KubaSzewczyk Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Dołączam sie do klubu... Poniżej mój Poison 605. Specyfikacja przekopiowana z Forum L-B. Specyfikacja: Bar Ends: (Rogi) Ritchey WCS 102,3 Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Author (plastik) 4 Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Dynamics (carbon) 19,5 Brake (Front): (Hamulec przedni) Shimano XTR BR M 965 759,2 Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano XTR BR M 965 Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) Shimano XTR M 965 DC Cables: (Pancerze i linki) Nokon Konkavex Blue Anodized+Shimano XTR 82,6 Cassette: (Kaseta) Shimano Tiagra 12-23 213,5 14,2 nakrętka Chain: (Lancuch) Shimano CN 7701 233,8 Crankset: (Korby) -Crank Arms: (Ramiona) Shimano Deore XT HTII 595,7 -Bottom Bracket: (Suport) Shimano Deore XT HTII 108,7 -Outer Ring: (Blat) Shimano SG-X alu (44 zęby) 84,8 -Middle Ring: (Srednia tarcza) Shimano SG-X alu (32 zęby) 43,5 -Inner Ring: (Mala tarcza) Shimano SG-X alu (22 zęby) 19,9 -Crank Bolts: (Sruby mocujace tarcze) Shimano Deore XT HTII 23,8 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR FD 971 149,1 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano XTR RD 960 202,2 Fork: (Widelec) Rock Shox Reba SL 80mm 1602 Frame: (Rama) Poison E 605 420 mm 1506 Grips: (Gripy) Author (pianki) 31,6 Handlebar: (Kierownica) Truvativ XR 580x31,8 172,4 Headset: (Stery) Cane Creek SZ LT 22 112,7 Pedals: (Pedaly) Shimano SPD M540 351,7 Seat: (Siodlo) Gipiemme Pluma Ti 190 Seatpost: (Sztyca) KCNC 350x27,2 144,5 Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Zintegrowany z ramą 0 (w masie ramy) Shifters: (Manetki) Shimano XTR M 965 DC 0 (w masie dźwigni hamulcowych) Skewers: (Zaciski kol) BBB Whellfixed 67,3 Spacers: (Podkladki pod mostek) Carbon 5 Starnut: (Gwiazdka) BBB 0 (w masie widelca) Stem: (Mostek) Ritchey WCS 100x31,8 110,2 Tire (Front): (Opona przednia) Geax Mezcal 26x2,1 568 Tire (Rear): (Opona tylna) Geax Mezcal 26x2,1 562 Top Cap: (Top cap) Cane Creek SZ LT 22 0 w masie sterów Tubes: (Detki) Maxxis Ultralight 26 253,6 Wheel Front: (Kolo przednie) 756 -Hub: (Piasta) Shimano XTR M965 -Rim: (Obrecz) Mavic XC317 -Spokes: (Szprychy) DT Comp -Nipples: (Nyple) DT Alu -Rim tape: (Opaska) Geax 12 Wheel Rear: (Kolo tylne) 926 -Hub: (Piasta) Shimano XTR M965 -Rim: (Obrecz) Mavic XC317 -Spokes: (Szprychy) DT Comp -Nipples: (Nyple) DT Alu -Rim tape: (Opaska) Geax 12 Misc Option: (Inne) manetka poploc + nokon 42,9 tarcze hamulcowe SHIMANO XTR SM-RT96 (160mm) 279,7 MASA 10348,2 1. W rowerze jest szosowa kaseta o stopniowaniu 11-23. Wybór niej padł głownie z powodu jazdy w 95 % po płaskich terenach w okolicy Warszawy i używania w poprzedniej kasecie głównie zębatek 18-21. Jeżeli uda mi sie (czasowo) pojechać gdzieś w góry będę zakładał kasetę xt 11-32. 2. GEAX Mezcal to stosunkowo ciężkie opony jednak na 99,9% pozostaną w rowerze. Jak dla mnie są genialne. Opory toczenia niższe niż RR. Bardzo komfortowe i pewne nawet w błocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Kolejne modyfikacje oraz rozpiska wagowa mojego poisona, fotki będą w sygnaturce jak dostane pedały. bottle cage (koszyk na bidon): futura 60g 62g śrubki 4x2g [tuned -5g] brakes (hamulce): sh tiagra br-4500 190g 196g cables (pancerze i linki): sh slr 155g casette (kaseta): ultegra 9s 12-13-14-15-16-17-18-19-21 188g+14g lockring chain (łańcuch): sh dura-ace 9s cn-7701 108 links 275g computer (licznik): sigma bc 906 crankset (korby): sh tiagra fc-4550 170mm compact 110mm 949g z łożyskami -outer ring: standard 50t 104g -inner ring: 42t stronglight-dural derlr front(przerzutka przednia): sh tiagra fd-4500-f 99g + obejma sh 21g derlr rear(przerzutka tylnia): sh tiagra rd-4500-ss 257g -wewnętrzna część wózka 23g -kółeczka 2x10g -śrubki 2x2g fork (widelec): alu 746g z gwiazdką frame (rama): poison cyanit sloop 52 