nrm Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 Serwis NOL-TYCHY po raz kolejny organizuje wyjazd na prestiżową imprezę rowerową! A jest to XXII Rodzinny Rajd Rowerowy w Bielsku-Białej, który odbędzie się w niedzielę 22.04.2007r. Wyjazd jest dopracowany w każdym nawet najmniejszym szczególe. Udział w imprezie może wziąć naprawdę każdy. Poruszamy się zabezpieczoną grupą, z łącznością za pomocą krótkofalówek. W grupie mamy dodatkowo ratowników medycznych oraz serwis. Zgłoszenia uczestników z Tychów, Katowic, Bierunia, Mikołowa, Pszczyny i okolic przyjmowane będę do dnia 17.04.2007r. Po tym czasie nie gwarantujemy świadczeń rajdowych. Kontakt: e-mail: nolbiker@wp.pl gg# 815738 kom. 605 301 805 Opłata wynosi 13 zł (wpisowe + opłaty dodatkowe). W ramach tego każdy uczestnik otrzymuje: koszulkę , folder okolicznościowy, jogurt, kupon na loterię oraz ciepły posiłek na mecie. Dodatkowo dla uczestników zorganizowanego wyjazdu przewidziana jest loteria w której każdy wygrywa. Tradycyjnie będzie również poczęstunek domowych ciasteczek i wiele wiele innych atrakcji! Świadczenia rajdowe zostaną rozdane na miejscu zbiórki w Tychach i Pszczynie. Wyjazdy z miast: 5:20 Katowice - Plac przed Teatrem Śląskim 6:00 Tychy - Plac przed Mc Donald al. Bielska 7:00 Pszczyna - Rynek Planowany czas przyjazdu do Bielska 8:45. Rozpoczęcie rajdu w Bielsku 9:00. Start rajdu 9:30. Trasa łącznie wynosi. ok 120 km, istnieje możlwiość powrotu pociągiem. Uwaga! Zaleca się posiadanie kasku rowerowego. Dla uczestników, którzy przejadą całą trasę przewidziano konkurencje: * najliczniejsza rodzina XXI RRR, która nie wygrała w poprzednich edycjach, * najciekawsza konstrukcja rowerowa, * najliczniejsza grupa zorganizowana, * najliczniejsza reprezentacja szkoły (udział %) w kategorii szkoły podstawowe, gimnazja i szkoły ponadgimnazjalne; NAGRODY dla szkół !!! 3 projektory multimedialne, po jednym dla najliczniejszej reprezentacji szkoły w swojej kategorii; fundator: firma IMAGE RECORDING SOLUTIONS * najstarszy uczestnik rajdu` * najmłodszy uczestnik rajdu jadący samodzielnie` * najmłodszy uczestnik rajdu jadący niesamodzielnie ` ` - który nie wygrał w poprzednich edycjach rajdów. --------------------------------------------------------- Dodatkowo dużo różnych nagród , a wśród nich: rowery, plecaki, śpiwory, kaski, sakwy rowerowe do rozlosowania wśród WSZYSTKICH uczestników Rajdu , którzy przejadą całą trasę. --------------------------------------------------------- Na wszelki wypadek proszę zabrać kurtki przeciwdeszczowe lub peleryny. Podczas rajdu: Organizator zapewnia ubezpieczenie NW uczestników. Organizator zapewnia serwis rowerowy. Sprawy nie ujęte w regulaminie należą do organizatorów. Podczas rajdu należy bezwzględnie przestrzegać przepisów o ruchu drogowym. Nie ścigać się. Zachować ostrożność. Kolumna Rajdu składa się z : samochodu Policji - peletonu rowerzystów (jednakowe koszulki) w środku peletonu organizatorzy BTC w kamizelkach odblaskowych - karetki pogotowia i Grupy PCK - 2 samochodów FIAT BUS na rowery i osoby, które nie mogą kontynuować jazdy- samochodu serwisu rowerowego. Przed startem należy sprawdzić stan techniczny roweru. Osobą odpowiedzialną za całość rajdu jest Barbara TALIK – Beskidzkie Towarzystwo Cyklistów w Bielsku – Białej , Odpowiedzialnym za trasę: Wiesław Wojtylak 0 601 444 549. Odpowiedzialną za rozstawienie służb zabezpieczenia trasy : Jolanta Urbaniak 0 692 829 630. Uczestnicy stosują się bezwzględnie do poleceń POLICJI oraz zabezpieczającej trasę ekipy porządkowej na całej trasie rajdu. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Organizator: Beskidzkie Towarzystwo Cyklistów Beskidzkie Stowarzyszenie Inicjatyw Sportowo-Rekreacyjnych i Turystycznych ul. Krasińskiego 5a, 43-300 Bielsko-Biała Współorganizatorzy: *Gmina Bielsko-Biała *Gmina Czechowice- Dziedzice *Ochotnicza Straż pozarna z B-B i Czechowic *Grupa Ratownictwa Drogowego PCK *Akademia Tehniczno-Humanistyczna *Bielskie Centrum Kultury *Ośrodek Szkoleniowy Edukacja z B-B *Komenda Miejska Policji w Bielsku * Straż Pożarna w Bielsku-Białej Organizator Tyskiego wyjazdu: * Serwis NOL-TYCHY tel. 0 605 301 805 --------------------------------------------------------- Zapraszamy również do galerii z poprzednich edycji Rodzinnych Rajdów Rowerowych oraz do przeczytania opnii na forum. --------------------------------------------------------- Czegoś takiego jeszcze nie widziałeś! I w Tychach jeszcze długo nie zobaczysz, więc nie czekaj i rusz z nami! Wszelkie pytania można zadawać w komentarzach lub mailem: nolbiker@wp.pl W nagłych przypadkach kom. 605 301 805 Wpisowe można wpłacać podczas wycieczek rowerowych organizowanych przez serwis www.NOLTYCHY.pl. lub w dniu i godzinie zbiórek wyznaczanych wcześniej, terminy te będą podane na stronie. Istnieje również możliwość przelewu na konto. Proszę jednak wcześniej o kontakt.
