Skocz do zawartości

Poison Light Frame Club

Toosh

Rekomendowane odpowiedzi

9 biegów? łańcuch zmień na zwykły, tani deore~ waży tyle samo co xt, jedyna różnica to chrom w xt, który ochrania łańcuch przed rdzewieniem po deszczu, a różnicę w cenie można dołożyć do kasety xt

kierownica na http://www.allegro.pl/item295344232_kierow...xc_b_lekka.html

90zł taniej, niż wcs, a różnicę można dorzucić do korb xt ;]

Tak, 9 biegów. Kierę kupiłem okazyjnie w zestawie z mostkiem. Jestem z niej zadowolony chociaż mogłaby być nieco dłuższa...Odnośnie korb - latem musiałem zmienić napęd bo stary wydawał już ostatnie tchnienie....Kwestie finansowe zadecydowany o tym, że jest to LX. Obecna cena XT jest bardzo atrakcyjna, ale jak już wspomniałem działałem pod presją czasu. Obecnie wybebeszam świnkę o nazwie "koła" więc korb w najbliższym czasie nie zmienię ;)

• Mod Team

thomash nie przejmuj się, według badań ponad połowa polaków ma problem z czytaniem ze zrozumieniem.

Ja u siebie wymieniłem mały drobiazg bo sztycę, ale jakże znaczący drobiazg. Zmieniłem swoją srebrną krótką i wysłużoną jakiegoś no name, na Accenta czarnego -60g

fd07c454403ca382m.jpg

Teraz jeszcze te paskudne i ciężkie koła i już z górki.

Dokładnie - ciążą i w w swoim czasie pewnie zostana zmienione jeśli fundusze na to pozwolą. Mała pomyłka - ciąży tylna oponka, jej wagę też pomyliłem :/ Przepraszam - tak wpływa na mnie przedsesyjne zmęczenie...:/ Skąd różnica w wadze...z pewnością kólka, SID i parę innych części. Gdyby na tyle również pojawił się Speed King to zeszłoby ~230 g. To plan na przyszłość - jak mowilem trucizna cały czas ewoluuje :)

Extreme-Shop jest naprawdę dziwny, nie zdziwilem się ich odpowiedzią na maila w sprawie pivotów. Na przesyłkę siodła czekałem ponad tydzień a przelałem pieniądze 10 minut po zakończeniu aukcji. Po 5 dniach przyszedł od nich mail żebym przelał pieniądze ;) prawie drugie tyle czekali z wysyłką. Masakra.

E, co się czepiacie dziwnych odpowiedzi? :)

Ja wysłałem parę dni temu maila do bike-areny (czyli chyba bezpośrednio do dystrybutora Poisona, bo adres z Poison Bikes) z zapytaniem czy mają na stanie rozmiar 38. Mieli i fajnie :) ale pytałem też o wagę tego rozmiaru a odpisali "Waga dotyczy rozmiaru M" - chyba biegało im, że na stronie jest te 1500g i to dotyczy M (16,5 cala, 420mm).

Ale do grzyba ILE WAŻY S (380mm)??? :blink:

PS. Ale jaki chcę kolor to zapytali sami, choć o chęci kupna na razie nic nie pisałem :)

Na przesyłkę siodła czekałem ponad tydzień a przelałem pieniądze 10 minut po zakończeniu aukcji. Po 5 dniach przyszedł od nich mail żebym przelał pieniądze prawie drugie tyle czekali z wysyłką (...) z ex shopu stery dostałem podzielone na 3 paczki...

I m.in. dlatego jedynym elementem roweru, który zamówię przez neta (i to tylko gdyby znajomy sprzedawca nie mógł go ściągnąć po jakiejś lepszej cenie) będzie rama :P

Kolejna ciekawa odpowiedź od extreme shop'u:

Po ostatniej ich odpowiedzi napisałem : "Zmierzyłem szerokość i wiem, że jest to M10, ale nie jestem pewien czy M10x1 czy M10x1,25"

Ich odpowiedź: "Śruba M10, sugerujemy TYLKO i WYŁĄCZNIE oryginalne akcesoria.Nie gwarantujemy iż inne będa pasować."

Są akcje z tym Extreme-Shopem. Radzę nie kupować, trzymać się z daleka od tego sklepu. Kupowałem już dawno, dawno temu dwa amorki. Kontakt po prostu masakra i z tego co widzę to nic się do tej pory nie zmieniło. Trzeba spisać wszystko i dać do odpowiedniego topicu na forum (ze sprzedawcami) coby innych ostrzec.

