kabanosdg Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Mam nadzieje że teraz dobrze będzie sformułowany temat Witam. Ostatnio kumpel przyniósł mi koło.. całe jet ok.. tylko na odcinku 30cm jest "s" o wychyleniu około 1cm w obie strony. Próbowałem je centrować ale szprychy które powinny być luźne są luźne a te które powinienem dokręcać są już na maksa dokręcone.. a "S" jest tylko lekko zniwelowana... Co robie źle. Dodam że kręce odpowiednimi szprychami na 100% bo już nie jedno koło centrowałem. Drugie moje pytanie to czy ma ktoś link do strony/artykułu w którym przedstawiona byłaby technika rozebrania amorów (olejowych, powietrznych, czy sprężynowych) i jak je konserwować itd. najlepiej z fotkami. Dzięki z góry i pozdrawiam.
jo_jacek Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Co do pierwszej części postu to koło da sie centrowac do pewnych granic, a to co mowisz to znaczy ze juz kiepsko bedzie.. jak koło było duuzo razy centrowane to tym bardziej prawdopodobne ze nic juz sie z tym nie zrobi. Druga część postu : kolega Bizon robil test marcoka i dawal zdjecia jak go rozbieral, szukaj na 3eciej stronie tematu link: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...=1357&st=40
Myszek Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Noga najpierw lekko wyprostuj w tej S, potem dopiero szprychami juz bicia rzedu kilku mm.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.