majki Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam, kupiłem dziś plecak z bukłakiem za całe 29,95zł! dorwałem go w tesco w wawie (w różnych sklepach są różne modele od 30 do 50zł!-mogę na priv podać w którym tesco co widziałem :twisted: ) i wydaje mi się, że jest niezły! całkiem dobrze leży na plecach, jest dość mały (mi zajmuje połowę pleców, więc do kieszonek w koszulce jest swobodny dostęp), ale wystarczający na rower na nie za długie wypady. plecak ma 6l pojemności (chyba naciągane trochę), w tym 2l bukłak! ma dwie kieszenie po boku, trochę miejsca obok bukłaka oraz siateczkową kieszonkę z frontu. ma sporo elementów odblaskowych i całkiem poprawne prowadzenie węża z ustnikiem. jest pas piersiowy. co do samego bukłaka to najbardziej przemawia do mnie wielkość wlewu (jak w camelbak'ach). bukłak nie śmierdzi w środku za bardzo (jest lekki zapach materaca gumowego, ale nie wiem jeszcze czy to jest uciążliwe). ustnik jest zgryzany i dodatkowo blokowany poprzez odkręcenie/rozsunięcie go-nic nie kapie i nie cieknie, jak jest zamknięty! nie wypowiadam się jeszcze na temat trwałości, ale wygląda dość dobrze i pewnie pożyje trochę! na fotkach widać to co kupiłem, wszędzie jest umieszczony wypełniony bukłak! jak już z nim trochę pojeżdżę, to zamieszcze jakiś tescik! PS. nie jestem sprzedawcą, ani wysłannikiem wymienionego sklepu, poprostu dzielę się z innymi tym co znalazłem! może się to komuś przydać! pozdrawiam
DuzyMarek Napisano 12 Kwietnia 2007 Napisano 12 Kwietnia 2007 Byłem dzisiaj w tesco i widziałem taki sam plecaczek. Bardzo mi się spodobał, cena przyzwoita - 41,93 zł (dość dziwna hehe). Bardzo chętnie się dowiem co o nim myślisz. A może ktoś z userów innych plecaczków się wypowie, porównując go do innego plecaczka?
majki Napisano 13 Kwietnia 2007 Autor Napisano 13 Kwietnia 2007 Byłem dzisiaj w tesco i widziałem taki sam plecaczek. Bardzo mi się spodobał, cena przyzwoita - 41,93 zł (dość dziwna hehe). Bardzo chętnie się dowiem co o nim myślisz. A może ktoś z userów innych plecaczków się wypowie, porównując go do innego plecaczka? Witam, jeździłem już z nim i jest całkiem fajnie! praktycznie go nie czuje na plecach! jak na razie jest super, za tą cenę! wg mnie nie ma co porównywać, bo ten zestaw kosztuje tyle co sam bukłak z małą dziurą! jedynie trzeba sie nauczyć pić z ustnika (trzeba go trochę odciągnąć i jeżeli zrobi się to za mocno, to może zacząć kapać tam gdzie strzałką zaznaczone). w najgorszym wypadku ustnik można zmienić! PS. ja go kupiłem za 29,95 (a cena na metce była właśnie jakieś 41,xx) zczytaj cenę i może też się okaże, że jest inna! pozdrawiam
DuzyMarek Napisano 14 Kwietnia 2007 Napisano 14 Kwietnia 2007 Dzięki za szybką odpowiedź . W takim razie dzisiaj pojadę do tesco i uszczknę trochę grosza na ten plecak. Wczoraj w innym tesco i widziałem inną wersję, był trochę bardziej podobny do plecaków Kellys'a, ale kosztował już 50 zł (też z bukłakiem) i jakoś mi się nie spodobał.
DuzyMarek Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Byłem, kupiłem, jeździłem (na razie bez bukłaka, bo krótka wycieczka to była), jestem zadowolony. Faktycznie bardzo lekki, a największego banana na twarzy to miałem przy kasie, bo cena na półce to 41,93 zł, a w kasie - 29,90 zł. Świetny plecak za śmiesznie małe pieniądze. Polecam!
