tobo Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 dołączam do klubu. ze świnią wprawdzie ale tylko dla ślepego identycznośc nie jest oczywista currare i moj checker bracia blizniacy w innym ubraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Jakie dokładnie piwoty potrzebne są do Zyankali, które z tego sklepu będą dobre ? http://www.nusiu.pl/shop/index.php?cPath=5...ff16eef0932d1d9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 suwiamrką sprawdź jakie wchodzą rozmiary gwintów do ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Dzięki za taką pomoc, gdybym mógł sam dokładnie zmierzyć to bym się nie pytał. A piszę tutaj bo może ktoś już kupował piwoty i może podać np linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Trzeba przytakiwać Thomash... Ja bym Ci polecił podjechanie do sklepu , oczywiscie jeżeli masz możliwość sprawdzenie , ja tak zrobiłem ale z amorkiem p.s mam na chacie jakies piwoty... jak chcesz moge Ci dać , moze będą pasować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Zadzwoń do extremeshop i zapytaj się, to oficjalny dystrybutor poisona na polskę, powinni wiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 w takim razie napisz mi na pw, czy mam wykręcać swoje i mierzyć, czy te od thomasha pasują ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Napisałem maila do extremeshop, zobaczymy co odpiszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 zapewne nie beda wiedziec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Całkiem możliwe, ale raczej nie odpiszą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Wolałem już wziąć swoje wykręcić, bo mi to szybciej poszło niż ty się doczekasz od nich meila Musisz kupić: M10x1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 10 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Pixon wielkie dzięki Masz u mnie duże piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 A ja ponowię pytanko - czy ktoś z użytkowników Poisona miał styczność z RAMAMI AUTHOR? Bo planuję zmienić swoją (koniec tego sezonu/początek następnego) na jakiegoś lighta, a że nie mam za dużo kaski... Najważniejsze wymiary Versusa 15" którego mam: kąt sterówki 71 stopni, jej wysokość 100mm, kąt rury podsiodłowej 73,5 stopnia, długość 380mm, rura górna 550mm, rozstaw kół 1044mm. Najbardziej zbliżoną jest Poison Zyankali 380: odpowiednio 69,5 stopnia i 110mm, 71,5 stopnia i 380mm, 545 mm, rozstaw kół 1030mm. Szkoda, że nie ma rozmiaru "400" ani w Zyankali, ani tym bardziej w e605 (niewielka dopłata, a masa nadal w dół), bo "420" jest już za wysoka (a długością bym sobie poradził), a w swojej 15 mam problem ze sztycą (musi być 400mm) I tak: teoretycznie można sobie wyobrazić, że bike będzie stabilniejszy do jazdy naprzód i mniej chętnie składał się w zakręty, a środek ciężkości będzie przesunięty minimalnie w tył, ale czy można będzie to aż tak odczuć? No i rozstaw kół skróci się o 1,5 cm - dużo to czy mało? Bo "420" w e605 ma ledwo 1034mm. No i jaka jest realna waga Zyankali w tym rozmiarze? Amorkiem będzie prawie na pewno R7 80mm. Czy przymierzać się przyszłościowo (Może pokaże się jakaś "400" na 2008??? Albo ryzykować z "380"?) do Poisonów, czy szukać czegoś innego (najlepiej <1400g w rozmiarze 15/16 cali do 700PLN)? THANX ZA POMOC! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Zaczynamy zabawę z e605 na 2008 Cel: 9,3kg disc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 pro ^^ wrzuc 'przyszłą' rozpiskę zaciski kół zmienione z xtr 120g na 65g bolt on za 23zł ;] 55g w dół http://allegro.pl/item289134260_super_lekk...ski_do_kol.html xtr'y do sprzedania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Rozpiska pod adresem: [link] W rozpisce jest sztyca Boplight która zostanie zmieniona za jakiś czas najprawdopodobniej na WCS Carbon lub KCNC (muszę sobie zarobić na nią ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 15 Stycznia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Wszystko fajnie, ale te piasty w kolorze złotawym no nie bardzo mi się to podoba. Na pewno nie jest to mój gust jeżeli chodzi o kolor części. Powodzenia w składaniu lekkiego roweru. Ja może na przysżły sezon wejdę w pułap 10 kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 W rozpisce nie ma wag części z alu śrubami ale tam gdzie tylko jest to rozsądne będą złote alu śruby. W wyobraźni wygląda OK Co do szprych, jeśli siądzie