ZoLT Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Witam, dzisiaj robiac bunny hopa na 15 cm, pekl mi hak przerzutki, przerzutka wciela sie w szprychy, zlamalo mi jedna szpryche i ostra centra na obreczy :/ zdenerwowalem sie i mam zamiar zalozyc reduktor na singla. Nie znam sie na tym, ale tu problem bedzie z lancuchem, bo w tej chwili mam korbe na 34T, a wiem ze bede zmieniac zapewne na 32T. Czy jest mozliwosc zeby lancuch pasowal na to i na to? Czy to musi byc odpowiedni lancuch czy wystarczy skrocic ten ktory mam teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pudeleQ Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Wystarczy skrócić łańcuch, po co wpędzać się w dodatkowe koszty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZoLT Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 No ale nie koniecznie lancuch bedzie pasowac jesli nie mam napinacza... Pozatym nie wiem czy bede miec kase na reduktor i poki co chce zrobic singla z kasety, jak myslicie da to rade wypalic jakos? nie bedzie zrzucalo mi lancucha po skroceniu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikiyu Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 No ale nie koniecznie lancuch bedzie pasowac jesli nie mam napinacza... Pozatym nie wiem czy bede miec kase na reduktor i poki co chce zrobic singla z kasety, jak myslicie da to rade wypalic jakos? nie bedzie zrzucalo mi lancucha po skroceniu ? jak dobrze skrócisz łańcuch i wybierzesz dobrą koronkę na kasecie to nie będzie zrzucać, chodzi o to aby ustawić łańcuch na takiej koronce by był pod kątem możliwie najbliższym do prostego pomiędzy łańcuchem a osią koła, wtedy nic nie będzie ci zrzucać bo siły boczne będą minimalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZoLT Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Wielkie dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 tak ale i tak to może nie wystarczyc. bo przeciez łancucha sobie nie naciagniesz i może sie okazać że łncuch bedzie za długi a po skróceniu za krótki i wtedy pomoże tylko napinacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.