jo_jacek Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Tak więc.. wybrałem sie w celu zrobienia standardowej traski do Rosnowa. W 1/4trasy zaczeło kapac mowie kij tam jade dalej. Jak sie rozpadało to zawróciłem do domu odłozyc telefon aby nie namókł. Wracając do domu przestało padac i nawet zdazyłem troche wyschnąć. Patrzac na stosunkowo jasne niebo stwoerdzilem ze zrobie inna tez standardowa trase.. tak wiec zadowolony ruszyłem w drogę :] No i w połowie drogi zaczeło padac a ze bylem juz troche mokry to bylem jeszce bardziej zadowolony - jade jade i nagle łup. Ściana deszczu, w moment z suchego prawie podło(rz)ża zrobiły sie kilku centymetrowe kałuże a pole widzenia było ograniczone do mniej niz 100m. Krople deszczu biły z taka moca że to zdecydowanie bolało : O tak wiec i tak uhahany dotarłem przemoczony do domu :] Teraz mnie czeka tylko doczyszczenie roweru i wypranie obłoconego stroju.. tak wiec sie zmywam czynic co musze Edit: Po wpisaniu sie na bikestatsie pokazalo mi avs 30.43km/h :twisted: a z założenia dzisiaj jechalem odpoczynkowo.. może to ten deszcz tak na mnie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Czerwca 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Pierwszy dzień u Kubali zaliczony Fajno było, chociaż trochę głupio się czuję bom świeżak i mało wiem Ale wszystko przyjdzie z czasem. Momentami wiało nudą bo salon nowy i ruch póki co niewielki. Ze spraw rowerowych dokonałem bardzo dobrego zakupu - nowiutkie spodenki rowerowe R&P Pawlak z wkładką i na szelkach za 55 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 a ja dziś oddałem moje tylne kólko do rowerowego zeby mi szprychy ponaciągali bo coś sie lużne porobiły.;] i chyba nic wiecej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 powiem tyle, że siodełko do przodu rzeczywiście BARDZO pomaga w utrzymaniu wysokiej kadencji (i nie macha się tak chaotycznie nogami jak się chce szybko ) to ciekawe, bo ja mam wrecz przeciwne wrazenie niedawno przesunelam sobie siodlo do tylu bo bylo mi niewygodnie i duzo lepiej mi sie kreci, wlasnie jakos tak mniej chaotycznie a nawet sie zastanawiam czy go jeszcze dalej nie odsunac... z rowerowych to dzisiaj wyszla mi jakas nieziemska srednia (jak na mnie) na dystansie ok 28 km - 22,11 km/h normalnie WOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Dzsiaj 31.64km. Pogoda super tylko ten wiatr. Jechalem spokojnie caly czas bo wiedzialem ,ze od polowy bede mial pod wiatr i mialem. Dojechalem ze srednia 26,2km/h. Jutro tez chcialbym zrobic 30 (minimum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 ja dzisiaj traska 30 km w tym z 10 w terenie i potem smarowanie łancucha bo juz sie o to prosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 A ja odnoszę wrażenie, że cała Warszawa ma już moje zdjęcie z psem na rowerze . Dziś chyba co drugi kierowca z komórki pstrykał :lol: Pozdrówko fotogeniczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Ecia to podziel sie tez z nami jakims fajnym zdjeciem?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Kiedyś już wrzucałam, ale awaria forum zeżarła. Zatem jeszcze raz: Tandem en face; Tandem z profilu. Jako bonus - wersja dla amatorów mocnych wrażeń: Upon my head zombie :twisted: Pozdrówko psiejskie czarodziejskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sintesi Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 zdjecia kapitalne! to z zombie w opisie podoba mi sie w szczegolnosci...czasami uzycie lapmy blyskowej daje dziwne efekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 4 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 dzisiaj miały być standartowe 3 kółka w wpkiw w chorzowie ale jak tam przyjechałem to naszła mnie ochota na coś innego i zrobiłem fajną traskę do lasu miedzy ligotą a chorzowem batorym, kurde nie wiedziałem że tam są takie fajne tereny, w sumie wyszło 35 kilometrów, następnym razem biorę ze sobą aparat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuzyMarek Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Ja dzisiaj w końcu, po 9 dniach przerwy wskoczyłem na rower. Zrobiłem niecałe 17 km, ale jak wróciłem byłem tak zmachany, że miałem problemy, żeby wejść na 2. piętro z garażu. Brakuje regularności. Ale jestem zadowolony, fajnie się jeździ na nowych oponkach (conti travel contact 1,75), sporo mniejsze opory, ale