Shadow265 Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisano 5 Kwietnia 2007 Hmm... O ile pamietam ta impreza byla zwykle we wrzesniu... o ile to to samo, a chyba tak... Co sie zmienilo? I jakie beda w tym roku koszulki, bo jesli takie jak ostatnio to wole jechac bez wplaty ;] Moze jakas dokladna trasa z Bielska? Jak zwykle Czechowice etc, czy moze jakies zmiany? <Caly czas mam na mysli wyruszenie spod ratusza >
nrm Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Napisano 6 Kwietnia 2007 Hmm...O ile pamietam ta impreza byla zwykle we wrzesniu... o ile to to samo, a chyba tak... Co sie zmienilo? zawsze byly dwa (mowa o BB): w kwietniu i wrzesniu. nic sie nie zmienilo. Moze jakas dokladna trasa z Bielska? use google luke... http://www.rajdy-rowerowe.bielsko.pl/bielsko.asp
Shadow265 Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Ahaaa.. Dzieki, jak nie bede mial co robic to sie wybiore... Chociaz z tego co wiem to na tym rajdzie idzie sie zabic przez niektorych uczestnikow.. ale ok
Witcher Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Chociaz z tego co wiem to na tym rajdzie idzie sie zabic przez niektorych uczestnikow.. ale ok Jest ryzyko, jest zabawa Ja jeżeli termin będę miał wolny, to również jadę! Będzie niezła przygoda. A powrót po całej imprezie rozumiem, że też jest na roweruch? Jakoś nie mogłem tego doczytać, tzn. znalazłem tylko możliwość powrotu pociągiem, ale to mnie nie urządza
Shadow265 Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 To moze ludzie z forum by sie spotkali gdzies i jakos kolo ratusza, zebysmy jechali mniej wiecej w zbitej gromadzie? Okazja do poznania ludu by byla
nrm Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Napisano 6 Kwietnia 2007 A powrót po całej imprezie rozumiem, że też jest na roweruch? Jakoś nie mogłem tego doczytać, tzn. znalazłem tylko możliwość powrotu pociągiem, ale to mnie nie urządza tak, z tego co wiem większość (a przynajmniej ta tyska część) wraca rowerem. Ja z żoną prawdopodobnie wrócimy pociągiem o 18 urywając się wcześniej z mozolnego kręcenia w tłumie. Miej na uwadze, że impreza kończy sie w okolicach 17-18 więc zanim doturlasz się do Katowic to będzie już późno. To moze ludzie z forum by sie spotkali gdzies i jakos kolo ratusza, zebysmy jechali mniej wiecej w zbitej gromadzie? Okazja do poznania ludu by byla grupa będzie bardzo liczna bardzo, bardzo jechałeś kiedyś w 100 osób do bielska? (edit: oj,sorry, nie zauważyłęm,że ty z BB he he)
killo Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Powrót jest na rowerach (kto nie czuje sie na siłach moze wracac pociagiem ). Bylem w zeszłym roku na tym rajdzie i z Tychów jechało nas około 80 a sam rajd super naprawde polecam
Shadow265 Napisano 6 Kwietnia 2007 Napisano 6 Kwietnia 2007 Ja tez bylem w zeszlym roku, tyle ze we wrzesniu i spod ratusza No ale moznaby sprobowac Taka, ot inicjatywa
koncertownik Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Chętnie by się wybrał, ale nie wiem jak będę stał z czasem... BTW killo widziałem Cię dzisiaj, a przynajmniej Twoją Meridkę na otwarciu sezonu rowerowego w Tychach...
killo Napisano 15 Kwietnia 2007 Napisano 15 Kwietnia 2007 Ja na bank do bielska lece juz sie zapisalem :twisted: :twisted: no koncertownik ja tez cie chyba widzialem byles z jakas panna i ziomkiem z kamera ale rozpoczecie sezonu udane (dopiero teraz wrócilem ) na bielsko zapraszam super rowerowanie :surprised:
Shadow265 Napisano 21 Kwietnia 2007 Napisano 21 Kwietnia 2007 Generalnie bielscy forumowicze spotykaja sie kolo mostku obok ratusza- zauwazycie goscia na Konie <mnie> i reszte Serdecznie zapraszamy chociaz do przywitania sie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.