Skocz do zawartości

Poison Light Frame Club

Toosh

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

MCT jako świeżo upieczony po kupowaniu haku z ES. Podpowiem ci jak to wszystko załatwić szybko i sprawnie.

Instrukcja, jak sprawnie, niekoniecznie szybko kupować w Extreme-shopie

1. Wchodzisz do nich na stronę, zamawiasz hak i prosisz o wysyłkę za pobraniem.

2. Kiedy już internet masz za sobą, dzwonisz do tych idiotów i mówisz, ze zamówiłeś to i to i prosisz o wysyłkę tego. Na to oni: "Tak, tak oczywiście towar już wysyłamy".

3. Dzwonisz za dwie/trzy godziny i przypominasz im, że mają do wysłania twój hak. Prawdopodobnie usłyszysz, że w tej chwili nie mają czasu i wyślą go jutro z rana.

4. Trudno idziesz na rower ciesząc się urokami singla.

Następny dzień

5. Dzwonisz z samego rana i sytuacja się powtarza. Tzn. wysyłają priorytetem "już niedługo u pana będzie"

6. Pod koniec dnia na zakńczenie pracy Ponownie wybierasz połączenia żeby dowiedzieć się co i jak z twoją paczką. Na to obsługa tego jakże wspaniałego sklepu mówi ci: "Niestety dzisiaj nie mieliśmy czasu i nie mogliśmy panu wysłać. Jutro na pewno wyślemy"

7. Zdenerwowany na maksa odkładasz słuchawkę i bierzesz coś na uspokojenie żeby czegoś nie roznieść.

Dzień II

8. Dzwonisz już po raz kolejny z nadzieją, że tym razem przesyłka już jest chociaż na poczcie. Przedstawiasz panom twoje zamówienie, nr., nazwisko i czekasz................................"Aaa to pan zamawiał hak i dzwonił do nas wczoraj" -ja "tak"; "dobrze to my go pakujemy i idziemy wysłać"

ręce całkowicie człowiekowi opadają i nie ma się siły na kłótnie z nimi.

Po półtora tygodnia dostaje hak. Ufff koniec tej przygody.

Od dzisiaj mój Poison ma także wariant trójkołowy <_<

dsc01689or6.th.jpg dsc01694xz2.th.jpg

Przyczepka jest ogólnie fajna. Z 10 kg na pokładzie można prawie zapomnieć że jest, nawet w terenie dobrze się sprawuje i strome podjazdy nie sprawiają żadnych problemów. Ale prawdziwy test dopiero w wakacje w Alpach :P

Witam B)

Jestem zainteresowany kupnem tego roweru http://allegro.pl/item343660353_zyankali_c...mega_cena_.html i mam pytanie czy on jest złożony na tej samej ramie co ten >> http://allegro.pl/item343658960_zyankali_t...mega_cena_.html ? :P

Ogólnie interesuje mnie czy oba rowery złożone są na tej samej ramie ? tylko z różnym sprzętem, bo się lekko pogubiłem :)

Jeśli szukasz roweru do 2 000 zł to polecam Kross'a - http://www.allegro.pl/item339414302_kross_...jak_merida.html

Jeśli natomiast masz na tyle odwagi by zdecydować sie na używkę to wystarczy zajrzeć na allegro. W tym przedziale cenowym (lub nieco wyższym) można wyrwać naprawdę interesujący sprzęt :P

Hmmm ten kross mi gdzieś umknął na allegro, ciekawa oferta, jakby nie patrzeć lepszy sprzęt niż w poisonie, tylko ja bym tak potrzebował z 19' ( 185cm wzrostu ), akurat w moim mieście mam dystrybutora krossa to trzeba się przejechać ;) Tylko ten poison tak bardzo mi podpasował wyglądem ;)

• 2 tygodnie później...

