Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zamiast szkoly mialem zajecia na strzelnicy w Przemyslu. Mialem okazje zobaczyc AT ze strazy granicznej. Spoko goscie ;). W niedziele 22.04 jade na poligon do Trzcianca na 3 dni, jak sie uda to moze zobaczymy cwiczenia AT. Dzisiaj zrobilem sobie ok. 21km. ale taka spokojna jazda. A jutro moje urodziny :twisted: jak sie uda to moze dostane w prezecie od rodzicow pulsometr Sigma ONYX PRO.

ja dzisiaj miałem bardzo leniwy dzień

wstałem przed 8;00 pojechałem od razu na pocztę po kask, w końcu mam B)

po szkole wróciłem do domu i walnąłem się spać - i tak do 18 zleciały 4 godziny :P

wstałem, obżarłem się i teraz się nie mogę ruszać. Bardzo niepożyteczny dzień ;)

Ponieważ rowerek od dłuższego czasu świetnie się sprawuje, sprawiłem mu prezent w postaci nowej kierownicy Truvativ ;)

Tym samym zakończyłem tuning roweru, który na początku wyglądał tak:

magazynrowerowyhighlandyu2.th.jpg

a teraz wygląda tak:

1001ny3.th.jpg

1002sv4.th.jpg

Jak ocenicie współczynnik LANSu? B)

W każdym razie, teraz pozostało nabijanie km :twisted:

Do zobaczenia na szosie :P

A jak mowilismy wilkowi, ze forum rowerowe ma swoj team to nie chcial wierzyc :twisted:

z tym że to nie to forumrowerowe... ;)

ja dzisiaj trochę pojeździłem na rowerze i go później przeczyściłem... wszystko sie ładnie świeci... jutro po szkole jadę pokręcić się po rowerowych(kumpel kupuje parę części do bika a ja muszę się zaopatrzyć w jakieś lekkie dętki, łatki, łyżki i sakwy)...

Dziś byłem w szkole aż 2 godz :lol: na w-f znów coś sobie zrobiłem tym razem coś ze stawem biodrowym i pojechałem do domu :rolleyes: Kurde chyba się popłacze taka piękna pogoda (Nie całe 20c) a ja na rower nie moge wyjść... Na 16.00 do doktorka muszę jechać, może na rowerze... :unsure: szkoda, że nie.

Wczoraj był nawet wazny dzien jak dla mnie :) Kumpel {Matys06} pojechał na pierwsza jazde w klubie. Oddałem mu swój kask i okularki i sam sie powleczyłem szosą. Z tego co mówił to było ciężko na treningu mimo że bika miał klasowo w środkowej stawce tamtych rowerów. Bikerzy tam są wyczwiczeni że szok :P Jadąc sobie szosą zauważyłem kolarke. No to trzymam tą srednią 25km/h na prostej i pod górke aż w końcu się zmachałem i zaproponowałem zmianę. Krótka wymiana zdań i okazało się że kumpel z mojej szkoły :) Zrobilismy razem z 40 km , posmialismy sie troche i pogadalismy jeszcze więcej :) Miło się znależc w swoim gronie :D Wczoraj było 61km które "wchodziło z oporem" :P Dzisiaj jadę wycentrować koło żeby do slicka nabić 3.5-4 amosfery {jeżdze na razie na 2 bo opona strasznie bije przy wiekszych} i znowu walniemy sobie z tym kolesiem traskę 60km :) Trzeba się wziąc za treningi zeby miec jako tako kondycję :)

A ja dzisiaj mialem 3 lekcjie :) ehh Przyszedlem na 9 do szkoly okazalo sie, ze nie ma w.f. wiec poszlismy sie uczyc do biblioteki na matme poniewaz koles mial pytac cala lekcje, co sie pozniej okazalo ze zupelnie o tym zapomnial heheh :)Pozniej biologia, angielski i na chate :) Za jakies 30 minut wyruszam na rower tylko zrobie sobie cos do jedzenia i jazdaaaa :):) ehh ale piekna pogoda, chyba pojade w koszulce i spodenkach :razz: :question: :razz:

Pozdro

A ja dzisiaj dostałem coś niezmiernie rowerowego : mandat karny w wysokości 50 zł. A miało być 250 zł ! ! ! ! Ale jakoś się ugadałem z policjantami. Mój kumpel, który jechał ze mną obok dostał też 50 zł, a miał dostać 200 zł. Ja miałem dostać za : jazdę po chodniku, niebezpieczną jazdę po chodniku mogącą spowodować wypadek ( jechałem szybko i z przodu a kumpel z tyłu - więc miał drogę utorowaną ), jazdę "bez trzymanki", przejazd przez przejście. Nieźle ..... Ale mandat za 30 minut był zapłacony. Trzymali nas ponad godzinę ! ! ! Chodziło o pesel ( sprawdzali przez CB na komendzie ), a się okazała że potrzebują tylko dowodów tymczasowych ( mamy obydwaj po 17 lat i mamy takie dowody ) i tam był pesel ! Ale policjanci byli nad wyraz mili ( i tu nie żartuję ) i fajni - nawet pogadali z nami o szkole i o masowych wyjazdach do Anglii i Irlandii. Fajnie, fajnie, fajnie ...... Magia piątku 13'stego :) Pozdrawiam !