Mr0wa_1991 Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Hmmm... Kto by pomyslal... TESCO jeszcze nam wyroscie na lidera w produkcji pleckaow rowerowych Tez solidnie mysle nad zakupem... Jakie sa wersje kolorystyczne? I jak z wytrzymaloscia?
Robert Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 No nie powiem, prezentuje się nieźle Jednak na zdjęciach nie widzę pasa biodrowego, a i system nośny na zdjęciach wygląda na płaski (jak się mylę poprawcie), co sprawi że w cieplejsze dni ogrzewanie pleców gwarantowane Jednak za tę cenę nie można się spodziewać super extra wentylowanego plecaka
garfieldindapub Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Byłem, zobaczyłem, pomacałem... i dojrzałem cenę: 59,99... Na czytniku taka sama była... Tesco w Galerii Łódzkiej. Ale nie odpuszczę i sprawdzę w innych:P
KhaH Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Też mam ten plecak. Troche mnie wnerwia, że żeby pić musze cały ustnik włożyć do gęby (a nie tą końcówke jak powinno być normalnie). Zamierzam zobaczyć, czy da sie zamienić ten ustnik na taki jaki jest przy butelkach, tych małych. Widze, że kapanie nie jest tylko w moim modelu
Alvaren Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Ustnik w bukłaku szybko ci się rozleci tzn będzie puszczał wode. Takie same bukłaki są w placakach F7 chała jakich mało........ poza tym plecaki f7 to też chała po 1 sezonie już mi się rozwala :/
DuzyMarek Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Jeśli chodzi o ustnik w bukłaku to jakoś nie bardzo kumam to rozwiązanie, ale to pewnie dlatego, że jest to moje pierwsze tego typu akcesorium . Może jakaś instruktaż? Tzn przede wszystkim chodzi mi o to czy powinienem dawać sobie radę samymi zębami czy jednak należy go ściskać palcami? Katsumoto - plecy faktycznie są płaskie, ale za taką cenę nie można mieć wszystkiego. Do tej pory jeździłem z 35l campusem, więc i tak moje plecy będą bardziej suche . garfieldindapub - ja byłem w Poznaniu w dwóch tesco. W jednym był ten plecak, który kupiłem, a w drugim był nieco inny, za 49,90 (na czytniku nie sprawdzałem), więc pewnie mają w ofercie kilka modeli i warto poszukać w innym markecie
majki Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Napisano 15 Kwietnia 2007 Jakie sa wersje kolorystyczne? I jak z wytrzymaloscia? Kolorki są tylko takie jak na focie (przynajmniej ja innych nie widziałem). co do wytrzymałości to się nie wypowiadam, bo mam za krótko, ale wygląda dość ok! poza tym kosztuje niecałe 30zeta, więc mniej niż sam bukłak (np. kellys'a) No nie powiem, prezentuje się nieźle Jednak na zdjęciach nie widzę pasa biodrowego, a i system nośny na zdjęciach wygląda na płaski (jak się mylę poprawcie), co sprawi że w cieplejsze dni ogrzewanie pleców gwarantowane Jednak za tę cenę nie można się spodziewać super extra wentylowanego plecaka No więc tak: plecak ma pojemność 6L i zajmuje mało miejsca na plecach, a pas biodrowy na klatce piersiowej to chyba pomyłka!? jak pisałem wcześniej, mi sięga do połowy pleców, więc sam pas piersiowy daje radę (skakałem już z nim, ganiałem szybko po dziurach i nic mi nie lata na plecach, nawet jak nie zapnę piersiowego :wink: )! po co Ci przy bukłaku pas biodrowy? plecy są zrobione z gąbki pokrytej siateczką i nie jest źle jak na razie! wymiary pleców plecaka: dół szer: 18cm, góra szer:25cm, długość 40cm, ramiona szer.6cm! dla mnie jest malutki! a tak