MCT Napisano 6 Października 2008 Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Witam! Wtrącę swoje trzy grosze o Poisonach. Posiadam od początku tego roku. Rower służy wyłącznie do ścigania, ma przejechane w tym sezonie jakieś 700km. Jakość lakieru nie jest za dobra, jest dość miękki. Posiadam białą ramę na której widać wszelkie ubytki. Od spodu sporo obić i widoczne otarcia od innego rodzaju przeszkód. Rama jest lekka i w kolorze białym prezentuje się świetnie. Wydaję mi się, że najlepszy byłby amortyzator o skoku 80mm. A co do extreme-shopu to jakaś parodia sklepu. Na hak czekam od maja i się doczekać nie mogę. Rama dotarła do mnie, zdążyłem ją rozpakować, sfotografować, zacząć składać i wtedy otrzymałem maila, że właśnie ją pakują i wysyłają Ale generalnie polecam. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 6 Października 2008 Udostępnij Napisano 6 Października 2008 No i co, nie przyslali drugiej?:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Października 2008 Potwierdzam to co zostało powiedziane odnośnie lakieru przez MCT. Lakier jest zdecydowanie najsłabszym punktem tej ramy. Wystarczy lekko zawadzić o coś i już się robi rysa. To jest jedyna rzecz do dopracowania. Póki co użytkuje ją od ok. 9000 km i nic jej nie można zarzucić, oprócz tego, że coraz więcej ludzi ma te ramy i trzeba będzie chyba szukać czegoś bardziej unikatowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 9 Października 2008 Udostępnij Napisano 9 Października 2008 oprócz tego, że coraz więcej ludzi ma te ramy i trzeba będzie chyba szukać czegoś bardziej unikatowego. apetyt rośnie w miare jedzenia?? ja tam się z misia nie przesiadam, bo innej tak kochanej bestii nie znajdę a co chciałam..... można się pocieszyć faktem, iż to my byliśmy w pierwszej 10'tce posiadaczami Trucizn... na tym forum Jelitek..... widzę że nosisz się z zakupem trutki od roku..... poisony pomimo zakręconych sprzedawców i złośliwego lakieru świetnie się użytkuje aczkolwiek otarcia to normalna rzecz, mi nawet z amora zszedł lakier od... przewodu od licznika (te baby to są zdolne) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 10 Października 2008 Udostępnij Napisano 10 Października 2008 No :-) sprytne spostrzeżenie :-) zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem. Jeżdżę teraz na Meridzie 18'' i ciekaw jestem czy 46 cm Poisona bedzie dla mnie dobre. Mam 175 cm wzrostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 10 Października 2008 Udostępnij Napisano 10 Października 2008 W przyszłym tygodniu odbieram Poisona w takim rozmiarze, jeśli chcesz możesz się przymierzyć ja mam 176 cm . pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Aga owszem rośnie i to aż za bardzo . Faktycznie jest się z czego cieszyć w twoim przypadku gdyż mieścisz się w tej pierwszej 10. Ja niestety wyszedłem poza obręb a wyprzedziły mnie dwie osoby Za oknem ładna jesienna aura. Sprzyjająca godzina kiedy to słońce zbliża się do linii horyzontu dzięki czemu rzuca na rower dużo lepsze światło. Ale co ja się będę rozpisywać na temat światła jesiennego Wklejam kilka fotek Poisona w starej modyfikacji. Nowa zbliża się wielkimi krokami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jelitek Napisano 11 Października 2008 Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Wygląda pięknie. Pytanie ile masz wzrostu i jaki rozmiar ramy? Iras dziękuję za propozycję ale chyba to będzie nie możliwe bo mieszkam w Krakowie ;-) Ale chętnie poznam Twoją opinię jak Ci leży 46 cm przy Twoim wzroście. Czy ktoś sie orientuje jak wyglada obecnie sprawa z zamawianiem ram Posiona? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 11 Października 2008 Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Ja wszystkie sprawy związane z zamówieniem załatwiałem z szefem bodajże Panem Rafałem, jedyna komunikatywna osoba Jeśli ramki nie będziesz zamawiał na dniach a w najbliższym czasie pogoda dopisze, to może wybiorę się z moją połówką na wycieczkę po Jurze bliżej Krakowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Rozmiar to 46 a wzrostu mam 184 cm. Wydaje mi się, że lepszy byłby dla mnie jednak większy czyli chyba 50. Będę miał okazję to sprawdzić gdyż gucio112 ma właśnie takowy rozmiar i mam nadzieję, że da mi się przejechać jak już trochę ochłonie po kupnie i cieszeniu wzroku nowym nabytkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s1810 Napisano 11 Października 2008 Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Witam. Mam 174 i 18" jest idealna, mostek 90mm. Jak dla mnie optymalne wymiary.Ja jestem z Opola więc wszedłem i kupiłem w sklepie Fakt ,że następnego