Jak ktoś myśli nad zakupem Poisona to czas oczekiwania 2-3 tygodnie, taką dostałem dzisiaj odpowiedź ;) A tak poza tym jakieś promocje mają, niektóre nawet rozsądne :)

Ehh jeszcze tylko 3stówki i zamawiam białego compa :) I mam pytanie czy rozmiar 50 będzie dobry na mój wzrost 185cm ? :)

Mój Poison otrzymał nowe siodło Selle Italia SLR XP, a w drodze są Cranki "C" oraz łańcuch Sram X9. Jeszce na jakieś nowe linki i Pancerze poluję :huh:

Zaliczyłem przez weekend majowy wypad w góry i znalazło się na ramce kilka rysek. Szkoda, ale to jest sprzęt do jeżdżenia a nie na wystawę:)

Czy ktoś z użytkowników Poisona wybiera się na MTBTrophy, albo będzie w długi weekend w okolicach Istebnej. Niestety nie doczekałem się paczki z hakiem do Zyankali i jestem w kropce. Może ktoś będzie mógł poratować?

• 2 tygodnie później...

hej

czy ktoś z forumowiczów ma ramkę poisona Zyankali w małym rozmiarze? np 16,5" ? moja połowica chce kupić, ma 165cm zwrostu ale na forum to tylko zauważyłem 17.5" i 19.5". Ogólnie o rozmiary 38 i 42 wg Poisona mi chodzi.

jeśli tak to może jakaś fotka jak to wygląda? bede wdzieczny ;)

PWE znalazłam jeszcze jedną fotę białego micha, reszta na PW.

bialymis2.jpg

a tak apropo proszę o pomoc w wyborze korby do micha..... dotychczas myślałam o XT, ale z racji oszczędności (bo muszę wymienić cały napęd + manetki + hample + klamki  <_<  ) myślę o LX FC-M582, 44/32/22. No nie wiem co zrobić, naprawdę nie wiem, nie chcę dać TYLKO za napis "XT" kupę kasy bo jeszcze czekają pancerne koła na wymianę :D  Gdybym zeszła po wszystkich "operacjach" tak do 10-11 kg było by fajnie bo nie lubię za dużo dźwigać na 4 piętro i to główny powód lajtowania, aczkolwiek nie tylko hihi ;-) Dotychczasowa korba Sr Suntour o największej zębatce 42, która nie zaspakajała moich potrzeb.

Muszę szybko podjąć decyzję...

Jeśli chodzi o wariant oszczędnościowy to zwróć uwagę na korbę o oznaczeniu FC-M542. To jakiś wybryk Shimano nie należący do żadnej grupy, wagowo ulokowany między Deore i LXem, cenowo również. Wg oficjalnej strony Shimano 44-32-22T także powinno zaspokoić Twoje potrzeby.

No... Biały Michu dostał prezent na 1 urodziny w postaci nowego napędu :D

Pierwsze wrażenia..... "ja p... to jest chyba nowy rower!!!!" :D

Teraz muszę szybko przyzwyczaić się do sprawnego napędu, manetek, hamulców..... jak wszystko dobrze pójdzie przetestuję go na zawodach w niedziele :) Cyfrówka mi się zepsuła więc nie będę miała co robić... mam argument żeby wystartować :) Ktoś z Poisonowców się wybiera na Kujawię? :)

Pozdrawiam!! :)

Kupował ktoś w Niemczech?

http://www.poison-bikes.de/shopart/6540-47.htm

Dają jakieś rabaty? Gwarancję można realizować w Extreme Shop? Wiecie może gdzie mają sklep w Niemczech(nie mogłem znaleźc na stronie, kiepski jest w Niemieckim).

Pozdrawiam

P.S.Dlaczego na stronie Posiona cena kup teraz to 3649, a po przeniesieniu się do ich sklepu(extreme shop) cena jest wyższa o 200 zł? To jak z tą promocją?

Poison dostał kilka nowych zabawek, rogi, amortyzator i czekam na tylną oponę, po zmianach powinno być ~11,05kg.

Odnośnie dziwnego kąta główki w zyankali (69,5*) - po około 2-3 miesięcy jazdy z amorem 100mm doszedłem do wniosku, że strasznie źle się podjeżdża pod strome górki, a czasami jest to niemożliwe i nie z powodu kondycji, tylko dlatego że przód jest strasznie nerwowy, lata na boki i podrzuca przednie koło do góry. Teraz zmieniłem na 80mm i różnica według mnie jest ogromna, nawet nie spodziewałem się takiej zmiany. Dzisiaj zaliczyłem wszystkie podjazdy których wcześniej nie mogłem podjechać i poszło bez najmniejszego problemu.

Wniosek - jak ktoś ma Zyankali i 100mm skoku niech jak najszybciej wymieni amora :)

duke2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...