1595g [hak przerzutki, przelotki, ślizg] handlebar (kierownica): rdx x-hb10 420mm 269g handlebar tape (owijka): fi`zi:k 50g headset (stery): fsa IS-3E 66g [topcap 9g, śruba 8g] pedals (pedały): look keo classic 2008 280g seat (siodło): velo carbon fiber ti-tube 181g seatpost (sztyca): ritchey carbon wcs 31.6 400mm 214g seatpost clamp (zacisk sztycy): alu 17g shifters (manetki): sh tiagra st-4500 496g spacers (podkładki pod mostek): alu 3x5mm 10g stem (mostek): ritchey wcs 4-axis 31.8 120mm 126g wheel front (kolo przednie): 1289g -air (powietrze): 6g [8.2atm] -hub (piasta): sh tiagra hb-4500 -magnet (magnes): sh -nipples (nyple): cn -rim (obrecz): mavic cxp 22 black -rim strip (opaska): michelin -skewer (zacisk): sh 58g -spokes (szprychy): cnspokes -tire (opona): michelin krylion carbon 23mm 228g -tube (dętka): flyweight 51g wheel rear (kolo tylne): 1703 -air (powietrze): 6g [8.2atm] -hub (piasta): sh tiagra fh-4500 -nipples (nyple): cn -rim (obrecz): mavic cxp 22 black -rim strip (opaska): michelin -skewer (zacisk): sh 63g -spokes (szprychy): cnspokes -tire (opona): michelin krylion carbon 23mm 233g -tube (dętka): flyweight 51g wheels weight: 2992g total weight: 9516g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 6 Lutego 2008 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 prawie 3kg na kołach to chyba dużo za dużo jak na szosę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 6 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Kółka bardzo ciążą, duża ilość szprych i ciężkie piasty, ciężkie obręcze, w przyszłości pewnie zmienię je na zestaw <2kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Witam po krótkiej przerwie. Rowerek już złożony, przedstawiam zdjęcia zrobione od razu po przyjściu do domu. Uprzedzając pytania dotyczące dziwnych ustawień rogów, to rowerek będzie jeżdżony w weekend i wtedy wszystko ustawię jak należy. Nie mam dokładnej rozpiski wagowej, jednak goła rama ważyła 1600g (rozmiar wg ex-shop 50). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 ale lśniący i czyściutki zamień się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Rzeczywiście lśniący to on teraz jest strasznie, aż po oczach bije Ale to tylko do weekendu, zastanawiam się jak zachowa się lakier i jak będzie wyglądała rama po kilku ostrzejszych startach. Teraz przede mną dopasowanie wszystkiego pod siebie. Już się nie mogę doczekać soboty, żeby pojeździć. W weekend postaram się też zrobić kilka nowych, lepszych zdjęć. Do agenciara: Być może pojawię się w Bydzi na KujawiaXC pod koniec marca to będzie okazja zobaczyć maszynę na żywo w akcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Niestety muszę Cię zmartwic, gdyż lakier do najlepszych nie należy. Odrazu zabepiecz miejsca styku pancerzy z ramą bo w jeden dzień zrobią Ci się rysy, które to połączone z brudem nie wyglądają imponująco. Wtedy jedyna pomoc przy czyszczeniu to cif A kilka dni po złożeniu bika, odprysł mi kawałek szarego napisu po niegroźnym przewróceniu się roweru. Co jak co, ale mogliby się bardziej postarac o jakośc farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Dzięki za info. Zastanawiam się teraz czym zabezpieczyć lakier w miejscach styku pancerzy w miarę szybkim domowym sposobem. Jakieś pomysły? Zapewne biała rama szybko straci na swoim blasku, no ale zobaczymy. Przynajmniej sie choć trochę będę wyróżniał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnaś Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Biała taśma izolacyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 7 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Niestety ale lakier to najgorsza rzecz tych ram . Trudno skoczy się do lakiernika żeby mi pomalował na wiśnie metalik albo biały perłowy, a wiśnią anoduje część rzeczy (mmmmmniam) Ja to zabezpieczyłem kilkoma warstwami taśmy klejącej. Mniej się rzuca w oczy od taśmy izolacyjnej