Skocz do zawartości

Poison Light Frame Club

Toosh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Chciałbym zapisać się do klubu...

Po przeczytaniu wątku mam dwa pytania.

Do ramy Zyankali 2009 amor 80 czy 100? Zdania były podzielone. Zasuwam po terenie, ale 65% to jednak szosa, więc jakoś super na zwrotności mi nie zależy. Czy faktycznie przy skoku 100 na stromych podjazdach mogą się dziać dziwne rzeczy z przodem roweru?

Rozmiar. Mam 186 cm wzrostu, długość nóg ok. 83 cm. Wychodzi mi że rozmiar 50 byłby ok. Jednak ktoś pisał wcześniej, że ma 185 wzrostu i 50 była trochę za mała. Rozmiar 54, byłby chyba jednak trochę za wielki. Jak myślicie?

pozdrawiam

Paweł

Jest pozytywna i negatywna wiadomość - apropo reklamacji mojego Poisona.

Pozytywna- dostanę taką samą, nową ramkę, czyli reklamacja przyjęta.

Negatywna- muszę na nią poczekać do 2 tygodni. Zostanie zrobiona w Niemczech i dostarczona do ex shopu.

Pozdr. :D

W koncu moge sie oficjalnie dopisac do klubu, odebralem swoja truciznę :)

2iw90z5.jpg

Co do pytania eternita o rozmiar ramy. Mam 188cm wzrostu, nogi jakies 90cm i rame 54. Pasuje idealnie. Sztyca 350mm, 35mm zapasu jeszcze mam do wyciagniecia :)

Poprzednio mialem Focusa, ktory ma identyczna geometrie jak Poison i wlasnie mialem 50, to sztyce 400mm mialem wyciagnieta maksymalnie i mostek na ujemny kat ustawiony, wiec zdecydowanie za mala byla.

W tej chwili w Poisonie mam mostek 100mm. A od gornej plaszczyzny siodelka do pedalu (korba ustawiona jako przedluzenie rury podsiodlowej) mam 100cm. Zaraz jeszcze zmierze ile mam sztyce wyciagnieta.

Hmm.

W obecnym rowerze mam rurę podsiodłową 54 cm. ale sztycę na 17 cm..... i od siodełka do pedała mam 96 cm. A moste 110mm jest minimalnie za długi... Czyli teoroetycznie Pioson 50 nie byłby zły... zaraz pomierzę górną rurę.

Gucio to teraz ja tez sie zaczalem zastanawiac. Mowisz, ze masz rame 50 i sztyce 350 wyciagnieta na maksa przy nodze 92cm.

Ja mam noge 90cm i przy ramie 50, mialem sztyce 400mm na maksa wyciagnieta i bylo akurat.

A ile masz Guciu wzrostu...?

Szukam ramy która mi posłuży także na szosach\drogach i bez problemu będę mógł na niej przejechać sto km albo i więcej, jak kupię za małą ramę, to się na niej zamęczę. Dlatego się dygam, żeby wybrać dobrze.

Mam 190cm wzrostu. 99% które jeżdżę, to szosa. Sztyca 350mm wyciągnięta jakieś 0,5cm poza ogranicznik i jakoś daję radę. Nie mam po prostu kasy żeby zmieniać znowu sztycę. Robiłem już na tym secie kilkanaście stówek i nawet jedną dwusetkę i daję radę :)

:| No to ja nie wiem jak ty się mieścisz na tym rowerze. Ale ok. Zaufam Ci. :)

A możesz mi jeszcze powiedzieć jaki masz mostek i jaki wznios? Tak z ciekawości. :)

Ok. Pytam, bo gdzieś ludzie mówili że mają 188 wzrostu i posiona 54 a rama jest w sam raz.

Jest pozytywna i negatywna wiadomość - apropo reklamacji mojego Poisona.

Pozytywna- dostanę taką samą, nową ramkę, czyli reklamacja przyjęta.

Negatywna- muszę na nią poczekać do 2 tygodni. Zostanie zrobiona w Niemczech i dostarczona do ex shopu.

Pozdr. :)

No to super wieści! co będziesz robił z tą ramką? sprzedajesz czy zostajesz w klubie?

Machaub, gratuluję sprzętu. Nareszcie coś się ruszyło w klubie. Ja już mam MTB na ukończeniu. Jeszcze tylko kasetę zamontuję i łańcuch po dokręcam wszystko i można śmigać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...