dayus Napisano 17 Maja 2007 Napisano 17 Maja 2007 To jak to jest z tymi szprychami REVO i tarczą. Moze od strony tarczy wsadzić Comp ,a po drugiej Revo? Kazdy gram sie liczy.
klimek Napisano 17 Maja 2007 Napisano 17 Maja 2007 Revo spokojnie wystarcza do XC,tak samo alu nyple. Moje tylnie kolo - Sun DS2XC,Revo,Alu nyple DT, SRAM 9.0 - zero centry, lekkie bicie pionowe (minimalne). Przod bede skladal na piascie http://lato.bikershop.pl/index.php?akcja=p...&id_pro=175 tyle ze przedniej (lub rotaz, ale to, to samo)
dayus Napisano 17 Maja 2007 Napisano 17 Maja 2007 Posiadam szprychy 2.0-1.5-2.0 u siebie,wiec wiem,ze do XC sie nadaja. Ale jak sie maja Revo przy tarczach,czy nie pekaja i nie strzelaja od naprezen wywolanych hamulcem tarczowym? PS.: ja kupilem piaste DT Hugi robiona dla Hayes'a - mam nadzieje,ze dobry wybór - 110zł z wysylką
dayus Napisano 8 Czerwca 2007 Napisano 8 Czerwca 2007 Mam już 2 piasty pod tarczę na przód: DT Hugi - Onyx - 212g Sram 9.0 - ok. 230g I zastanawiam sie nad Rotazem wersja Light pod tarczę, za 179zł, z wagą ponoć 146g. Łożyska w Rotazach sa takie same jak w AC, a lozyska do piast AC kosztuja 50zł (4szt),wiec to nie taki problem. Sa wytrzymałe te piasty - Rotaz? Wiem,ze tylna paista z Rotaza to chłam,ale w przedniej nie ma bebenka,wiec nie ma sie co popsuć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.