na marginesie: widziałeś mały (do 10l) plecak z bukłakiem i ciekawym systemem wentylacji pleców (nie mówię o większych plecakach z miejscem na bukłak)!? Byłem, zobaczyłem, pomacałem... i dojrzałem cenę: 59,99... Na czytniku taka sama była... Tesco w Galerii Łódzkiej. Ale nie odpuszczę i sprawdzę w innych:P Tak jak pisałem na samym początku: widziałem dwie wersje plecaków (jeden za jakieś 50zeta na metce i czytniku oraz drugi za 41, a na czytniku 29,90)! jest po jednym modelu na sklep i pewnie gdzie indziej mają inne!? Też mam ten plecak. Troche mnie wnerwia, że żeby pić musze cały ustnik włożyć do gęby (a nie tą końcówke jak powinno być normalnie). Zamierzam zobaczyć, czy da sie zamienić ten ustnik na taki jaki jest przy butelkach, tych małych.Widze, że kapanie nie jest tylko w moim modelu Co znaczy cały ustnik?? ja normalnie zagryzam końcówkę ustnika i piję wodę! :twisted: jak coś to sam ustnik możesz zmienić, ale jak na razie ten mi starcza! PS. mi nic nie kapie, wystarczy "wyczuć" ustnik! Ustnik w bukłaku szybko ci się rozleci tzn będzie puszczał wode. Takie same bukłaki są w placakach F7 chała jakich mało........ poza tym plecaki f7 to też chała po 1 sezonie już mi się rozwala :/ Hmmm...sama gumka może i się rozleci za jakiś czas (w końcu od gryzienia wszystko się posypie, nawet camelbak- :arrow: post o ustnikach ), ale ten ustnik ma jeszcze wewnętrzny zaworek! a sam bukłak jest naprawdę dobrze zgrzany podwójną linią! plecak wygląda dość dobrze i nie bardzo widzę gdzie może sie coś poważniej posypać, nie jest przeznaczony do dużych ciężarów, a nawet jak coś się popruje, to się zaszyje i będzie się jeździło dalej! masz może jakieś fotki tej "chały" f7 ?? Jeśli chodzi o ustnik w bukłaku to jakoś nie bardzo kumam to rozwiązanie, ale to pewnie dlatego, że jest to moje pierwsze tego typu akcesorium . Może jakaś instruktaż? Tzn przede wszystkim chodzi mi o to czy powinienem dawać sobie radę samymi zębami czy jednak należy go ściskać palcami? Hmmm...instruktaż? wkładasz końcówke ustnika do paszczy i zagryzasz na tych spałaszczeniach na końcu! wtedy "otwiera" się przecięcie i możesz zasysać wodę! najpierw poćwicz jeszcze z otwieraniem zaworka, żeby Ci nie kapało i nie zasysało się powietrze! samymi zębami to obsługujesz! przy pierwszym użyciu powinno się samo nacięcie ujawnić! PS. z ustnika zdejmujesz tylko folię i nic więcej! kumpel zdjął jeszcze tą gumkę, którą się zgryza, bo myślał, że to osłonka zaworka (coś jak w bidonach) ! :lol: Się rozpisałem! pozdrawiam_informacyjnie :wink:
Alvaren Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Robiłem test tego plecaka jest na forum to F7 Biker. Plecak rozrywa się na szwach i dodatkowo od wewnątrz odrywa się warstwa izolująca od deszczu. Co do ustnika to od gryzienia to jedna sprawa, druga to ten ustnik odmyka się przez pociągnięcie a zamyka przez wciśnięcie :D parę razy tak zrobisz i będzie się lała woda. Byłem na wymianie tego ustnika dostałem nowy i to samo. Istna chała. Powiedziałem nigdy więcej tanich nie sprawdzonych plecaków. SZKODA KASY!!!
DuzyMarek Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Wydaje mi się, że już "rozgryzłem" jak działa ten ustnik, pierwsze próby zakończone . Zobaczymy jak będzie w przyszłości. Co do taniości tego plecaka to można go nawet kupić choćby dla samego bukłaka. Jak ktoś nie chce takiego plecaka to zawsze może potraktować jako swego rodzaju gratis .
