Skocz do zawartości

Poison Light Frame Club

Toosh

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tu jakikolwiek posiadacz Poisona Arsena Xn który na liście bestselerów Ex-shopu znajduje się na 5 pozycji? Bo przewaliłem już cały internet, szukając choćby najmniejszego zdjęcia i oprócz tych od ex-shopu nie znalazłem nic ! Jak można kupić rower który się widziało tylko w katalogu, panowie z ex-shopu chyba sobie żartują :/

Pozdrawiam

MAM PROBLEM! Sprowadziłem sobie z Niemiec ramkę Poisona E605 tą z zintgrowanym zaciskiem i wewnętrznymi linkami.... chodzi o to że nie mam przelotek do pancerzy żeby wpuscic linki w ramę... wie może ktoś gdzie je można dostać? HEŁP!!

Niestety Poison to nie Klein...nie dostaniesz przelotek. Trzeba puścić linkę w pancerzu przez cała długość górnej rury. Jest z tym nieco problemów, bo pancerze skutecznie stawiaja opór.

• 3 tygodnie później...

Z powodu pęknięcia Speca zmuszony jestem zapisać się do tegoż właśnie klubu. Rower się buduje, ale już na tym etapie oczywistym jest to, że owszem będzie Poison, ale do tytułowego "light" będzie mu daleko.

Rama to Poison Curare z damperem DT Swiss SSD 225 i widelec Manitou Nixon Elite, ale dla odmiany w wersji 160mm w miejsce dotychczasowego 145mm.

Kawał czołgu będzie. Spec ważył koło 14.2kg, a ten pewnie mocno wyjdzie z 15.

No i "klubowy" jest też rower mojej dziewczyny - Poison Arsen AM (ten w sygnaturze)

• 4 tygodnie później...

Witam,

mam skrytą nadzieję, że niedługo będę mógł do Was dołączyć :-)

Zanim jednak to uczycię mam pytanie, na które Ex-Shop odpowiedzieć za bardzo nie chce. Mianowicie: jak wygląda i przebiega emewntualne serwisowanie rowerów POISONa? Czy jestem skazany na Extreme-Shop (jakby tak było, to byłby poważny argument na nie..), czy rower mogę oddać do jakiegoś zatwierdzonego przez Poisona serwisu (czy jest lista takich rekomendowanych serwisów?). Jak jest to opisane w papierach dołączonych do ram/rowerów?

Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź.

ma ktos zynkali 54cm/21,2" lub 50cm/19,6"? interesuja mnie wrazenia z jazdy/dopasowanie poprzedzone wzrostem

jezeli ktos chce mi zrobic radoche to prosze o fotke roweru z profilu bocznego ze sztyca wysunieta 20-22cm w przypadku 54cm i 24-26cm w przypadku 50cm (interesuje mnie ile wyzej jest siodelko od kierownicy)

Mam 50cm/19,6'', moje wymiary i dane wyliczone przez kalkulator Competitive Cyclist:

http://img156.imageshack.us/img156/8708/56049213bz0.jpg

Mostek Tioga O-bone 110mm chyba 5*, ustawiony na -, sztyca wysunięta 23cm (do prętów siodła, od prętów do szczytu siodła 4cm), amortyzator SID 80mm.

Od ziemi do siodła 102cm, od ziemi do mostka 94,5cm.

Nie mam jak dzisiaj zrobić foty, bo pada.

• Mod Team

I znaleźliście już te przelotki żeby nie puszczać linki w pancerzu przez całą długość ramy ? Chociaż nie ukrywam, że oprócz większej wagi to jest to naprawdę bardzo dobre rozwiązanie, bo się nie dostaje błoto do pancerza

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich! Pewnie niedługo dołączę do klubu a przynajmniej na to się zanosi. Mam jednak pytanie, zastanawiam się między Curare a Arsenem AM

wiadomo że Curare 150 mm a Arsen 125, jednak różnią się wagą i tak 16 i 14 kg. jako że ma być to rower do jazdy po górach a ceny są porównywalne to zastanawiam się co ma większe znaczenie 25 mm czy te 2 kg. Przy dłuższych wycieczkach z ciężkim plecakiem, 2 kg cięższy rower do wypychania swoje robi. Pytam bo to byłby mój pierwszy full i zastanawiam się która opcja była by lepsza doświadczonych użytkowników którzy maja do czynienia z oboma rowerumi. Pozdrawiam!

Na bikestats.pl pytałeś mnie o to i tam w komentarzach odpisałem, więc nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że różnica 2kg musi wynikac z diametralnie różnego doboru części, bo same ramy w tym samym rozmiarze muszą ważyć bardzo podobnie. Mój Curare w rozmiarze 50cm z ciężkimi kołami, spreżynowym Nixonem z RTWD waży około 15.1kg. Gdybym założył powietrzny widelec, lżejsze pedały i powiedzmy Mountain Kingi 2.4, to pewnie dałbym radę zejść poniżej 14kg, czyli całkiem nieźle jak na rower na"budżetowej" ramie i z takim skokiem.

Uważam, że Curare jest rozsądniejszą propozycją. Arsen AM jest wg. mnie trochę dziwną ramą. Waży tyle co rama FR, ale skok ma w sumie niewielki.

Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Ale wracając do tematu, planuje zakup ramy http://www.allegro.pl/item421721394_poison..._wyprzedaz.html . To chyba 16'5 lub 17. I teraz mam zagwostkę. Czy ten rozmiar nie będzie za mały. Mam 176 cm. wzrostu ale długość nogi do krocza to tylko jakieś 78cm. Teraz mam ramę 19'5 i jest zdecydowanie za duża. Mam nadzieję że mi pomożecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...