Toosh Napisano 17 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 9 biegów? łańcuch zmień na zwykły, tani deore~ waży tyle samo co xt, jedyna różnica to chrom w xt, który ochrania łańcuch przed rdzewieniem po deszczu, a różnicę w cenie można dołożyć do kasety xt kierownica na http://www.allegro.pl/item295344232_kierow...xc_b_lekka.html 90zł taniej, niż wcs, a różnicę można dorzucić do korb xt ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Tak, 9 biegów. Kierę kupiłem okazyjnie w zestawie z mostkiem. Jestem z niej zadowolony chociaż mogłaby być nieco dłuższa...Odnośnie korb - latem musiałem zmienić napęd bo stary wydawał już ostatnie tchnienie....Kwestie finansowe zadecydowany o tym, że jest to LX. Obecna cena XT jest bardzo atrakcyjna, ale jak już wspomniałem działałem pod presją czasu. Obecnie wybebeszam świnkę o nazwie "koła" więc korb w najbliższym czasie nie zmienię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Kurcze w sumie bardzo podobny bike do mojego... Ale paradoksalnie dość duża różnica w wadze. Części LX trochę nie pasują i ciążą chyba. pisałeś, że przednia opona ciąży a w specyfikacji widzę SpeedKinga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dostałem po ponad tygodniu odpowiedź od extreme shop w sprawie piwotów. Pytanie - jakie jest rozmiar piwotow do Zyankali? Odpowiedz - "Oryginalne piwoty są u nas do kupienia za 25zl" Czy oni mają problem ze zrozumieniem maili ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 18 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 thomash nie przejmuj się, według badań ponad połowa polaków ma problem z czytaniem ze zrozumieniem. Ja u siebie wymieniłem mały drobiazg bo sztycę, ale jakże znaczący drobiazg. Zmieniłem swoją srebrną krótką i wysłużoną jakiegoś no name, na Accenta czarnego -60g Teraz jeszcze te paskudne i ciężkie koła i już z górki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dokładnie - ciążą i w w swoim czasie pewnie zostana zmienione jeśli fundusze na to pozwolą. Mała pomyłka - ciąży tylna oponka, jej wagę też pomyliłem :/ Przepraszam - tak wpływa na mnie przedsesyjne zmęczenie...:/ Skąd różnica w wadze...z pewnością kólka, SID i parę innych części. Gdyby na tyle również pojawił się Speed King to zeszłoby ~230 g. To plan na przyszłość - jak mowilem trucizna cały czas ewoluuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Extreme-Shop jest naprawdę dziwny, nie zdziwilem się ich odpowiedzią na maila w sprawie pivotów. Na przesyłkę siodła czekałem ponad tydzień a przelałem pieniądze 10 minut po zakończeniu aukcji. Po 5 dniach przyszedł od nich mail żebym przelał pieniądze prawie drugie tyle czekali z wysyłką. Masakra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 18 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 z ex shopu stery dostałem podzielone na 3 paczki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 E, co się czepiacie dziwnych odpowiedzi? Ja wysłałem parę dni temu maila do bike-areny (czyli chyba bezpośrednio do dystrybutora Poisona, bo adres z Poison Bikes) z zapytaniem czy mają na stanie rozmiar 38. Mieli i fajnie ale pytałem też o wagę tego rozmiaru a odpisali "Waga dotyczy rozmiaru M" - chyba biegało im, że na stronie jest te 1500g i to dotyczy M (16,5 cala, 420mm). Ale do grzyba ILE WAŻY S (380mm)??? PS. Ale jaki chcę kolor to zapytali sami, choć o chęci kupna na razie nic nie pisałem Na przesyłkę siodła czekałem ponad tydzień a przelałem pieniądze 10 minut po zakończeniu aukcji. Po 5 dniach przyszedł od nich mail żebym przelał pieniądze prawie drugie tyle czekali z wysyłką (...) z ex shopu stery dostałem podzielone na 3 paczki... I m.in. dlatego jedynym elementem roweru, który zamówię przez neta (i to tylko gdyby znajomy sprzedawca nie mógł go ściągnąć po jakiejś lepszej cenie) będzie rama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Kolejna ciekawa odpowiedź od extreme shop'u: Po ostatniej ich odpowiedzi napisałem : "Zmierzyłem szerokość i wiem, że jest to M10, ale nie jestem pewien czy M10x1 czy M10x1,25" Ich odpowiedź: "Śruba M10, sugerujemy TYLKO i WYŁĄCZNIE oryginalne akcesoria.Nie gwarantujemy iż inne będa pasować." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Są akcje z tym Extreme-Shopem. Radzę nie kupować, trzymać się z daleka od tego sklepu. Kupowałem już dawno, dawno temu dwa amorki. Kontakt po prostu masakra i z tego co widzę to nic się do tej pory nie zmieniło. Trzeba spisać wszystko i dać do odpowiedniego topicu na forum (ze sprzedawcami) coby innych ostrzec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 21 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Nie podają konkretnych informacji, aby skłonić klienta do zakupu u nich, z powodu braku innej możliwości, ponieważ klient nie wie dokładnie co potrzebuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 21 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 pisz do nich dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poisonek Napisano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Moja akcja z Ex Shop`em: Gdy na początku 2007 zdecydowałem się na zakup ramy Poison Zyankali, zadzwoniłem do Opola i wypytałem o szczegóły. Dostałem info, że ramy są i co więcej można je sobie pomalować na dowolny kolor bez dodatkowych kosztów. Jako, że nie chciałem, żeby nowa rama radykalnie różniła sie od mojego starego scott`a, poprosiłem o biały perłowy. "Nie ma problemu" usłyszałem, "trzeba tylko podać nr koloru z palety RAL i żeby nie było niedomówień prosimy, żeby pan sam znalazł symbol koloru biały perłowy, który panu przypasuje. Są poprostu różne odcienie". Po dwudniowych poszukiwaniach po lakierniach znalazłem symbol koloru i zadzwoniłem, żeby go podać. Usłyszałem "tak myślałem, bo właściwie to ten kolor to jest tylko jeden"... Krew mnie zalała. Po kiego w takim razie kazał mi szukać tego symbolu? Ale nic... Zamówiłem i zapytałem kiedy będzie - "za trzy cztery dni"... Czekałem trzy i pół tygodnia... i gdy wreszcie zadzwoniłem po raz 20 zapytać czy już w końcu rama dotarła, usłyszałem, że w lakierni sie pomylili i pomalowali zamiast 18``, 15`` "Ale jak pan chce możemy zamówić jeszcze raz" Ręce mi opadły w perspektywie następnych trzech tygodni i odpuściłem sobie ten perłowy na rzecz zwykłego białego, który był dostępny od ręki. Powiedziałem panu, że przyjadę za 3 godziny po ramę (z Częstochowy do Opola!!!) i zapytałem czy są też stery, które do niej zamawiałem i na które miałem dostać 50 % rabatu. "Tak są". Na miejscu rama była, sterów nie "bo pan miał urwanie głowy i nie sprawdził" - a ja przejechałem 100 km specjalnie po to żeby nie czekać na przesyłkę i mieć pewność, że wszystko kupię. Powiedziałem, że nie wyjdę jak nie skołuje mi jakichś sterów podobnej klasy. Poszedł na zaplecze i przynosi klockowate, kulkowe Ritchey`e, a ja zamówiłem maszynowe Cane Creek`i. Powiedziałem, żeby nie żartował i znalazł coś innego. Przytargał za chwilę FSA, ale za 180 zł - za Creek`i miałem zapłacić 50 zł. Powiedziałem "niech pan zrobi tak, żeby nie kosztowały 180" Pomyślał chwilę i sprzedał mi je za 80 zł. I tyle. Totalna amatorka, co widać było również w sklepie - totalny bajzel - ramy leżące na stercie na podłodze, wszędzie porozkładane leżące luzem komponenty rowerowe czy amory stojące oparte o ścianę pół metra od drzwi wejściowych - zaznaczam że gość gdy szukał sterów był z 5 minut