lostek Napisano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 W moim Zyankali T też na początku tarcza obcierała o tłoki ale po jakichś 200k m już się dotarły także nie ma się czym martwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 kilka świeżych zdjęć: http://picasaweb.google.pl/masloxc/Poison/...084331634864466 http://picasaweb.google.pl/masloxc/Poison/...084563563098466 http://picasaweb.google.pl/masloxc/Poison/...084971584991618 http://picasaweb.google.pl/masloxc/Poison/...085362427015586 http://picasaweb.google.pl/masloxc/Poison/...086058211717602 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 łaadny ;] jak chcesz iść dalej w złote części to na allegro są złote podkładki kcnc fajne korby: http://www.allegro.pl/item336440898_korba_...xt_xtr_fsa.html w velo złote zaciski bolt on za 10zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 3 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Nie nie, złotego już starczy Podkładka kcnc ciężka strasznie Korby Aerozine można kupić gdzie indziej za 380zł - ale nawet jakbym je kupował (miałem taki plan kiedyś) to kupiłbym czarne Zaciski obczajałem - mają inny odcień. Kiedyś się kupi Tune Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 mam do Was pytanie z innej beczki. Co będe potrzebowac by zamotowac do Poisona bagażnik Crosso? Czy adaptery z otworami, których nie ma "wywierconych" w ramie wystarczą, czy będę potrzebowała jeszcze jakieś w okolicach piasty? A może polecicie jakiś inny bagażnik? Szykuje się wyprawa na majowy łikend, więc nie ma bata, muszę wkręcic w to białego micha chodźby nie wiem co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ATT Napisano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 No i dopisuję się do klubu, może light frame z tematu to nie jest ale Poison owszem Rama – Poison Curare Widelec – Manitou Black Platinum IT 120mm Damper - DNM AO 35 rch Stery - FSA Orbit MX Mostek – Scott Components Kierownica – Scott Components Alu 6061 580mm Obręcz przód – DT Swiss X455 Piasta przód – DT Swiss Cerit Obręcz tył – Mavic XC717 -> bedzie Alexrims TD17 Piasta tył – Sram 9.0 -> bedzie DT Swiss 370 Szprychy w obu kołach: DT Swiss Competition Korba – Shimano Altus Suport - PowerPro Pedały – Shimano 505 Kaseta – Sram 7.0 Łańcuch – XTR Przerzutka przód – XT Przerzutka tył – Deore Manetki – Lewa Deore, Prawa Deore XT Hamulce – przód Magura Marta z tarcza 180mm od Louise, tył jeszcze nie wiadomo może Juicy 5 a może Formula K18 Sztyca – Truvativ XR Siodełko – Scott Licznik – Sigma Sport Targa Opony - Conti Survival 2,3 Waga aktualna bez tylnego hamulca 14kg Po wymianie napędu na nowy i lżejszy (w szczególności korby) i dokręceniu wszystkich koszyków na bidon i torebek podsiodłowych myślę że będzie ważył cały około 14,5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lostek Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Ej to ja też się zapisuje! Mój Sprzęt: Poison Zyankali T Waga: nie ważyłem jeszcze ale poniżej 11kg Rama: Zyankali, aluminum 7005 potrójnie cieniowane Rozmiar: 46cm Widelec: Rock Shox Reba SL PopLock Skok widelca: 100mm Tłumik: N.D. Stery: Cane Creek ZS 22LT, półzintegrowane Mostek: Amoeba Borla Sztyca: Amoeba Borla Kierownica: Amoeba Vitra Siodło: Selle Italia C2 Piasty: Shimano Deore XT (jedyna część 2007r.) Szprychy: DT Swiss Obręcze: Mavic XM 317 Disc Opony: Szchwalbe Nobby Nic Manetki: Shimano Deore XT Rapidfire Plus Korby: Shimano Deore XT Suport: Shimano Deore XT Przerzutka tył: Shimano Deore XT Shadow Przerzutka Przód: Shimano Deore XT Kaseta: Shimano Deore XT Łańcuch: Shimano Deore XT HG93 Dźwignie Hamulca: Hayes Stroker Ryde Hamulce: Hayes Stroker Ryde, tarczowe, Hydrauliczne Tarcze: 180/160mm Pedały: Shimano PD-M540 Licznik: Sigma BC 1606L Pompka: Sigma Sport Lambada Oświetlenie: Przód: Sigma Cubelight II, Tył: