paldam Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam zakupiłem dziś przerzutkę przednią Shimano Lx ale mam problem z jej zamontowaniem, problemu by nie było gdyby moja rama kierowała linkę do przezrzutki w prawą stronę ale niestety u mnie jest na odwrót i w związku z tym nie wiem jak pokierować linke do przezrzutki... Napisane jest że przerzutka obsługuje zarówno górny jak i dolny ciąg więc jakoś powinno się dać, niżej zamieszczam link do zdjecia mojego problemu, proszę o pomoc. http://img186.imageshack.us/img186/3131/11xi4.jpg http://img404.imageshack.us/img404/2571/dsc06636ek7.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zendel Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam. Wydaje mi się że linke wystarczy przeciągnąć po tym czarnym i wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paldam Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam. Wydaje mi się że linke wystarczy przeciągnąć po tym czarnym i wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam. No właśnie nie bo jak tak się zrobi tonie da się pezrzucać bo będzie ciągneło to czrne w dół a tam jest juz opór, to czarne musi ciągnąć do góry inaczej nie da rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Jeżeli to z tyłu za przerzutką jest tyłem roweru (a tak mi się wydaje) to moim zdaniem masz odwrotnie zamontowaną korbę...(!!! a może mam jakieś omamy???) jak tarcze z zębatkami będą po drugiej stronie problem powinien zniknąć (po prostu teraz masz przerzutkę odwrotnie i stąd ten problem...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie rozumiem. Moim zdaniem wystarczy bez żadnych akrobacji przykręcić linkę tą czarną śrubką i nic więcej, oczywiscie w wypadku górnego ciągu. W przypadku dolnego ciągu trzeba przewlec przez to takie oczko u góry i dopiero przykręcic srubką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Nie rozumiem. Szczerze mówiąc ja też... Jedno nie ulega wątpliwości - jest to górny ciąg rzeczywiście najprościej po prostu przykręć tą linkę czarną śrubką i powinno być ok. Paldam - wrzuć jeszcze fotkę jak idzie linka od góry i najlepiej całego roweru, wtedy na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie. Co to za rower?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 kopiki: nie masz omamow, tez odnioslem takie wrazenie. paldam: zrob wiecej zdjec, najlepiej calego roweru. a linke po prostu przykrec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Szkoda, że temat umarł... ta przerzutka dalej mi "chodzi" po głowie, może jednak ktoś wie o co tu chodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Mnie też to interesuje:P jestem raczej w stu procentach przekonany żę korba jest zamontowana po lewej stronie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 no po drugiej fotce wyglada, ze korba jest po lewej, bo chyba w zadnej ramie nie byloby spawów na przedniej dolnej rurze co za majster rower składał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 co za majster rower składał? heh dokłądnie. zapewnie jakiś pseudo mechanik:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Majster założył odwrotnie i pewnie jeszcze kase wziął za to, ehh, człowieka na kazdym kroku chcą zrobić w konia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 No to moja dziwna teoria chyba potwierdza się... ciekaw jestem jak zamontował tylną przerzutkę? nie wspomnę już o zmianie obrotów kasety/wolnobiegu :eek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 a wg mnie jest dobrze - te rurki to jest wahacz i ma swój zawias zaraz pod aparatem. Mało jest rowerów które zawias mają z przodu (przed suportem) i to jeszcze tak nisko. A linkę powinieneś puścić po prostu tak jak jest narysowałeś - pod kątem. U mnie tak jest z tego co pamiętam i wszystko chodzi w porządku (przerzutka LX) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 a wg mnie jest dobrze - te rurki to jest wahacz Szczerze - nie znam się na konsktrukcjach z amortyzacją tylnego koła, ale skoro Twoim zdaniem z tyłu jest wahacz, to zdjęcie 1 robione jest z przodu w kierunku tyłu korba jest po złej stronie i przerzutka obrócona o 180 stopni. W sumie jedno zdjęcie całego roweru rozwiało by wszelkie wątpliwości, ale widocznie sam zainteresowany nie jest już ciekaw... Myślę, że zorientował się w czym błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Oba zdjęcia zostały zrobione z punktu widzenia wahacza (czyt: zdjął koło, wsadził aparat i zrobił fotkę.) Na drugim zdjęciu dokładnie widać rurę dolną (z tyłu, po lewej stronie) A zupełnie po lewej - zawiasy wahacza. System jest 4-ro zawiasowy więc dlatego na pierwszej wygląda to tak jakby tylne widełki tam były. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopiki Napisano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Oba zdjęcia zostały zrobione z punktu widzenia wahacza I wszystko jasne - Mądrego czasami aż miło posłuchać Myślę, że teraz już nikt nie będzie miał wątpliwości (ja specjalnie "przeszkoliłem" się z ram amortyzownych i rzeczywiście jest jak piesze Biera - to z tyłu to nie widelec tylny tylko prawdopodobnie element wahacza) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.