dnia bylem u nich znowu bo nie dali mi piwotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Jak foty, to foty Braciszkowie duży i mały w beskidzkim kamuflażu Podzielam zdanie Pixona - jak chce się być oryginalnym, to stanowczo Poison nie jest najlepszym wyborem. Między innymi z tego powodu traktuję swojego brzydala jako rozwiązanie tymczasowe. Na półce już stoi skarbonka z napisem "Na ramę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Do oryginalnosci poprzez rower, no mozna i tak ;-) W kazdym razie zawsze mozna zamowic sobie w Poisonbikes.de malowanie custom. Nie wiem czy nie bedzie bardziej oryginalnie niz z jakakolwiek inna, seryjna rama ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 No wiesz... Jest taki mit o drogich samochodach, mężczyznach i rekompensowaniu pewnych braków. Może rower to to samo, tylko dla osób z mniej zasobnym portfelem Może chcę się lansowac na deptaku z wielkim napisem Cannondale, Specialized, czy coś w tym stylu... A może po prostu mam ochote coś zmienić w rowerze. Jeszcze nie wiem, co powoduje moją chęć zmiany ramy, ale przemyślę to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 13 Października 2008 Udostępnij Napisano 13 Października 2008 Nie no, bez przesady, mowiac o oryginalnosci nie myslalem o rekompensowaniu czegokolwiek. Jak zreszta widac na zdjeciach z innego watku zdaje sie, ze u Ciebie wszystko w porzadku w tych sprawach To oczywista oczywistosc, ze na Poisonie swiat nie konczy sie, u mnei tez pewnie predzel lub pozniej, a znajac siebie raczej predzej nastapi jakas zmiana w tym temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 witam od dzisiaj dołączam do klubu pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 21 Października 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Zmień sobie w sygnaturce opis w: Sprzęt: Author Sector Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xellon Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 Siemka Dzisiaj dołączam do klubu Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 5 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Witam, Powoli chyba bede mogl wpisac sie do klubu - dzis przyszla do mie rama Poison Phosphor 2007. Mam pare pytan: 1. Zamowilem rame w rozmiarze 17", a jak ja mierze teraz, to od srodka suportu do osi rury gornej mam 38 cm co daje 15"... Dopiero jak zmierze od srodka suportu do konca rury podsiodlowej to wychodzi 43 cm czyli 17". Jak jest u Was z rozmiarami? 2. Dostalem do ramy nawet hak przerzutki! Niestety srub do jego zamocowania juz nie Z tego co pomierzylem to 3 sruby M3 z lbem stozkowym i gwintem dlugosci okolo 8 mm? 3. Nie dostalem tez zadnych przelotek do zamontowania linki/pancerza hamulca v-brake... Gdzie mozna takie dostac? 4. Zacisku sztycy tez nie dostalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Listopada 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Napisz do extreme shopu o ile od nich kupowałeś, a jest to raczej pewne. I powiedz im, że nie przysłali ci tego, tego i jeszcze tego Powinni ci dosłać za jakiś tydzień lub zapomnieć i nic nie przyjdzie. Jeżeli to drugie nie zrażaj się tylko napisz jeszcze raz. Wtedy już na pewno przyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 6 Listopada 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Ja stery rozłożone na 3 paczki dostałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 6 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 Dobrze, ze nie slali po jednej kulce lozyska :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinii Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 I dostalem fakture nie na ta rame, ktora kupilem Dowod zakupu nie pospidany i bez pieczatki.... Nie dostalem tez piwotow, o ktore prosilem w rozmowie telefonicznej i ktore wymienilem w uwagach zamowienia.... Czy w waszych ramach tez rozmiar wg Poisona jest mniejszy o jedno oczko niz standardowo? Normalnie mierzy sie od srodka suportu do osi gornej rury, a oni podaja wymiar od srodka suportu do konca rury podsiodlowej. Kupujac wiec 17" dostalem 15-tke wg standardowej rozmiarowki?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Akurat większość producentów podaje rozmiar C-T, czyli tak jak Poison - od środka mufy do końca rury podsiodłowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 7 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 a tamci jeszcze chrzanią robotę?? normalnie ten temat bez dyskusji o pomyłkach ze strony extremeshopu byłby o połowe krótszy Martinii....... cierpliwości i spokojności życzę, chyba wszyscy przez to przechodziliśmy pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.