Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Się dziś przejechałem. Za pierwszym razem całe 7 km w tym połowa z buta. Co za wieprze rozbijają butelki gdzie popadnie... Rozciąłem gumę i jazda się skończyła. Po powrocie skleiłem i poszedłem jeszcze na chwilę pośmigać choć silny wiatr sprawił, że dokręciłem tylko do 20 km.

PS. Przyznać się, który edytował mojego poprzedniego posta :confused: Nie widzieliście, że to było napisane z jajem :P

Ja dziś zrobiłem najtrudniejszy trening w całym roku. Po 2 dniach ciagłego wpierniczania tego co sie dało nie mogłem sie oderwac od fotela przed kompem. Lecz stwierdzilem, że trza i zrobilem kolko po lesie. Cale 7.7km i czas 31minut :)

To chyba najkrotsza przejazdzka od 2 lat :razz:

A u mnie rower już się buntuje na mnie na całego bo widocznie już czuje że to są jego ostatnie dni ze mną. Wczoraj rano jechałem z kumplem do pracy rowerami i opowiadam mu o pękniętym łańcuchu i jak na zawołanie pękł mi łańcuch (na dodatek w połowie drogi), jakoś udało mi się go spiąć na najcięższych przełożeniach (singlespeeda mam jeszcze) no i 10 km musiałem się męczyć ze strasznym wmordewindem. Ale do pracy na czas dojechałem :)

W pracy na świetlicy zrobiliśmy sobie z kumplem wyścigi rowerowe i przejechaliśmy dobre kilka kilometrów po pomieszczeniach w strażnicy.

A dziś rano czekał mnie powrót z pracy rowerem - niestety musiałem wracać pociągiem, gdyż nie wiem jakim cudem zrobiła mi się duża dziura w dętce.

no, dzisiaj było hardowo - na rowerek wsiadłem jak jeszcze nie padało i z optymistycznym nastrojem ruszyłem w stronę rowerowego oddalonego o 12 km od domu. W połowie mnie złapał deszcz, dojechałem do sklepu, kupiłem klocki i nowe gripy - 8 zł a lekkie jak cholera - i w dodatku b. wygodne.

wróciłem cały mokry - dosłownie się ze mnie lało - o rowerze nie wspominając

Pokombinowałem z hamulcami i naprawilem (był straszy luz) i założyłem nowe klocki oraz gripy.

Wyczyściłem obręcze, klocki i co tam jeszcze można, naoliwiłem hample, a teraz ide jeszcze tylko nasmarować łańcuch - 100% rowerowego dnia :>

jakby nie padało, pewnie bym jeszcze wskoczył na machinę - ale już się zraziłem ;p

dodatkowo od tej wody zmokła mi tylna lampka i raz sie zapala, raz wyłącza, raz zmienia tryb migania - wariuje : p

no, to ide nasmarować łańcuch, c'ya za 10 minut ;p

Siemka dawno mnie tu nie było hehe a zatem przejdźmy do rzeczy co ja chciałem powiedzieć??.........

A już wiem hehe dzień jak co dzień ale dzisiaj sobie za to poskakałem za wszystkie czasy dołączam foty :) hopa nie za duża ale jest zawsze trzeba od czegoś zacząć oto foty.

http://homik666.fotosik.pl/albumy/166942.html

Heheh a tak po za tym to mój amorek dostał nowe naklejki na święta :)

A i proszę się nie śmiać ze mnie :P hehe i tak pierwszy raz pokazuję się na forum

Na tenisa rowerkiem i z powrotem pojechałem jeszcze kawałek przez las ale stwierdziłem ze nie bede wracał brudny nie dziś... Wyszło 14.02 km...

I wracając do domu po schodach niosąc rower źle stanąłem (na bloku ) i się poślizgnąłem i ,,korba" mi się wbiła w noge :| wygląda to tak jakby mi się pies wgryzł :) (gdybym miał osłonke nic by się nie stało :):P)

Ja dzis caly dzien siedzialem w domciu. Przez caly dzien padalo. Mam nadzieje, ze pod koniec tygodnia sie wypogodzi. Prawie przez 2 godz. szukalem cos o twardym promieniowaniu rentgenowskim na fizyke ale nic konkretnego nie znalazlem :P

Zaraz ide spac bo jutro musze wstawac do szkoly a tak mi sie nie chce :) . Dobrze, ze tylko 3 dni i weekend.

Jak można zapomnieć kasku?

Jak wychodziłem na rower to akurat kumpel z aparatem przyjechał i mnie poganiał tylko szybciej szybciej bo jemu się śpieszyło gdzieś i dopiero jak zjechałem z góry koło domu mi sie przypomniało że kask został w domu a nie chciało mi się męczyć podjazdu to zdecydowałem że pojadę bez niestety.

przypomniało że kask został w domu a nie chciało mi się męczyć podjazdu to zdecydowałem że pojadę bez niestety.

Sory, że tak powiem, ale głupota czysta głupota...

Dzisaj popedałowałem (bez podtextów) :) i się prawie cały dzien uczyłem jutro sprawdziań, kartkówka dyktando chyba i koleś pyta z lektury :P cóż ide dalej się uczyć.

Hahahah nie KuLa2030 kask mam Kellys'a hehe dałem za niego 90 zł kiedyś nie pamiętam dokładnie ceny.

ps. Miałem założoną czapkę niewidkę i kasku nie widać hehe :P <żarcik>

Temat skończony

A gdzie jest Wilku ?? w ogóle się nie odzywa na forum już ??

[...] nogi po nartach wzmocnione [...]

Po nartach to ja zawsze miałem zmęczone nogi, a nie wzmocnione ^_^.

A ja dzisiaj chciałem kupić jakąś małą pompkę i nawet sobie wczoraj wieczorem upatrzyłem - Author AAP ONE (16 zł). Ale nigdzie jej nie było, a że potrzebowałem tej pompki na dzisiaj to nie chcąc wydawać 30 zł na SKS Rookie, kupiłem jakąś staromodną z wężykiem za 11,50 zł. No i bardzo jestem z niej zadowolony :D. Godzinę później kupiłem jeszcze książkę Zinn'a no i już sobie ją przejrzałem i przeczytałem kilka akapitów i mi się wstępnie podoba. Zobaczymy kiedy mi się zwróci.

Z kolei po obiedzie znów pojechałem na rekreacyjną przejażdżkę z Maleństwem i było naprawdę fajnie. Krótki opis na bikestats'ach.

A ja dzisiaj pośmigałem z kolegą forumowym Bartezem23 (i jeszcze jednym z poza forum). Pośmigaliśmy fajnie (ja 57,55 km z racji sporego dojazdu, Bartez trochę mniej :D ). Niestety się rozpadało i wbiliśmy się do Barteza gdzie zostaliśmy ugoszczeni grzejniczkiem i herbatą :D. Godzinny powrót (juz bez Barteza) spędziliśmy w deszczu totalnie przemoczeni. Ale jeździło się suuuper, baja zjazdy :)

Jakby ktoś był ciekaw to tutaj trochę fotek:

http://www.freewebtown.com/pawel1/TPIpart1.zip

http://www.freewebtown.com/pawel1/TPIpart2.zip

Szkoda, że tych najfajniejszych zjazdów nie uchwyciłem ale już zaczęło lać i nie było czasu na focenie - tylko na zjeżdżanie ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...