iras76 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 A ile waży Twoja i przy jakim rozmiarze? ramy nie mam zważonej bo kupiłem "gotowca" przy serwisie reby wszystkie części postaram się zważyć pozdrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 No mam nadzieję że pozostałe części pozwolą mi zbić wagę. Wrzucam do roweru napęd XT z Vkami XTR, kiera i sztyca węglowa FSA, koła Crossmax SL, siodełko SLR TT, może sie uda zjechać z wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Części już masz czy dopiero planujesz kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Już mam, jeszcze tylko przerzutki zostały i pancerz przerzutki i sztyca bo starą ramę sprzedałem razem ze sztycą. Poprawka, właśnie zmierzyłem i okazało się że rama jest pod sztycę 31.6 :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Mam pytanie do osób które mają ramę Zyankali z rurą na sztycę 31.6. Jaką macie średnicę zacisku sztycy? 34.9 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Tak, 34,9mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 No mam nadzieję że pozostałe części pozwolą mi zbić wagę. Wrzucam do roweru napęd XT z Vkami XTR, kiera i sztyca węglowa FSA, koła Crossmax SL, siodełko SLR TT, może sie uda zjechać z wagi. to szykuje się extra sprzęt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Niezły niezły .Poczekam jednak na Opiata z racji zainteresowań.Jelitek myślaleś może o Oxygenie ,ciekawi mnie ten "plastik" Poisona . tylko ten kurs fatalny teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 zobaczymy co z tego wyjdzie, na razie napaliłem się na tego Zyankali jak buchaj w wiosenny dzień ;-) Co tam duzo mówić, źle mi sie jeździło na Meridzie. Co do szosówki to na razie muszę sprzedać swoją obecną ramę, później będe kombinował z Opiatem :-) Jak na razie niestety Euro bardzo utrudnia spełnienie marzeń - 1375 zł za ramę :-( O plastiku nie myślałem bo nie po prostu nie stać, ale uważam że nowy Hydrogen jest piękny. Poza tym podoba mi się malowanie ram Poisona - stonowane w podstawowa paleta barw bez udziwnień. No ale pożyjemy zobaczymy :-) Najpierw muszę skończyć MTB ;-) Pozdrawiam wszystkich trucicieli :-D Gucio, Dzięki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Też mam opiata , w sumie troche innego ale .../opis na 23str/ Merida jest jakaś taka wyciągnieta jak na mój gust ,Poison to inna geometria. widelce tylko kiepskie mają . Pozdro aaaa , bym zapomniał na niemieckiej stronie jest cała paleta kolorów . Sporo nawet ,myśle że da rade zamówić wybrany kolor jak coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Potwierdzam, Merida ma strasznie długą gurną rurę. Nawet na szosówce nie mogę sobie znaleźć miejsca. Widelce w Poisonach szosowych tych alu to widac że są jakieś takie nijakie. Jak mi sie już uda kupic opiata, o czym marzę, ale marzenia są uzależnione od sprzedaży ramy. To założę zapewne widelec RDXa bo na razie nic innego ciekawego nie wpadło mi w oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 rdx ??? Sam nie wiem , nie żeniłbym się z tym. Ale Twoja wola a raczej /na pewno/ kasa pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Kilka znajomych osób na tym jeździ, kolega zna właściciela RDXa, poza tym kurcze, ciężko znaleźć ładny widelec w porzadnej cenie. Jak znajdę coś dobrego w dobrej cenie to oczywiście zrezygnuję z RDXa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 ten jest ehhhhh http://www.allegro.pl/item557207645_najlze...easton_wcs.html wymiata normalnie pikny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Jest piekny, ale na razie nie mam kasy na takie cudo :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Panie Jelitku życze gradu euro na pański dach. .Apeluje również do sponsorów żeby wspomogli klub Poisona a także innych kolarzy . Apel zostanie bez odzewu na pewno .Pozostaje tylko życzyć dużo zdrowia i zapału do pracy , damy rade! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 HA! Dobrze prawisz! :-D Tobie i wszystkim z kluby życzę tego samego :-D Oby nasz klub rósł w siłę :-) Swoją drogą, jesteś zadowolony z tego Opiata Triatlonowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 rama jest ok , sztywna , pasuje mi geometria ,czuje się dość komfortowo na niej. Wszechwiedzący nie jestem ale uważam że za tą kase dostałem dobry sprzęt . Zachorowałem teraz na Look a i to ostro http://www.allegro.pl/item559713331_rama_s...rozmiar_55.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Looki sa piękne, ale ta cena...sprzęt z najwyższej półki. Ja kiedyś chorowałem na Time'a, ale cenowo miażdży. Najtańsza rama od 5000 zł. Dla mnie najważniejsze jest by rower był sztywny lekki i żebym dobrze się na nim czuł. Z koleii jakbym miał 4000 zł to chyba bym sobie kupił Poisona Hydrogena, bardziej mi się widzi ta rama niż na przykład Time gdzie profile rurek są bardzo cieniutkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Hydrogen niezły fakt ale teraz za 4k to najwyżej Oxygena i to tez nie wiem . w sedno trafiłeś , a mi się te rurki podobają .Time ,Look , Storck itp głęboki ukłon w strone klasyki w pięknym stylu . Może na następny sezon , kto wie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 23 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Na gazeta.pl piszą że jest szansa że w przyszłym roku Euro spadnie do 3.75 więc może znów będzie okazja do zakupu czegoś zza granicy w okazyjnej cenie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 25 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Sztywny prognozuje że będzie to 2,75 .uwierzycie? Dokładnie jedynie zagranica i to musi być okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam jeszcze dwa pytania. Dokładnie o stery. Czy do Poisona Zyankali wchodzą stery o średnicy misek 44mm ? Nie mogę tego nigdzie znaleźc na stronie poisona a nie wiem czy FSA Orbit IS będą pasowały do tej ramy...eh... Niedługo będę posiadaczem ramki szosowej Poisona. Tam średnica sterów wynosi 41 mm. Jak na razie znalazłem tylko jedne takie stery gdzie miska sterowa ma 41mm. I tutaj kompletnie zgłupiałem. Czy do szosówek Poisona montuje się miski czy wkłada się bezpośrednio w ramę same łożyska? Mam problem ze znalezieniem sterów pod taki rozmiar :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 W ramie Zyankali są stery półzintegrowane, czyli z tego co widziałem w necie, mają średnicę 44mm. Poza tym, post Bendusa najlepiej Ci to wyjaśni http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=38636 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sztywnyjakszosowka Napisano 28 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 powiem szczerze że nie biegałem za sterami .Dobierali panowie z serwisu .mam BBB zintegrowane . Zadzwoń do Poisona może . Gratulacje Jelitek nabytku Z tego co wiem masz na 90% zintegrowane w szosie / czyli bez misek/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.