na zapleczu a ja z kumplem staliśmy w tym czasie w sklepie zupełnie sami - gdybym był zlodziejem móglbym wynieść bez żadnego ryzyka ze dwa bombery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Poisonek, ja już gdzieś czytalam tą akcję z nimi, chyba każdy w kontakcie z "Ex-Shopem" ma do opowiedzenia jakąś mrożącą krew w żyłach [ze zdenerwowania] historię Ja mogę dodac tylko tyle, ze wrzucili mi do ramy ze 4 haki [niestety niepasujące do mojej ], z 3 kpl. piwotów, kilkanaście takich części które trzymaja pancerz na swoim miejscu w przelotkach.... Co najlepsze nie wiedziali gdzie to zaginęło i gdy im zadzwoniłam że coś nie gra z moim hakiem i tymi częściami niezmiernie się ucieszyli bajzel że hoho A mój biały michu otrzyma niedługo nowy mostek [tioga o-bone] i to będzie pierwsza inwestycja w tym roku I myslę też o anodowaniu kilku części w rowerze [np korba] na kolor tego perfidnego różu który widnieje przy blokadzie skoku w amorku (Ciekawe ile taka przyjemnośc kosztuje ) Taaak trochę mi odbija od myślenia Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Agenciara -> chciałem zobaczyć Twojego Poisona, ale link z sygnaturki nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poisonek Napisano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 ja już gdzieś czytalam tą akcję z nimi No nastawiałem ludzi do uzbrojenia się w cierpliwość w kontaktach z Ex Shop`em na light-bike`u i kilku innych forach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 22 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 agenciara dowiedz się ile to anodowanie może kosztować bo ja o dokładnie tej samej rzeczy myslałem z tym kolorem tego cyngla przy amorze. Boski jest , a jeszcze jakby go dać w inne miejsca roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 22 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Paviarotti > link w sygnaturce poprawiony. Cos jest nie tak, nie mogę nic więcej zamieścic w sygnaturze od pewnego czasu, wyskakuje błąd że za duża ilośc znaków , dlatego tak długo ociągałam się z auktalizacją linka. Proszę tylko nie patrzec na ten splot pancerzy bo idą do poprawy (szczególnie fantazyjnie skręcony jest pancerz od blokady ) aa i rogi są od pewnego czasu czerwone Łukasz > dlaczego Ty myślisz o tym, o czym ja myślę :turned: Taaaaaaak, ten kolorek jest genialny!! Oby koszta anodowania nie przerosły kosztów części hehehe Jak coś się dowiem to dam znac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 http://picasaweb.google.com/masloxc/Poison...172419248780914 mały update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 U mnie lekki postęp, dostałem piwoty alu zamówione w nusiu.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 29 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 80mm mostek sprzedany, 110mm tioga o-bone 'status wysłany' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poisonek Napisano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 dostałem piwoty alu zamówione w nusiu.pl thomash wkręcileś je już w ramę? Jeśli tak i pasują to podaj proszę jakie w końcu są te pivoty do Zyankali, bo coś nie mam pewności co do rozmiaru. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Próbowałem jeden wkręcać, do połowy wszedł (dalej nie wkręcałem bo nie miałem odpowiedniego klucza i nie chciałem zjechać piwotów), czyli piwoty oba będą pasować. Rozmiar M10x1 potwierdził to też niemiecki dystrybutor poisona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 80mm mostek sprzedany, 110mm tioga o-bone 'status wysłany' 90mm tioga o-bone w mym ręku właśnie trzymany... ale co tam sprzęt..... ja chce urlopppppppppp!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.