Mactronic TF-54 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Poison E605 Superlight 2007 Amortyzator: Rock Shox Sid Team 2007 1407 g Dętki: Conti/Michelin Gripy: Ritchey WCS (gąbki) 23 g Hamulce: Avid SD 7 Kaseta: Deore LX (Jak sie rozsypie zamiana na XT) Kierownica: Tioga Taskforce XC Klamki: Avid SD 5 Koszyk na bidon: BBB 42 g Linki: No name Łańcuch: XTR Manetki: Deore LX 250 g Mechanizm korbowy: Deore XT 2008 Mostek: Smica Super Light 110 mm Koła: Mavic XC 317 + DT Swiss+ Deore LX (Z zaciskami chyba 1950g, służą aż sie rozsypią) Opony: Continental Speed King Supersonic Pancerze:No name Pedały: PD-M520 (Docelowo Crank Brothers MXR lub C) Podkładka pod mostek: Karbon 1x10 i 1x5 mm = 12 g Przerzutka przód: Shimano (To trzeba wymienić, podajcie jakaś propozycję, dokładny model...) Przerzutka tył: Deore XT Rama: Poison E605 Superlight Siodło: Velo =330g. Stery: Cane Creek Sztyca: Smica Super Light 400mm Zacisk podsiodłowy: Zoom (wymiana na imbusowy). http://img521.imageshack.us/img521/3550/zdjcie0292fa6.jpg http://img521.imageshack.us/img521/5135/zdjcie0293cr0.jpg Posiadam ramkę Poisona już od roku, z resztą pisałem w tym temacie o owym fakcie. Teraz podaję jednak jako taką rozpiskę części i jakieś zdjęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primo Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 nie ważyłem jeszcze ale poniżej 11kg A ja ważyłem i muszę Cię rozczarować. Mam taki sam "zestaw" , no może oprócz pompki i oświetlenia. Waży ok. ..... 11,8 kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam! Zrobiłem sobie rozpiskę i podliczenie wagowe swojego sprzętu. Niestety nie znalazłem wagi kilku elementów i nie są one tutaj ujęte. Brakuje wagi 3 podkładek pod kierownicę, sterów i gwiazdki, linek i pancerzy oraz szprych wraz z nyplami. Postaram się jeszcze znaleźć jakieś informację na ten temat. Nie ma też wagi licznika, koszyka na bidon, oraz pompki Amortyzator Rock Shock Pilot SL Air 1884 Dętka Schwalbe 240 Dętka Schwalbe 240 Gripy Setlaz GLADIATOR 38 Hamulce SRAM 9.0 400 Kaseta Deore LX CS-M580 11/34 339 Kierownica DM MARATHON XC 151 Klamkomanetki Shimano XT 410 Korba Deore LX M572 644 Łańcuch Shimano CN-HG73 284 Mostek Tioga O-BONE (110) 130 Obręcz Ritchey Rock Comp 467 Obręcz Ritchey Rock Comp 467 Opona Kenda Komodo 26 x 1.95 Kevlar DTC 494 Opona Kenda Komodo 26 x 1.95 Kevlar DTC 494 Pedały Shimano PD-M540 350 Piasta przód Deore LX M570 205 Piasta tył Deore LX M570 426 Przerzutka przód Shimano DEORE XT 2008 FD-M770 152 Przerzutka tył Shimano DEORE XT RD-M760 SGS 258 Rama Poison Zyankali 1680 Rogi Boplight 58 Siodło PRO Condor Hi Comp 210 Stery Futura S311 Suport Shimano DEORE LX BB-ES51 266 Sztyca Promax Carbon 210 Zacisk PRO 24 Razem 10521 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 może bagażnik montowany do sztycy, kilka kilogramów wytrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Trzy podkładki po 5mm to około 12g. Licznik waży zazwyczaj około 40g. Zwykły aluminiowy koszyk na bidon to ok. 50g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 kr1zje znalazłam już na forum rozwiązanie. Zamówiłam bagażnik Crosso (te na sztyce nie utrzymają 60 litrowych sakw ) i wtedy pomyślę jak to przymocowac, tzn. dam do zrobienia adatery i będzie ok Rychlapl Twoj biały e605 też ma taki słaby lakier, czy to tylko tak Zyankali ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Mój Poison ma dobry i wytrzymały lakier. Nie zauważyłem póki co żadnych odprysków czy większych zadrapań. Jedynie na tylnym trójkącie przy największej zębatce korby jest duże zadrapanie-łańcuch mi się tam wkręcił gdy hak tylniej przerzutki się złamał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 MCT - Jak Ci się sprawuję kendy komodo? Jesteś z nich zadowolony? Zastanawiam się nad ich zakupem, jestem rozdarty między nimi a IRC Mythos XC II - może polecacie jakieś inne oponki w tym przedziale cenowym (max. 70 zł)? Niebawem przedstawię swój rower w wersji (prawie) finalnej - muszę tylko zmienić korby W międzyczasie wrzucam linka do kółek, które udalo mi sie i nabyć i złożyć. Po lewej Crossmaxy dla ubogich http://i71.photobucket.com/albums/i135/mrowek18/kola/all.jpg http://i71.photobucket.com/albums/i135/mro...a/skladaki2.