majki Napisano 15 Kwietnia 2007 Autor Napisano 15 Kwietnia 2007 Robiłem test tego plecaka jest na forum to F7 Biker. Plecak rozrywa się na szwach i dodatkowo od wewnątrz odrywa się warstwa izolująca od deszczu. Co do ustnika to od gryzienia to jedna sprawa, druga to ten ustnik odmyka się przez pociągnięcie a zamyka przez wciśnięcie :D:D parę razy tak zrobisz i będzie się lała woda. Byłem na wymianie tego ustnika dostałem nowy i to samo. Istna chała. Powiedziałem nigdy więcej tanich nie sprawdzonych plecaków. SZKODA KASY!!! Heh...na razie mi zaworek trzyma, a jak zacznie puszczać coś to wymienię na jakiś trochę lepszy! chyba widziałem Twój test i tam faktycznie się ten plecak posypał, ale tu jest mały i zwarty plecaczek, który, mam badzieję, nie będzie miał takich problemów, a nawet jeżeli, to mam jeszcze inny mały ropwerowy plecak (z ecco walkathon) i coś można pokombinować! wg mnie nie powinno być problemów! pozdrawiam Wydaje mi się, że już "rozgryzłem" jak działa ten ustnik, pierwsze próby zakończone . Zobaczymy jak będzie w przyszłości. Co do taniości tego plecaka to można go nawet kupić choćby dla samego bukłaka. Jak ktoś nie chce takiego plecaka to zawsze może potraktować jako swego rodzaju gratis . No i luz! teraz tylko chrzest bojowy pozostał! a co do ceny, to dokładnie to samo od początku piszę! mały offtop: ile masz wzrostu? zastanawiam się czy jesteś wyższy ode mnie-195cm bliżej nieba! pozdrawiam
majki Napisano 16 Kwietnia 2007 Autor Napisano 16 Kwietnia 2007 204 :eek: no to współczuję! ja mam już duuuże problemy, żeby na siebie coś kupić, a co dopiero Ty...jak buta masz do tego 50 (ja 48) no to musisz mieć fajnie! :twisted:
DuzyMarek Napisano 17 Kwietnia 2007 Napisano 17 Kwietnia 2007 Z butami to różnie - zależy od producenta. Tymczasem kończąc OT wracam do tematu plecaka. Znalazłem na allegro aukcję z tym plecakiem. Cena sporo wyższa jak widać. Postanowiłem napisać maila do gościa tej treści: Witam. Jakiej firmy jest ten plecak? Czy używa Pan może podobnego? Jeśli tak to jak się sprawuje? Czy daje Pan jakąś gwarancję na niego? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam, DuzyMarek. Naprawdę byłem ciekaw odpowiedzi, ale przez dwa dni nic nie przychodziło aż tu nagle dzisiaj takiego kwiatka dostałem: Witam! Plecak to NO NAME - produkowany dla dużej, europejskiej sieci handlowej ( cena sklepowa jest dużo wyższa) Nie zrażał bym się jednak - sam korzystałem z markowego Alpinusa ( tego pierwszego, przed bankructwem), ktory w porownaniu z tym plecakiem to zwykły szmelc. Nie korzystałem co prawda z niego ( wiosna dopiero się zaczyna), lecz na pewno będę - gdyż posiadam jeszcze kilka sztuk. Gwarancja na plecak? To nie samochod - np. 300 tysięcy przebiegu... Jednak jeśli towar się nie spodoba i nie będzie otwarte ani uszkodzone opakowanie bukłaka , to proszę odesłać na swoj koszt - a ja zwracam pieniądze, za ktore został wylicytowany. Pozdrawiam - Arturo57. Trochę się pośmiałem, ale teraz zastanawiam się jak ukrócić takie praktyki. Wkurza mnie jak ludzie wciskają innym ludziom kit, a w szczególności bym się wkurzył gdybym sam natrafił na takiego i coś od niego kupił. Jeśli to któryś z Was () to macie dużego minusa . Pozdrówki
cykor Napisano 17 Kwietnia 2007 Napisano 17 Kwietnia 2007 Witam! W Czewie w tesco jest ten plecaczek za ... uwaga - 19.90 pln. Za taką kasę kupiłem - a nuż się kiedyś przyda. Pozdrawiam!