spełniając całkiem nieźle zadanie zabezpieczenia ramy przed obtarciem. Ja u siebie muszę tylko skrócić jeszcze pancerze bo są za długie i jednocześnie za ciężkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 7 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Łukasz, zapomniałam Ci powiedziec, ze znalazłam dzisiaj wiśniowy lakier do paznokci [nie byle jaki, bo Pierre Rene ] i potraktowałam nim jeden nit w korbie ale niestety za słaby efekt, anodowanie będzie bosssskieee Ja do obklejenia ramy użyłam przeźroczystej naklejki którą przykleja się na trójkąt pod łańcuch. Dali mi ją kiedyś free w serwisie, jest naprawdę świetna da się ją odklejac i przyklejac wielokrotnie. No a domowy sposób, to tak jak już koledzy napisali, taśm, taśma, taśma.... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 8 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Są naklejki, tzw. protektory, są przezroczyste w różnych kształtach i wielkości i służą do naklejania na ramie w miejscach gdzie ocierają pancerze linek, czyli zazwyczaj przy główce ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCT Napisano 9 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2008 Nakleiłem taśmę izolacyjną na ramę przy pancerzach. Niestety pogoda nie pozwoliła mi na jazdę próbna w dniu dzisiejszym. Ale zauważyłem, że na białym widać dosłownie wszystko. Oj będzie dużo pracy po każdym wypadzie. Dzięki wszystkim za informację! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 10 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Nie zaglądałem tu jeszcze ale ta aukcja mnie natchnęła - niezły sprzęcior http://www.allegro.pl/item305986629_poison...od_poison_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agenciara Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 Lookas 46 - widziałam go ostatnio, wybajerzony, tak samo jak cena sugerowana czyli małe 14099,- można takie kółka zrobic w mtb? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozak Napisano 10 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2008 można takie kółka zrobic w mtb? Kiedys byly takie kolka i robily na mnie ogromne wrazenie ... http://cgi.ebay.de/SPINERGY-REV-X-Carbon-L...1QQcmdZViewItem Pozdrawiam, S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mam dobrą wiadomosc - bedzie nowa rama o nazwie Race Z NORMALNYMI KATAMI. Moge sie pochwalic ze mialem w tym swoj wklad Jeszcze nie wiadomo jaka bedzie cena ale podejrzewam ze cos w okolicach ceny Zyankali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 11 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 A mógłby ktoś napisać jaka była różnica po zmianie roweru/ramy na zynakali ze względu na 'nietypowe' kąty ? Wyraźnie odczuwalna zmiana ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 12 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 ja przesiadłem się z Gianta XtC na Poisona e605 'z dnia na dzień' i różnicy w kątach nie odczułem. Jedyną różnicą była długość - Poison jest zdecydowanie zwrotniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misiek^^ Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 mała dostawa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Wow! sporo tego Można wiedzieć gdzie kupowane kółka do przerzutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 13 Lutego 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Na allegro ostatnio takie były. Też się zastanawiałem czy ich nie wziąć. Koszt coś koło 32 zł chyba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Ale 32zł to za jedno kółko, np. http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=829 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 13 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Jak dobrze widzę to nyple Pillar. Zastanawiam się po co ci tego aż tyle, 3 komplety nypli, 2 kiery Wcs, pewnie na sprzedaż pójdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.