby wszytsko cacy, znaczy sie względnie kaseta przyjęła łańcuch... ale jest problem z zębatkami 2 i 3 - łańcuch nie chce się uspokoić i się strasznie miota... i teraz nie wiem czy to wina kasety i niedotartego do niej łańcucha czy moze kwestia regulacji przerzutki... any ideas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Ale to miotanie to w jakim sensie. Czy przeskakuje ci z koronki na koronkę. Czy łańcuch przeskakuje o ząb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PsychoticArchitect Napisano 26 Września 2007 Udostępnij Napisano 26 Września 2007 zrzucam z 1 na dwójkę i się łańcuch miota miedzy 2 a 3 , zrzucam z 2 na 3 to po chwili 'miotania' zeskakuje na 4 i jest ok. Czyli generalnie miotanie na koronkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.