Skocz do zawartości

Poison Light Frame Club

Toosh

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że nie będziesz się "ciasno czuł" :)

Oto zdjęcie:

51d7d442651f8a58m.jpg

Sorki za jakość - robione na szybko i lekko od dołu.

Sztyca to Woodman Post SL.

Niestety dłuższej przejażdżki w najbliższym czasie nie planuje ze względu na brak czasu :/

Maksymalny dystans jaki zrobiłem na tej ramce to 30km i nie odczułem bólu pleców.

Pozdro

• Mod Team

Agnieszko skróć z tej strony która wchodzi do amortyzatora. Prosta sprawa, tylko jak później już wszystko skręcisz nie zdziw się jak nie będzie ci blokada łapać :huh:

Musisz po prostu pokręcić tym pokrętłem które zamocowane na lince, ma za zadanie napiąć odpowiednio linkę.

Dzięki Łukasz!! Dzisiaj się tym zajmę :D

Jak utuczyć świnke? Mniej sobie, a więcej dla niej :huh: Do teraz nie mogę przełknąć że pożałowałam pięknej czarnej skórzanej kurteczki z futerkiem :o  hehe mówię Wam - poezja :)

Obecnie jestem spłukana i bez świnki.

Pociesza mnie myśl, że jak kupię coś dobrego to to mi posłuży. A łatwiej później (ewentualnie) będzie to sprzedać. Póki co, mam malutkie plany co do tego roku, zmienię jeszcze v'ki, kierownicę mostek i gitara gra.

Kamil, ziarnko, do ziarnka i uzbiera się miarka! Ja tak kilka lat temu spłacałam przez rok cały rower za 500 zł :P Pracowałam w święta i uczciwie wszystko oddawałam co zarobiłam :P A jaka radość była kiedy wreszcie mogłam powiedzieć że jest MÓJ! Za moje własne zarobione pieniądze.

Pozdrawiam Cię i zapraszam do naszego grona

black rider jesli chodzi o sztywnosc to jest jak najbardziej ok ale ze wzgledu na geometrie to ramy Poisona bym sobie nie kupil(jesli masz zamiar wymieniac sama rame), chyba ze mowa o tym najwyzszym modelu - o "normalnej" goeometrii.

Fakt wymieniam samą ramę, czy amor ze skokiem 80mm niezałatwi problemu geometri?

hmm w sumie racja, o tym nie pomyslałem. Ale czy obnizy się on na tyle żebym poczuł różnicę? 20mm na amorze do znacznie mniej przy suporcie, a kąt głowki zmieni się chyba badziej znacząco. cały zacs porównuje tą ramę z Radonem ZR Litening i nie moge się zdecydować, tym bardziej że z amorem 80mm kąt siodłowy i sterowy bedzie taki sam, wiec rózncia tylko w masie, długościach rur, szywności i cenie :D

hilfe

coś zmalował Iron, sprzedałeś Poisona? :D niewybaczalne :D

tak , poison powędrował w świat :P a mi zostały wspomnienia.

obiektywnie patrząc fajna ramka, choć ciężko sprzedać:D jeszcze będzie musiał sobie poison na renomę zapracować.

ja nie rozumiem już kompletnie zmieszałem do skoku 100 mm czyli do amora 490mm ysokości jaki jest lepszy kąt główki ?

69.5* czy 71* ?

im dasz krótszy amor tym kąt będzie wiekszy- bardziej pod pion. do xc najpopularniejszy jest 71*-71,5* im bardziej sportowa jazda tym w sumie większy kąt, mniejsze kąty są dla turystów i tych od grawitacji.

ulvgar - słusznie, że przywołałeś ORYGINAŁ - niech więdzą wszystkie techno-disco-młoty (a tak, niech się ktoś poczuje urażony! B) ) że to nie jest jakaś tam pioseneczka roznegliżowanej panienki :P

PS. Ostatnio pojawiła się "operowa" wersja Tarji Turunen z najnowszej płyty "My Winterstorm" - ale, podobnie jak cała płyta, niezbyt mi się podoba...

A mniej OT - czy ktoś przesiadał się na Poisona z Authora (lub odwrotnie?) i jakie ewentualnie są różnice w jeździe? Bo niby można sobie wyobrazić, że kąt główki mniejszy i górna rura dłuższa, ale praktycznie czy jest to aż tak odczuwalne? :D

Bo jak będę kiedyś zmieniał Versusa, jedną z opcji jest właśnie Trucizna i wolę na zapas wiedzieć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...