pwe Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 hej dołącze się(na razie bez nowego tematu) - szukam piasty na przód pod tarcze, cenowo 100-250zł(mniej = lepiej ) , pod juicy5 (w sumie shimano CL mi nie przeszkadza ale jakoś juicy5 mam ochote kupic - 420zł sztuka, no chyba ze ktoś coś leszego wymyślił a ja nie wiem,a moge by wypadłem z rowerowego biznesu rok temu :/). lekka i mocna mogła by być. http://www.allegro.pl/item181859889_piasta...ton_okazja.html http://www.allegro.pl/item182072465_kpl_pi...xt_6_srub_.html (komplecik) http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...products_id=513 http://www.allegro.pl/item179500827_okazja...umrowerowe.html (komplecik) to XT może byc fajne i tanie moje typy (chyba też nie najgorsze) DT revolution black 3zł -> 96zł Mavic XC717 disc 158zł lub DT XR 4.1d 148zł juicy5 420zł dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie bierz Revo pod tarcze. Mogą nie wytrzymać takich naprężeń. Weź Comp albo Champion, a przy okazji zaoszczędzisz trochę kasy na piastę. Piasta z pierwszego linku jest pod v'ki więc po co dajesz taka? Piasty które podałeś są mi nieznane oprócz XT'ka który nie jest zły ale za tą cenę można lepiej trafić. Dobrym wyborem będzie Woodman http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2047 albo DT Onyx http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2528 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie bierz Revo pod tarcze. Mogą nie wytrzymać takich naprężeń. Weź Comp albo Champion, a przy okazji zaoszczędzisz trochę kasy na piastę.Piasta z pierwszego linku jest pod v'ki więc po co dajesz taka? Piasty które podałeś są mi nieznane oprócz XT'ka który nie jest zły ale za tą cenę można lepiej trafić. Dobrym wyborem będzie Woodman http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2047 albo DT Onyx http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2528 dzięki! nr1 pomyłka dalej: własnie arnik (kiedyś mozna było sie targowac pamietam ) zapomnailem adres tego sklepu out of the biznes :/ kiedyś jak planowąłem kupowac właśnie woodman miał być dzięki!!!! w razie czegoś, ten XT ma tez dobra cena z zły nie jest. revo ? DT revolution black 3zł -> 96zł ?? nie dadzą rady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ro35 Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 można wydać więcej, można i mniej swego czasu kupowałem w twomarku piastę dt "oem" (109zl), porównywałem z onyksem (~250zl) i wyglądała tak samo, nawet waga identyczna. coś w tym stylu: http://www.allegro.pl/item178675775_nowa_p...ss_okazja_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 dzieki wielkie!! a co powiecie na taki typ? Piasta przednia BILL LTC 135,00zł (jak starczy kasy to: ONYX Disc 255zł) Obręcz XC717 DISC 158zł lub Obręcz XR 4.2 197zł juicy5 420zł COMPETITION1,8zł 1) a może złożyć cos na CenterLocku? jeśt cos w cenie juicy5 tej klasy/lepszE??? 2) Szprychy DT COMPETITION mogą być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Weź trochu tańszą obrecz i onyxa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 ro35 dobrze mówi, lepiej weź piastę DT ale robioną pod inną markę, Magurę czy RST czy W centerlock się nie pchaj bo to bez przyszłości, z resztą i tak dostaniesz tarcze pod 6 śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 ro35 dobrze mówi, lepiej weź piastę DT ale robioną pod inną markę, Magurę czy RST czy W centerlock się nie pchaj bo to bez przyszłości, z resztą i tak dostaniesz tarcze pod 6 śrub. ale mało ich jest niestety. na alle chyba 1 sztuka: http://www.allegro.pl/item181871296_nowa_p...swiss_bcm_.html Obręcz XM321 DISC nie starce za duzo w porównaniu z 717? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaren Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Ja śmigam na piastach woodmana i polecam. Kiedyś miałem pod normalną ośkę teraz mam pod qr20. Piasty godne polecania...