długość to zamiast revo pojawią się Pillar Aero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Misiek, nie boisz się o to, jak będzie pracował SID z tarczówkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 nie a w razie czego mam rebe w szafie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Dawno mnie tu nie było więc witam wszystkich ponownie Świetne piasty Misiek Pasowałyby kolorystycznie do Reby można wiedzieć ile Cie kosztowały i gdzie udało Ci się je "wyhaczyć"? Sam jestem na etapie składania kół. Na chwilę obecną dysponuję (lub będę dysponował w niedługim czasie) takimi komponentami: obręcze Mavic X317, szprychy Sapim Laser, nyple DT alu, piasta na przód F.U.N.N. ze zdejmowanym alu adapterem (mały eksperyment nie spotkałem się aby ktoś na takich jeździł - waga 161 g mnie przekonała do zakupu, zobaczymy czy to nie był błąd;), piasta na tył Sun-Ringle Lite (381 g :|). Z chęcią nabyłbym bardziej sprawdzone piasty, więc poszukuję WZGLĘDNIE niedrogich alternatyw. Na obecnych komponentach kółka będą ważyć ~1657 g, co jest średnio zadowalającym wynikiem... :| Cały bike na takim takich kołach wyniesie poniżej 10,9 kg. Sporo...ale przednia gumka (670 g) i parę innych części trochę ciąży;) Spokojnie da się zejść do 10,6 kg co już będzie wynikiem dość satysfakcjonującym Fotki pojawią się jak tylko wymienię graty w swojej E605 Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Piasty Mack robione są na zamówienie i kpl kosztuje ~1100pln. Sam szukałem X317 ale nigdzie nie znalazłem czarnych na 32h w rozsądnej cenie stąd pojawiły się nieco cięższe XC717. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Piasty naprawdę piękne...wiem, że się powtarzam, ale jestem zauroczony Niestety czarnych X317 32H rownież nie udało mi się nabyć skutkiem czego są w kolorze miedzianym parę złotych akcentów i całość powinna się ładnie komponować. Tkwię z obreczami bo nie wiem co robić z piastami...na naszym rodzimym rynku wybór delikatnie mówiąc marny...pozostaje chyba tylko ebay albo oczekiwania na cud - pojawienie się jakiejś perełki na allegro Biore pod uwagę piaste XTR na tył... Czy używa ktoś tarcz Shimano CL z zaciskiem Avid Juicy?? Niby średnica tarcz ta sama, ale nie jestem przekonany czy to jedyne kryterium kompatybilności. Wszelkie sugestie mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Ostatnio widziałem w jakimś niemieckim sklepie internetowym koła DT Swiss na piastach 240s za ~1300zł. Co do piast z ebaya wpadły mi w oko piasty Rival z tym że nie wiadomo co to jest. Boplight ma też na 2008 wypuścić nowe piasty ale z tego co pamiętam nie ma złotego koloru. Znajoma używa zacisków Avida i tarcz XTR http://www.sylwiakapusta.pl BTW może podrzucisz jakąś specyfikacje twojego e605? I z którego roku jest Twoja rama ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 17 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Ramka to model z 2006 roku. Z piastą coś wymyślę postaram sie znaleźć kompromis między ograniczonymi środkami, a nieograniczony aspiracjami Niżej zamieszczam specyfikację podkreślając jej przejściowy charakter - trucizna nadal ewoluuje Rama : Poison E605 Superlight 2006 18" Widelec: Rock Shox Reba SL 2006 Stery: Accent Airplane Mostek: Ritchey WCS 120mm 2004 Rogi: Ritchey WCS 2007 Podkładki: Woodman Carbon Kierownica: Ritchey WCS (25,4mm; 550mm) Chwyty: Author AGR-F-700 (130mm) Sztyca: Smica (27,2mm; 350mm) Siodło: Selle Italia Flite (do wymiany) Piasta przód: F.U.N.N. 32 H Piasta tył: Sunn - Ringle Lite 32 H (w poszukiwaniu alternatyw ) Szprychy przód: Sapim Laser 2.0/1.5 Szprychy tył: Sapim Laser 2.0/1.5 Nyple: DT alu Obręcze: Mavic X317 Taśma: no-name (lekki za to;) Dętki: Maxxis Ultralight 1,9/2,125(presta) Opona przód: Continental Speed King Supersonic 2,1" Opona tył: Continental Survial Pro 2,3" Zaciski: Dartmoor ( do wymiany) Klamki: Avid Juicy 7 2008 Hamulec przód: Avid Juicy 7 2008 Rotor 185 mm Hamulec tył: Avid Juicy 7 2008 Rotor 160 mm Manetki: Sram X-7 / X-9 Przerzutka przód: Shimano XT Przerzutka tył: Sram X-7 Pancerze: Accent Korby: Shimano DEORE LX FC-M572, dł. 175 mm, 44/32/22 Suport: DEORE LX BB-ES51 (68mm/ 121mm) Pedały: Shimano PD-M520 2005 Kaseta: SHIMANO LX CS-M580 (11/32) Łańcuch: SHIMANO XT HG-93 Może szału to nie robi, ale studencka kieszeń do wypchanych nie należy Wszelkie sugestie i konstruktywna krytyka mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.