Ja lajtowo dzisiaj, wycieczka "terenowa" o ile tak można nazwać jazdę po polnej i jak najbardziej ubitej drodze a to przeważało :) Przy okazji jakiś piesek, dużych rozmiarów, w dodatku na smyczy (która oczywiście zagradzała całą drogę) podbiegł do mnie jak się przed nim zatrzymałem i próbował użreć. Zdołał tylko otrzeć się zębami, za to jak próbowałem go kopnąć to uderzyłem się o coś w rowerze (ale nie wiem o co) i zrobiłem małą dziurkę w kolanie :D i śliweczkę sobie :P Pani właścicielka przeprosiła a jakiś sztajmes zaczął się drzeć "na psa się nie najeżdża" ale miałem za dobry humor żeby się kłócić i pojechałem dalej tylko trochę wolniej :blink:

DST: 43,74

TIME: 2:04:40

AVG: 21,05

Pierwsza wycieczka w letnich ciuszkach tak btw

• Mod Team

Gamoń gamoń gamoń! Co za nieudolność i głupota! Właśnie wyrwałem z prawego ramienia korby jakieś 2 zwoje gwintu! :evil: Podczas jazdy od niedawna czasem pojawiało się dziwne zgrzytanie jakby w okolicach kasety/bębenka była masa piachu, mimo że wszystko było czyściutkie. Wczoraj się to nasiliło i doszedłem że to suport/korba. No to zabrałem się za rozkręcanie. Korba na kwadrat a ja głupi nie zdjąłem końcówki pod octalink. Klucz wszedł za płytko i spie... zepsułem kawałek gwintu! Całe szczęście, że tylko kawałek i że dało się zdjąć bez problemu korbę. Wszystko wyczyściłem, nasmarowałem, skręciłem i mam nadzieję, że trzeszczeć już nie będzie. Poza tym zasadzam się na kasetę i łańcuch XT, ale w mojej mieścinie nie łatwo o taki sprzęt. Będą mieli w przyszłym tygodniu. Na Allegro chyba nie będę kupował bo zaoszczędzę max 10-15zł.

ech... ja dzisiaj nie pojeździłem... za to rowerek jest wyczyszczony, nasmarowany i "wyregulowany"... ech jutro sobie za to pojeżdżę bo mam na oku fajną 100km traskę(chociaż boję się że to nie wypali bo jest jeszcze otwarcie sezonu motocyklowego na bemowie, nauka i na basen chciałem się wyrwać...)

żeby nie było tak kolorowo to dodam że coś posypało mi się w okolicach suportu-korby bo strasznie trzeszczy/stuka... niestety to nie są pedały... chyba muszę podjechać do serwisu... ciekawe ile by wzięli za przeczyszcze... tfu, wymianę suportu

pzdr

Jestem wkurzony zdenerwowany wkur..... itp itd Ale zacznijmy od początku poszedłem dziś do szkoły z myślą że tata nie będzie mi kazał iść jutro (odrabiamy jakiś tam piątek a w przyszłą sobotę jakiś tam poniedziałek) no więc spoko poszedłem do szkoły z bananem na buzi mam 8 lekcji ale wiedziałem że mi to szybko zleci i będę wolny mógł iść na rower spoko i tak się stało, już myślałem że w ten piątek 13 nic mi się złego nie stanie przyszedłem z szkoły poszedłem na rower pojeździłem poodkrywałem nowe traski przychodzę do domu i mówię tacie że jutro nie idę do szkoły bo po co nikt nie idzie więc po kiego a tata do mnie wali hasłem że mam iść a nie gadać bo ja już tyle razy nie byłe ( nie żeby bule mój tata sam mi mówił że mam sobie w domu posiedzieć ) że teraz mam iść i siedzieć od 8.45 do 16 w szkole i to mnie właśnie wkurzyło było ugadane już z kumplami poranny rower bidony z gatorad'ami już gotowe rowery rwą się do jazdy my tak samo wszystko dopięte na ostatni guziczek w koszuli i klapa dlatego właśnie jestem wkurzony i jeszcze jutro mam wf ciekawe z kim będziemy grali skoro z chłopaków przyjdą 3 osoby a z dziewczyn przyjdzie 5 a wf mamy osobno pięknie po prostu pięknie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...