Skocz do zawartości

[Napęd] Sigle speed plus korba 34T

ZoLT

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj robiac bunny hopa na 15 cm, pekl mi hak przerzutki, przerzutka wciela sie w szprychy, zlamalo mi jedna szpryche i ostra centra na obreczy :/ zdenerwowalem sie i mam zamiar zalozyc reduktor na singla. Nie znam sie na tym, ale tu problem bedzie z lancuchem, bo w tej chwili mam korbe na 34T, a wiem ze bede zmieniac zapewne na 32T. Czy jest mozliwosc zeby lancuch pasowal na to i na to? Czy to musi byc odpowiedni lancuch czy wystarczy skrocic ten ktory mam teraz?

No ale nie koniecznie lancuch bedzie pasowac jesli nie mam napinacza... Pozatym nie wiem czy bede miec kase na reduktor i poki co chce zrobic singla z kasety, jak myslicie da to rade wypalic jakos? nie bedzie zrzucalo mi lancucha po skroceniu ?

No ale nie koniecznie lancuch bedzie pasowac jesli nie mam napinacza... Pozatym nie wiem czy bede miec kase na reduktor i poki co chce zrobic singla z kasety, jak myslicie da to rade wypalic jakos? nie bedzie zrzucalo mi lancucha po skroceniu ?

jak dobrze skrócisz łańcuch i wybierzesz dobrą koronkę na kasecie to nie będzie zrzucać, chodzi o to aby ustawić łańcuch na takiej koronce by był pod kątem możliwie najbliższym do prostego pomiędzy łańcuchem a osią koła, wtedy nic nie będzie ci zrzucać bo siły boczne będą minimalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...