Jelitek Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Dzięki Panowie :-) Poczytałem trochę i już wszystko wiem :-) Sztywny, na razie kupiłem od znajomego ramkę Cyanit żeby sprawdzić jak się na Poisonie jeździ i jak rozmiar będzie dobrze. Jak dokupię wszystkie części które nie pasowały po przesiadce z Meridy, czyli sztycę widelec przerzutkę przód i jak mi spasuje Poison szosowy to ostatecznie zakupię Opiata :-) Na karbon mnie jeszcze nie stać, tym bardziej że chce jeszcze przełajówke uskładać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Oooo ! Całą stajnie zakładasz .Proponuje jeszcze toróweczke. Ostro jedziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Nie no na torówkę już nie bede miał kasy ;-) W zasadzie utrzymanie dwóch rowerów to już nie lada wyczyn, ale przełajówka to moje marzenie. Z drugiej strony mając trzy rowery rozkłada się zużycie na trzy. Chociaż pewnie nie trudno zauważyć że zamiast iść w jakość idę w ilość. Planuję raczej rowery klasy średniej wyższej, czyli bez drogich wodotrysków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Już tak niewiele zostało...ale ogólny wygląd będzie taki: Aha uprzedzam pytania. Pedał jest na razie szosowy bo rower wisi na wieszaku i musi byc pedal żeby się trzymał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 będzie wypass poisonowy wypasss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 zapowiada się konkretnie ps czy przymierzałeś sie już do zyankaliego jako całego roweru? Pytam , bo rama ma specyficzne kąty, i nie wiem czy sztyca z setbackiem to dobry pomysł, mocno przesunięty do tyłu będziesz i może być rożnie z prowadzaniem przedniego koła na podjazdach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 jeszcze sie nie przymierzałem, tak szczerze to nie zastanawiałem się nad tym. Wiem że mogę być problemy na podjazdach liczę się z tym. Dlatego ewentualnie dam inny mostek lub sztycę. To nie jest aż tak duzy koszt. Można zmienić :-) założyłem że dam sztycę z setbackiem gdyż w meridzie (fakt inne kąty) bez setbacku źle mi się jeździło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 po pierwszych konkretnych górkach przesunąłem siodełko max do przodu rower źle prowadził się na podjazdach, przód był bardzo nerwowy wyrzuciłem dystanse spod mostka, sam mostek odwróciłem na (-) jednak niewiele pomogło wcześniej całe lata jeździłem na sectorze i to w rozmiarze mniejszym (17,5") a różnica jest znaczna (poison 46 cm) odczucia odwrotnie proporcjonalne do rozmiarów ram jest jeszcze jeden element widelec, zmniejszę skok przy najbliższym serwisie, mam nadzieję że to pomoże pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Miałem przyjemność jeździć na zyankalim kolegi. Miał tam mostek 110, widelec 80 mm i sztycę z setbackiem ale nie pamiętam ile on wynosił. W każdym razie jeździło się super. Stąd brak przemysleń na temat setbacka, zrobiłem to odruchowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 najważniejsze jest pierwsze wrażenie mam nadzieję że po zmianie skoku będzie ok nie wiem bardzo długo jeździłem na widelcu o 60 mm skoku teraz 100 mm może to również kwestia przyzwyczajenia... dam znać po serwisie pozdrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 7 Marca 2009 Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 iras76 gdzieś czytałam, że do zyankaliego 80mm skoku jest jak dla ryby aquarium ja na podjazdach jestem baaaaaaardzo zadowolona nic mi nie ucieka nie wiem tylko dlaczego wygodnie mi jest na wyciągniętym do tyłu siodełku.... czyżby rama za mała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam, Pomimo, ze juz od jakiegos czasu wliczam sie do klubu, to dopiero dzis nadszedl czas na moj coming out Rama: Poison Phosphor 2007 17" Damper: Manitou Swinger X3 Widelec: Rock Shox Reba Race (skok 115mm) Stery: Tioga NS Kaseta: Shimano XT CS-M737 Korba: Shimano XT FC-M770 44/32/22 Przerzutka przednia: Shimano XT FD-M771 Przerzutka tylna: Shimano XT RD-M772 Manetki: Sram Attack 3/8 Łańcuch: Shimano HG93 Hamulce: Avid SD 7 + okładziny Kool-Stop Dual Compound Klamki: Avid SD 7 Linki i pancerze: Clark's CLIM8 + ACCENT Supreme Gripy: Bontrager RACE X LITE Kierownica: Easton EA50 Rogi: ACCENT Airplane Pedaly: ACCENT Axium Siodlo: noname Sztyca: Ritchey WCS 27,2/350 Zacisk sztycy: Accent X-Country Mostek: Smica Lite PRO 25,4 100mm Koło przednie: Piasta: DT Swiss 370 Obrecz: DT Swiss XR 4.1 Zacisk: DT Swiss Szprychy: 32 x DT Swiss Competition Nyple: 32 x aluminowe DT Swiss Dętka: Schwalbe EXTRA LIGHT Opona: IRC Mythos XC 2.1 Koło tylne: Piasta: DT Swiss 370 Obrecz: DT Swiss XR 4.1 Zacisk: Accent Szprychy: 36 x DT Swiss Competition Nyple: 36 x aluminowe DT Swiss Dętka: Schwalbe EXTRA LIGHT Opona: IRC Mythos XC 2.1 Waga: około 11,7-11,8 kg Rower na razie w fazie testow, regulacji i dostrajania - dzis jedzilem na nim pierwszy raz. Siodlo niebawem sie zmieni - jestem na etapie poszukiwan i analiz. Zaluje, ze nie udalo mi sie dostac bialej Reby, wtedy rower lepiej by sie prezentowal... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Hmmm bardzo smaczny rowerek :-) Jak Ci się jeździ na tej ramie? Czy planujesz zakup pedałów zatrzaskowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 9 Marca 2009 Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Czesc, Jezdzi sie bardzo przyjemnie Wrazenie to poteguje pewnie to, ze to moj pierwszy full Tylne zawieszenie pracuje rewelacyjnie. Rozmiar ramki pasuje na mnie idealnie. Rama wykonana solidnie - nie zauwazylem jakis knotow. Jeszcze musze z Reba troche powalczyc, bo na razie nie widze roznicy pomiedzy nia a RS Duke, ktorego mialem poprzednio. Jesli chodzi o pedaly zatrzaskowe, to nie, nie planuje zakupu takich... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 http://allegro.pl/item579828013_poison_zya...m_promocja.html Przyznam, że się szczerze uśmiałem Cena innych ram też powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Jako ex-członek klubu powiem: KPINA! Kto to teraz kupi? Curare za 1605zł. No żart roku. Niska cena to była główna zaleta ram Poisona, a teraz to chyba ludzie polecą na super obsługę klienta w ex-shopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 właśnie z powodu takich cen popełniłem dzisiaj dla mojej Pani levela a6 z 2008 roku zamiast kolejnego Poisona :/ pozdrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 No no...to Panowie poszaleli. Jakkolwiek rozumiem ich bo cena ram nie zależy zbytnio od nich, tylko od kursu euro. Jako że jest wysoki to w przeliczeniu 199 euro na PLN daja takie właśnie komiczne sumy. Niemniej jednak uważam że powinni coś z tym zrobić. Spoko... spadnie im sprzedaż to się zastanowią bo jak sami mówicie obsługa klienta jest naprawde marna. Nie dość że nie są w stanie udzielić rzetelnych informacji na temat produktu jaki sprzedają, to jeszcze odpowiedź na pytania mailowe są skąpe i niedokładnie odpowiadają na postawione pytanie. Zawsze jest możliwość zakupić w niemczech :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 To i ja ponarzekam. Napaliłem się na drugiego Poisona, tym razem szosowego. Nic z tego. Takiej kasy nie byłem w stanie wyłożyć. Skończyło się na używanym Cannondale'u. Zyankali ma się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 A może chce ktoś kupić ramę Zyankali, prawie nówka, 700zł z przesyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 14 Marca 2009 Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 E kolego...700 to ja dałem za nówkę :-P i z gwarancją :-P Z resztą nadal na Allegro jest rama Poison Zyankali za 699 zł Najlepsze wyjście to poczekać aż euro trochę spadnie i zamowić ramkę po korzystnym kursie euro. Na przykład przy kursie euro 4.48 rama Zyankali zamiast 900 zł bedzie kosztowala prawie 890 zł :-) czyli tak jakby przesyłka była gratis :-) jak się Euro ustabilizuje i spadnie jeszcze troche to Panowie z Poisona będą musieli zmniejszyć ceny bo nie sprzedadzą tych ram :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 21 Marca 2009 Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 gratuluje nowego sprzetu panowie , ostry sezon sie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 30 Marca 2009 Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Już w tym tygodniu zaprezentuję swoją szosówkę :-) tzn. jej wygląd plus minus bo jeszcze nie wszystkie części dotarły. A tak przy okazji...straszna cisza zapanowała w naszym klubie. Czyżby w związku z podwyżką cen ludzie stracili zainteresowanie Poisonem? Niemcy zrobili nową stronkę :-) www.poison-bikes.de Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No i siup :-) jeszcze rower nie skończony ale już wkrótce :-) zostało jeszcze przycięcie rury widelca, zmiana pancerzyków na czarne. Pojeżdżę trochę na tej ramce i jak się okaże że jest ok to może sprawię sobie Opiata. W ogóle co ciekawe... rama ma rozmiar 52, na stronie Poison'a rozmiar dla mojego wzrostu to 54. Jakbym kupił rozmiar ze strony to sztyca cała znalazłaby się w ramie...obecnie i tak jest już dość nisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 Zacna maszyna ! Jelitek jakie wrażenia , leży Ci ta ramka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.