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Ja śmigam na piastach woodmana i polecam. Kiedyś miałem pod normalną ośkę teraz mam pod qr20. Piasty godne polecania...... dzieki! woodmana juz rok temu mialem na oku arnik składa koła? czy mi to poskreca, zaplecie? ps ale arnik ma np obrecze 717disc drozsze od bikestacji o okolo 60zł !! tosz to majatek :/ ma woodmana ale wiele rzeczy ma dośc drogich :/ ma tez to http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=1611, bikestcja np nie ma, ma tioge wcs za 155zł około Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 @pwe, wiele sklepów(chyba Arnik też) deklaruje, że w przypadku znalezienia w innym sklepie internetowym tańszego produktu, obniża cenę, tak więc gdybyś zdecydował się składać koła u Arnika może wyrównałby cenę mvaiców. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
avekowal Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 hmmm tak sie zastanawiam... ja polecam goraco dt onyx produkowane dla hayes albo magura... sa na allegro po 100pln:) sam posiadam taka piaste, rozbieralem ja na czesci i ma nawet na lozyskach takie same symbole jak onyx... wedlug mnie bardzo oplaca sie kupic te piaste:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 arnik składa koła? czy mi to poskreca, zaplecie?ps ale arnik ma np obrecze 717disc drozsze od bikestacji o okolo 60zł !! tosz to majatek :/ ma woodmana ale wiele rzeczy ma dośc drogich :/ @pwe, wiele sklepów(chyba Arnik też) deklaruje, że w przypadku znalezienia w innym sklepie internetowym tańszego produktu, obniża cenę, tak więc gdybyś zdecydował się składać koła u Arnika może wyrównałby cenę mvaiców.Pozdro. Tak Arnik złoży ci koła. Sam składałem u niego tył na Woodmanie i DH19. Kółka prościutkie a minęło już 1.5 roku ostrej jazdy. Co do ceny to na pewno nie zejdzie do tego co oferuje Bikestacja, bo on zamawia u polskich dystrybutorów a oni ściągają z niemiec. Jakiś tam rabacik pewnie będzie, w zależności za ile $ zamówisz części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 dzięki! Obręcz MTB Mavic XC717 disc 158,00zł Xt Przednia Piasta 6 otw disc 120,00zł Ritchey WCS stery zintegrowane IG CUP TYPE 155zł DT Competition Black 258mm 80,00zł 513,00zł czy Obręcz XC717 DISC 215,00zł Piasta przednia Woodman BILL LTC 135,00zł Stery Tioga ACC-1 143,00zł Szprycha COMPETITION black 80zł 495,50zł jakieś sugestie? to co podkreśliłem chyba lepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Woodman vs XT? Woodman lżejszy i do tego bez obsługowy a w XT zabawa z kulkami Obręcze strasznie drogie bierzesz. Na pewno potrzebujesz takie? Ja bym kupił dużo taniej DT XR 4.1d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Woodman vs XT? Woodman lżejszy i do tego bez obsługowy a w XT zabawa z kulkami Obręcze strasznie drogie bierzesz. Na pewno potrzebujesz takie? Ja bym kupił dużo taniej DT XR 4.1d no właśnie ale Woodmana w drugim ze sklepów nie ma - Obręcz XR 4.1d 164,00zł -> lepiej? z reba race i juice5 wychodzi mnie 2440 :/ deko przekraczam budżet :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 no właśnie ale Woodmana w drugim ze sklepów nie ma - Obręcz XR 4.1d 164,00zł -> lepiej? z reba race i juice5 wychodzi mnie 2440 :/ deko przekraczam budżet :/ Nie bierz tych Mavicow!!! Chyba ze chcesz je pogiac. Bierz tylko DT 4.1xr. Piasty mozesz wziac DT CERIT - tez piasta na wieki a duzo tansza od onyxa. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szajbz Napisano 14 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2007 smigam ponad sezon na piastach XT, nic sie nie dzieje z kulkami, pozatym kulki lepiej znoszą obciążenia niz maszynówki, XT kręci sie jak masełko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 8 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 juz wszystko się wyklarowało: mam 2 zestawy na 2 jednak koła: 1) 1030zł 717disc DT revolution black Amercian classic disc nyple alu prelock 2) 760 717disc DT revolution black XT disc 6śrubek nyple alu prelock waże z 65-70kg, więc revolution wytrzymają na tarczach (skrzynia i jeszcze pare osób jeździ/jeździł) zastanawiam się czy nie brać na srebrnych szprychach, pare złotych w keiszeni a fajny efekt byc moze dołożyć do Amecican classic? maszynówki i SPORO lżejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 