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 MCT - Jak Ci się sprawuję kendy komodo? Jesteś z nich zadowolony? Zastanawiam się nad ich zakupem, jestem rozdarty między nimi a IRC Mythos XC II - może polecacie jakieś inne oponki w tym przedziale cenowym (max. 70 zł)? Powiem szczerze, że mam dopiero na nich przejechane jakieś 150km i ciężko mi się wypowiadać. Mogę je porównać z Racing Ralphami i Conti Escape Pro. Od tych pierwszych zdecydowanie pewniej prowadzą się w ciężkich warunkach (błoto, deszcz). Z innych opon to chyba jeszcze w dobrej cenie są Kendy Karma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub.ruszkowski Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 a czy ktoś miał problemy ze skrzypiącą sztyca(jarzemkiem, zaciskiem) w Zyankali? Mam w wersji 5th Anniversary sztyce Amoeba Vitra i przy pedałowaniu skrzypi niemiłosiernie Wymieniłem na inny stary zacisk ale to tylko trochę zmniejszyło przykre dźwięki.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 wyczyszczona, nasmarowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrowek Napisano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 karma zbiera dość dobre opinie, chociaż kumpel miał druciaki i łapał gumy z przerażającą regularnością....póki co skłaniam sie w kierunku komodo - z racji ich niskiej ceny :] czekam na inne sugestie dotyczące opon w szafie leżą Speed King'i Supersonic, ale szkoda ich do codziennego użytkowania a czy ktoś miał problemy ze skrzypiącą sztyca(jarzemkiem, zaciskiem) w Zyankali? Mam w wersji 5th Anniversary sztyce Amoeba Vitra i przy pedałowaniu skrzypi niemiłosiernie Wymieniłem na inny stary zacisk ale to tylko trochę zmniejszyło przykre dźwięki.... Dokładnie - miałem ten sam "problem". Wystarczy przeczyścić sztycę i rurę oraz zamocować ponownie używając przy tym smaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 W Centrumrowerowym.pl Karmy są za 55 pln czyli niewiele więcej niż Komodo. Jakiś czas temu gdzieś czytałem, że Tiogi Factory XC są dość dobre w ciężki teren. Też widziałem je za około 70pln w Centrum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 15 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Tiogi są bdb w teren ale strasznie szybko znikają na twardych nawierzchniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Mam pytanie, gdzie mogę kupić hak do Zyankali?? Czy do wszystkich Poisonów jest jednakowy, czy może jest identyczny jak haki innych producentów, jakich?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 w extreme shopie http://extreme-shop.nazwa.pl/shop/index.php?cPath=59_122 - niestety trzeba się z nimi użerac. Ja w moim poisonie mam jakis dziwny hak (ten 1 za 79 zł pasuje), tyle, że moja rama odbiega wizualnie od ram z rocznika '07. Ten który opisują "Hak do ram Poison" pewnie będzie dobry. Wczoraj na wypadzie do Torunia zeszło mi z amora z 3/4 powietrza, dobrze że blokada zadziałała bo bym jechała z rękoma przy ziemi i pewnie bym go dobiła kilka razy. Zastanawiam się dlaczego aż tyle zeszło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koncertownik Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 agenciara Stawiam na zawór komory powietrznej, to podobno dosyć częsta przypadłość R7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 No fajnie, zarżnęłam amora w 3 miesiące Dziękuję za informację, jutro postaram się zadziałać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.