Moja akcja z Ex Shop`em:

Gdy na początku 2007 zdecydowałem się na zakup ramy Poison Zyankali, zadzwoniłem do Opola i wypytałem o szczegóły. Dostałem info, że ramy są i co więcej można je sobie pomalować na dowolny kolor bez dodatkowych kosztów. Jako, że nie chciałem, żeby nowa rama radykalnie różniła sie od mojego starego scott`a, poprosiłem o biały perłowy. "Nie ma problemu" usłyszałem, "trzeba tylko podać nr koloru z palety RAL i żeby nie było niedomówień prosimy, żeby pan sam znalazł symbol koloru biały perłowy, który panu przypasuje. Są poprostu różne odcienie". Po dwudniowych poszukiwaniach po lakierniach znalazłem symbol koloru i zadzwoniłem, żeby go podać. Usłyszałem "tak myślałem, bo właściwie to ten kolor to jest tylko jeden"... Krew mnie zalała. Po kiego w takim razie kazał mi szukać tego symbolu? Ale nic... Zamówiłem i zapytałem kiedy będzie - "za trzy cztery dni"... Czekałem trzy i pół tygodnia... i gdy wreszcie zadzwoniłem po raz 20 zapytać czy już w końcu rama dotarła, usłyszałem, że w lakierni sie pomylili i pomalowali zamiast 18``, 15`` "Ale jak pan chce możemy zamówić jeszcze raz" Ręce mi opadły w perspektywie następnych trzech tygodni i odpuściłem sobie ten perłowy na rzecz zwykłego białego, który był dostępny od ręki. Powiedziałem panu, że przyjadę za 3 godziny po ramę (z Częstochowy do Opola!!!) i zapytałem czy są też stery, które do niej zamawiałem i na które miałem dostać 50 % rabatu. "Tak są". Na miejscu rama była, sterów nie "bo pan miał urwanie głowy i nie sprawdził" - a ja przejechałem 100 km specjalnie po to żeby nie czekać na przesyłkę i mieć pewność, że wszystko kupię. Powiedziałem, że nie wyjdę jak nie skołuje mi jakichś sterów podobnej klasy. Poszedł na zaplecze i przynosi klockowate, kulkowe Ritchey`e, a ja zamówiłem maszynowe Cane Creek`i. Powiedziałem, żeby nie żartował i znalazł coś innego. Przytargał za chwilę FSA, ale za 180 zł - za Creek`i miałem zapłacić 50 zł. Powiedziałem "niech pan zrobi tak, żeby nie kosztowały 180" Pomyślał chwilę i sprzedał mi je za 80 zł. I tyle. Totalna amatorka, co widać było również w sklepie - totalny bajzel - ramy leżące na stercie na podłodze, wszędzie porozkładane leżące luzem komponenty rowerowe czy amory stojące oparte o ścianę pół metra od drzwi wejściowych - zaznaczam że gość gdy szukał sterów był z 5 minut na zapleczu a ja z kumplem staliśmy w tym czasie w sklepie zupełnie sami - gdybym był zlodziejem móglbym wynieść bez żadnego ryzyka ze dwa bombery...

Poisonek, ja już gdzieś czytalam tą akcję z nimi, chyba każdy w kontakcie z "Ex-Shopem" ma do opowiedzenia jakąś mrożącą krew w żyłach [ze zdenerwowania] historię :D:P

Ja mogę dodac tylko tyle, ze wrzucili mi do ramy ze 4 haki [niestety niepasujące do mojej  :D ], z 3 kpl. piwotów, kilkanaście takich części które trzymaja pancerz na swoim miejscu w przelotkach.... :D

Co najlepsze nie wiedziali gdzie to zaginęło i gdy im zadzwoniłam że coś nie gra z moim hakiem i tymi częściami niezmiernie się ucieszyli :D  bajzel że hoho :P

A mój biały michu otrzyma niedługo nowy mostek [tioga o-bone] i to będzie pierwsza inwestycja w tym roku :) I myslę też o anodowaniu kilku części w rowerze [np korba] na kolor tego perfidnego różu który widnieje przy blokadzie skoku w amorku  :)  (Ciekawe ile taka przyjemnośc kosztuje ;)  )

Taaak trochę mi odbija od myślenia ;)  Pozdrawiam :D

Paviarotti > link w sygnaturce poprawiony. Cos jest nie tak, nie mogę nic więcej zamieścic w sygnaturze od pewnego czasu, wyskakuje błąd że za duża ilośc znaków :D , dlatego tak długo ociągałam się z auktalizacją linka.

Proszę tylko nie patrzec na ten splot pancerzy bo idą do poprawy  :D  (szczególnie fantazyjnie skręcony jest pancerz od blokady  :D )  aa i rogi są od pewnego czasu czerwone :P

Łukasz > dlaczego Ty myślisz o tym, o czym ja myślę  :turned:

Taaaaaaak, ten kolorek jest genialny!! 

Oby koszta anodowania nie przerosły kosztów części hehehe :D  Jak coś się dowiem to dam znac  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...