MCT Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Poison po kilku optycznych zmianach:) http://img56.imageshack.us/my.php?image=rowerlipiecbo5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Jest tu jakikolwiek posiadacz Poisona Arsena Xn który na liście bestselerów Ex-shopu znajduje się na 5 pozycji? Bo przewaliłem już cały internet, szukając choćby najmniejszego zdjęcia i oprócz tych od ex-shopu nie znalazłem nic ! Jak można kupić rower który się widziało tylko w katalogu, panowie z ex-shopu chyba sobie żartują :/ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 w przyszlym tygodniu wypisuje sie bez żalu z klubu wspomnienia pozostaną mi obojetne lub lekko drazliwe jesli ktos chętny na przejecie spuścizny (zdjęcie w linku w poscie) gorąco zachęcam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 7 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Tobo, żegnasz się z niesmakiem bo rama Cię nie usatysfakcjonowała, czy ex shop oszukał ? Bo to zasadnicza różnica Na co zmieniasz? Do twojego nicka pasowałby hmmm...TOBO Mojo Ibis już nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 9 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 MAM PROBLEM! Sprowadziłem sobie z Niemiec ramkę Poisona E605 tą z zintgrowanym zaciskiem i wewnętrznymi linkami.... chodzi o to że nie mam przelotek do pancerzy żeby wpuscic linki w ramę... wie może ktoś gdzie je można dostać? HEŁP!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 9 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Niestety Poison to nie Klein...nie dostaniesz przelotek. Trzeba puścić linkę w pancerzu przez cała długość górnej rury. Jest z tym nieco problemów, bo pancerze skutecznie stawiaja opór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duzyninja Napisano 9 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No właśnie podobno nie trzeba... u dystrybutora poisona powiedzieli ze mieli ale juz ni majo... może któryś z Klubowiczów posiada jakieś zbędne.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 28 Lipca 2008 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Z powodu pęknięcia Speca zmuszony jestem zapisać się do tegoż właśnie klubu. Rower się buduje, ale już na tym etapie oczywistym jest to, że owszem będzie Poison, ale do tytułowego "light" będzie mu daleko. Rama to Poison Curare z damperem DT Swiss SSD 225 i widelec Manitou Nixon Elite, ale dla odmiany w wersji 160mm w miejsce dotychczasowego 145mm. Kawał czołgu będzie. Spec ważył koło 14.2kg, a ten pewnie mocno wyjdzie z 15. No i "klubowy" jest też rower mojej dziewczyny - Poison Arsen AM (ten w sygnaturze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojttek Napisano 21 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Witam, mam skrytą nadzieję, że niedługo będę mógł do Was dołączyć :-) Zanim jednak to uczycię mam pytanie, na które Ex-Shop odpowiedzieć za bardzo nie chce. Mianowicie: jak wygląda i przebiega emewntualne serwisowanie rowerów POISONa? Czy jestem skazany na Extreme-Shop (jakby tak było, to byłby poważny argument na nie..), czy rower mogę oddać do jakiegoś zatwierdzonego przez Poisona serwisu (czy jest lista takich rekomendowanych serwisów?). Jak jest to opisane w papierach dołączonych do ram/rowerów? Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkamil Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 To ja rowniez sie dopisze, Poison Arsen AM. Pozdrawiam wszystkich "zatrutych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 ma ktos zynkali 54cm/21,2" lub 50cm/19,6"? interesuja mnie wrazenia z jazdy/dopasowanie poprzedzone wzrostem jezeli ktos chce mi zrobic radoche to prosze o fotke roweru z profilu bocznego ze sztyca wysunieta 20-22cm w przypadku 54cm i 24-26cm w przypadku 50cm (interesuje mnie ile wyzej jest siodelko od kierownicy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 24 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Mam 50cm/19,6'', moje wymiary i dane wyliczone przez kalkulator Competitive Cyclist: http://img156.imageshack.us/img156/8708/56049213bz0.jpg Mostek Tioga O-bone 110mm chyba 5*, ustawiony na -, sztyca wysunięta 23cm (do prętów siodła, od prętów do szczytu siodła 4cm), amortyzator