Robert Napisano 17 Kwietnia 2007 Napisano 17 Kwietnia 2007 a tak na marginesie: widziałeś mały (do 10l) plecak z bukłakiem i ciekawym systemem wentylacji pleców (nie mówię o większych plecakach z miejscem na bukłak)!? Nie rozumiem za bardzo tej wypowiedzi, bo albo zapomniałeś podać że w tej cenie, albo upierasz się że nie ma lepszego plecaka o takiej pojemności, jeżeli ta druga opcja to się mylisz kolego, bo są lepsze plecaki, no ale nie w tej cenie.
DuzyMarek Napisano 17 Kwietnia 2007 Napisano 17 Kwietnia 2007 Plecaków jest całe mnóstwo i jeden droższy od drugiego. Ale akurat z tym konkretnym jest tak jak z butkami SPD od Kruka - w sam raz na pierwszy raz. Jeśli jeżdżenie z bukłakiem nie ujmie mnie swoją funkcjonalnością to będę najwyżej żałował tylko 30 zł a nie 3,5 czy 10 razy więcej .
majki Napisano 18 Kwietnia 2007 Autor Napisano 18 Kwietnia 2007 Nie rozumiem za bardzo tej wypowiedzi, bo albo zapomniałeś podać że w tej cenie, albo upierasz się że nie ma lepszego plecaka o takiej pojemności, jeżeli ta druga opcja to się mylisz kolego, bo są lepsze plecaki, no ale nie w tej cenie. Chodzi mi o to czy widziałeś mały plecak z bukłakiem z dobrym systemem wentylacji? cena nie ważna! ja osobiście nie widziałem, a różne oglądałem! nie próbuję nic udowodnić, tylko nie wiem czy są jakieś lepsze systemy (w małych plecakach) od tego tu! pozdrawiam Plecaków jest całe mnóstwo i jeden droższy od drugiego. Ale akurat z tym konkretnym jest tak jak z butkami SPD od Kruka - w sam raz na pierwszy raz. Jeśli jeżdżenie z bukłakiem nie ujmie mnie swoją funkcjonalnością to będę najwyżej żałował tylko 30 zł a nie 3,5 czy 10 razy więcej . Problem w tym, że wolny rynek rządzi sie własnymi prawami! poza tym koleś chyba nie kłamie (teoretycznie nie wiesz za ile kupił)? nic nie zrobisz z tym, że ktoś kupił taniej i sprzedał drożej! sam tak kupiłem aparat i w sumie wszyscy byli happy, ja z dość niskiej ceny (dopóki nie zobaczyłem paragonu), a koleś z tego, że szybko sprzedał i zarobił trochę! jak ktoś się zdecyduje kupić u niego ten plecak, no to jego decyzja! pozdrawiam
DuzyMarek Napisano 18 Kwietnia 2007 Napisano 18 Kwietnia 2007 Do opisu aukcji nie mam zastrzeżeń, ale co do treści maila już tak. Gdybym do gościa nie pisał i kupił ten plecak i potem się kapnął ile przepłaciłem to nie mógłbym mieć do nikogo pretensji niż tylko do siebie, ale w sytuacji gdy ktoś mi wciska farmazony to mnie mierzi.
Robert Napisano 18 Kwietnia 2007 Napisano 18 Kwietnia 2007 Chodzi mi o to czy widziałeś mały plecak z bukłakiem z dobrym systemem wentylacji? cena nie ważna! ja osobiście nie widziałem, a różne oglądałem! nie próbuję nic udowodnić, tylko nie wiem czy są jakieś lepsze systemy (w małych plecakach) od tego tu! pozdrawiam Oczywiście że są, airstripes wykorzystywany chyba w każdym rowerowym plecaku Deutera spisuje się świetnie. Camelbak również jest pod tym względem bardzo dobry.
Ivo Napisano 22 Kwietnia 2007 Napisano 22 Kwietnia 2007 Byłem dzisiaj w Tesco na Wielickiej (Kraków) w celu zakupu tego plecaczka. Cena na półce 29,95, przy kasie 17,97 Jak za taką kasę to pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne, zobaczymy co będzie później. Gdyby ktoś chciał zakupić to od razu powiem, żeby nie szukał przy stoisku z akcesoriami rowerowymi, tylko w artykułach szkolnych .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.