8 Maja 2007 Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 do Ciebie nie trafia argument że dt lepsze od xt? weź sobie komplet Ceritów, XM317 i DT comp - cenowo spoookoojnie sie mieścisz, wytrzymałość świetna a waga? hm. średnia. i revo Ci będą strzelać przy tarczach - nie ma szans. ale rób jak chcesz. i nie warto brać czarnych szprych. bo kosztuje a wygląd nie jest najważniejszy. smigam ponad sezon na piastach XT, nic sie nie dzieje z kulkami, pozatym kulki lepiej znoszą obciążenia niz maszynówki, XT kręci sie jak masełko hm. ile przejechałeś w ten sezon? bo jedni jeżdżą 300 km a inni 15k km. Poza tym "ciut" łatwiej wymienić łożyska, zaznaczając że jak Ci się zjedzie bierznia to piaste na kulkach możesz sobie swobodnie powiesić nad łóżkiem jako relikt przeszłości. Argument: czemu dt, ck i tego typu klasyki nie stosują kulek? bo są kiepskie albo inaczej - maszyny są lepsze. o. a wszystko to to oczywiście IMHO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 8 Maja 2007 Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Nie bierz tych Mavicow!!! Chyba ze chcesz je pogiac. Jeśli chodzi o xc717 to mało obiektywna ta opinia, równie dobrze można powiedzieć odwrotnie(jest wiele takich opinii). i revo Ci będą strzelać przy tarczach - nie ma szans. ale rób jak chcesz.i nie warto brać czarnych szprych. bo kosztuje a wygląd nie jest najważniejszy. Było już na forum o revo, że z cięższym jeźdźcem i większą tarczą dają radę bez problemu. Co do wyglądu roweru są różne opinie, moim zdaniem liczy się, co prawda mniej niż jakoś i funkcjonalność, ale jednak. Czarne szprychy i nyple wyglądają znacznie ładniej niż standardowe, chce po prostu podkreślić, że można mieć inną opinię Ja mam taką propozycję na przód: http://www.allegro.pl/item192956517_nowa_p...cze_krakow.html Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Jeśli chodzi o xc717 to mało obiektywna ta opinia, równie dobrze można powiedzieć odwrotnie(jest wiele takich opinii).Było już na forum o revo, że z cięższym jeźdźcem i większą tarczą dają radę bez problemu. Co do wyglądu roweru są różne opinie, moim zdaniem liczy się, co prawda mniej niż jakoś i funkcjonalność, ale jednak. Czarne szprychy i nyple wyglądają znacznie ładniej niż standardowe, chce po prostu podkreślić, że można mieć inną opinię Ja mam taką propozycję na przód: http://www.allegro.pl/item192956517_nowa_p...cze_krakow.html Pozdrawiam. No wiesz tylko ze sam Mavic bodajze dedykuje te obrecze po jezdzcow do 70-75KG masy. Z DT raczej nie ma problemy a z Mavicami od kilku serwisow slyszlem ze pekaja i sie latwo decentruja pod wieksza masa i agresywana jazda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pwe Napisano 9 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 no ja wiecej niz 70 nie waże, a czarne jest ładne choć srebrny mi zupełnie nie przeszkadza... nie wiem przypadkiem ze do czarnych nypli trzeba dopłacic po 80gr ... jesli tak to wole srebrne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COOLoo Napisano 9 Maja 2007 Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 no ja wiecej niz 70 nie waże, a czarne jest ładne choć srebrny mi zupełnie nie przeszkadza... nie wiem przypadkiem ze do czarnych nypli trzeba dopłacic po 80gr ... jesli tak to wole srebrne a propos czzarnego to DT tez sa w takim kolorku. A za nyple tak samo jak za szprychy trzza bulic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 10 Maja 2007 Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 No wiesz tylko ze sam Mavic bodajze dedykuje te obrecze po jezdzcow do 70-75KG masy. Z DT raczej nie ma problemy a z Mavicami od kilku serwisow slyszlem ze pekaja i sie latwo decentruja pod wieksza masa i agresywana jazda. Na tym forum i na light-bike czytałem masę opinii, ogólnie jest tak, że obie obręcze są wysoko cenione(717, DT 4.1/4.2) tyle że zdarzają się odosobnione przypadki krytyki za równo jednych jak i drugich. Więc jeśli ktoś nie waży 80kg to myślę, że już tylko względy estetyczne mu zostają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.