SID 80mm. Od ziemi do siodła 102cm, od ziemi do mostka 94,5cm. Nie mam jak dzisiaj zrobić foty, bo pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 w zupelnosci wystarczy, wielkie thx, prosze innych uzytkownikow o podobne wypowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Ja mam rame 50cm, wzrost 185cm, długość nogi po wewnętrznej stronie do kroku 90-91cm. Sztyca 400mm, wysunięta 27cm do jarzma/prętów, mostek 110mm -5*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 24 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 i to wyjasnia wszystko pod 188 tylko 54cm wielkie thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 A ja mam pytanko do użytkowników ram Poison Zyankali: Amorka 100 mm właduje w to? Do wzrostu 179 cm jaki rozmiar brać? 48 cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 c1ach 48 powinno wystarczyć, sztyca 400 mm i powinno być idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 26 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Przy 178cm i ramie 50cm ze sztyca 350mm mam 20mm do kreski, kupując drugi raz wybrałbym 18' ze sztycą 400mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 c1ach, poczytaj kilka stron wcześniej co pisałem o skoku 100mm w ramie zyankali. 100mm władujesz, ale na podjazdach i to wcale nie takich stromych będzie Ci przód uciekał do góry, radziłbym 80mm a jeżeli już 100mm to jak najniższy chociaż to dużo nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 28 Sierpnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 I znaleźliście już te przelotki żeby nie puszczać linki w pancerzu przez całą długość ramy ? Chociaż nie ukrywam, że oprócz większej wagi to jest to naprawdę bardzo dobre rozwiązanie, bo się nie dostaje błoto do pancerza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 5 Września 2008 Udostępnij Napisano 5 Września 2008 Witam wszystkich! Pewnie niedługo dołączę do klubu a przynajmniej na to się zanosi. Mam jednak pytanie, zastanawiam się między Curare a Arsenem AM wiadomo że Curare 150 mm a Arsen 125, jednak różnią się wagą i tak 16 i 14 kg. jako że ma być to rower do jazdy po górach a ceny są porównywalne to zastanawiam się co ma większe znaczenie 25 mm czy te 2 kg. Przy dłuższych wycieczkach z ciężkim plecakiem, 2 kg cięższy rower do wypychania swoje robi. Pytam bo to byłby mój pierwszy full i zastanawiam się która opcja była by lepsza doświadczonych użytkowników którzy maja do czynienia z oboma rowerumi. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Na bikestats.pl pytałeś mnie o to i tam w komentarzach odpisałem, więc nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że różnica 2kg musi wynikac z diametralnie różnego doboru części, bo same ramy w tym samym rozmiarze muszą ważyć bardzo podobnie. Mój Curare w rozmiarze 50cm z ciężkimi kołami, spreżynowym Nixonem z RTWD waży około 15.1kg. Gdybym założył powietrzny widelec, lżejsze pedały i powiedzmy Mountain Kingi 2.4, to pewnie dałbym radę zejść poniżej 14kg, czyli całkiem nieźle jak na rower na"budżetowej" ramie i z takim skokiem. Uważam, że Curare jest rozsądniejszą propozycją. Arsen AM jest wg. mnie trochę dziwną ramą. Waży tyle co rama FR, ale skok ma w sumie niewielki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gilevich Napisano 7 Września 2008 Udostępnij Napisano 7 Września 2008 Powiadamiacz z bikestatsa się nie spisał dopiero teraz przeczytałem. Dzięki za rzetelne wyjaśnienie i rozwianie wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanapa Napisano 11 Września 2008 Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam, to mój pierwszy post na tym forum. Ale wracając do tematu, planuje zakup ramy http://www.allegro.pl/item421721394_poison..._wyprzedaz.html . To chyba 16'5 lub 17. I teraz mam zagwostkę. Czy ten rozmiar nie będzie za mały. Mam 176 cm. wzrostu ale długość nogi do krocza to tylko jakieś 78cm. Teraz mam ramę 19'5 i jest zdecydowanie za duża. Mam nadzieję że mi pomożecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 14 Września 2008 Udostępnij Napisano 14 Września 2008 Witam Pozwolę sobie dołączyć do Waszego klubu z ramą Poison Zyankali 2009r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.