tak naprawdę to odczuwalne dopiero przy prędkości >30 km/h, a więc tak jak chciałem,bo do tej pory przelotową miałem ok 30 km/h a dzisiaj już było 32-33 km/h. Ecia - fotki pierwsza klasa, nie zdziwiłbym się gdy Twoje zdjęcie ukaże się w końcu w jakiejś gazecie . Widok raczej niecodzienny . Wracam do nauki . Sesja za pasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A więc tak: Rano spadłem z łóżka, poszedłem do szkoły i byłem zmuszony patrzeć na wszelakiej maści debili i przy okazji napisać diagnozę. Następnie poszedłem do domu zaspokoić swój głód różnymi stronami rowerowymi. w chwili obecnej planuje skoczyć do piwnicy nasmarować łańcuch i przepolerować tylną przerzutkę na lustereczko. Potem trening :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A ja właśnie dostałem do rączek rowerowego GPSa Garmin Edge 205, którego wylicytowałem na Allegro za śmieszne pieniądze - nówka za 450 zł Naładuję baterię i ruszam z nim w trasę - zobaczymy jakie to cudo ma możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Kiedyś już wrzucałam, ale awaria forum zeżarła.Zatem jeszcze raz: Tandem en face; Tandem z profilu. Jako bonus - wersja dla amatorów mocnych wrażeń: Upon my head zombie :twisted: Pozdrówko psiejskie czarodziejskie a gdzie KASK? xD Ja dzisiaj z rowerowych wyczyściłem napędzik i wieczorem na trening...niestety dopiero wieczorem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sixer Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Dziś w szkole znów nie byłem Zamówiłem tarcze i kólko na przód i pozbyłem się mojego SLR'a czerwonego... a w zamian mam na razie super kanape ~450g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 a gdzie KASK? xD Poszukiwania odpowiedniego rozmiaru trwają Pozdrówko mikro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A ja właśnie dostałem do rączek rowerowego GPSa Garmin Edge 205, którego wylicytowałem na Allegro za śmieszne pieniądze - nówka za 450 zł Naładuję baterię i ruszam z nim w trasę - zobaczymy jakie to cudo ma możliwości Napisz jakąś relacje może... Ciekaw jestem jak to się sprawuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMAN Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Czyżby to ten GPS od doktoree ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Sebek, gratuluje zakupu w tak niskiej cenie! Też chętnie bym sobie sprawił GPS Garmina, ale na pewno nie w cenie katalogowej Chociaż tak na upartego to też sobie dzisiaj sprawiłem podstawkę do licznika Specjalnie do nowego roweru... którego oczywiście jeszcze nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esc0bar Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Lubie takie spontaniczne rowerowe wypady. Dzisiaj wlasnie taki popelnilem. Wybralem sie z malzonka i dzieckiem, ktore wiozlem w foteliku. Zrobilismy w sumie 30 kilometrow co jest nie lada wyczynem - szczegolnie jak zonka dopiero sie rozkreca na rowerze. Dzieciak tak samo zadowolony - chociaz czasem kazal mi zwalniac. W sumie fajnie musielismy wygladac - ja w pelnym rynsztunku (koszulka rowerowa, kask, spodenki z pampersem, buty spd itp, itd) i moj maluch w sandalkach, krotkich spodenkach i czapce z daszkiem. Musze mu jak najszybciej zalatawic jakis kask, bo moj 3 letni chlopak czasem zaklada moj. Szkoda tylko, ze moj garnek zatrzymuje mu sie na nosie. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 ide wymienic sobie bateryjki w tylnym migaczu. zapomnialam wylaczyc swiatelka po przyjechaniu do pracy no i zdechlo... a tak poza tym to nie lubie jak mi ktos siedzi na ogonie >:-| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 A oto co ja dziś kupiłem (wreszcie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Siwyex no to ja czekam na relacje z jazdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 5 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2007 Czyżby to ten GPS od doktoree ? Dokładnie - to ten. Ale teraz mam wystawową kierownicę A tu taki mały pokaz możliwości tego GPSa. - trasa na punkt widokowy do Duszna - http://trail.motionbased.com/trail/activity/2934187 - standardowa trasa po mieście - http://trail.motionbased.com/trail/activity/2936779 (aż jestem w szoku że na 10 km trasie po moim mieście mam aż 300 metrów do podjeżdżania - chociaż zapewne te wyniki są o 10-20% zawyżone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.