Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc.. wybrałem sie w celu zrobienia standardowej traski do Rosnowa. W 1/4trasy zaczeło kapac mowie kij tam jade dalej. Jak sie rozpadało to zawróciłem do domu odłozyc telefon aby nie namókł. Wracając do domu przestało padac i nawet zdazyłem troche wyschnąć. Patrzac na stosunkowo jasne niebo stwoerdzilem ze zrobie inna tez standardowa trase.. tak wiec zadowolony ruszyłem w drogę :] No i w połowie drogi zaczeło padac a ze bylem juz troche mokry to bylem jeszce bardziej zadowolony - jade jade i nagle łup. Ściana deszczu, w moment z suchego prawie podło(rz)ża zrobiły sie kilku centymetrowe kałuże a pole widzenia było ograniczone do mniej niz 100m. Krople deszczu biły z taka moca że to zdecydowanie bolało : O tak wiec i tak uhahany dotarłem przemoczony do domu :]

Teraz mnie czeka tylko doczyszczenie roweru i wypranie obłoconego stroju.. tak wiec sie zmywam czynic co musze

Edit: Po wpisaniu sie na bikestatsie pokazalo mi avs 30.43km/h :twisted: a z założenia dzisiaj jechalem odpoczynkowo.. może to ten deszcz tak na mnie działa :)

• Mod Team

Pierwszy dzień u Kubali zaliczony :) Fajno było, chociaż trochę głupio się czuję bom świeżak i mało wiem :D Ale wszystko przyjdzie z czasem. Momentami wiało nudą bo salon nowy i ruch póki co niewielki. Ze spraw rowerowych dokonałem bardzo dobrego zakupu - nowiutkie spodenki rowerowe R&P Pawlak z wkładką i na szelkach za 55 zł :D

powiem tyle, że siodełko do przodu rzeczywiście BARDZO pomaga w utrzymaniu wysokiej kadencji (i nie macha się tak chaotycznie nogami jak się chce szybko ;) )

to ciekawe, bo ja mam wrecz przeciwne wrazenie

niedawno przesunelam sobie siodlo do tylu bo bylo mi niewygodnie i duzo lepiej mi sie kreci, wlasnie jakos tak mniej chaotycznie :) a nawet sie zastanawiam czy go jeszcze dalej nie odsunac...

z rowerowych to dzisiaj wyszla mi jakas nieziemska srednia (jak na mnie) na dystansie ok 28 km - 22,11 km/h normalnie WOW

dzisiaj miały być standartowe 3 kółka w wpkiw w chorzowie ale jak tam przyjechałem to naszła mnie ochota na coś innego i zrobiłem fajną traskę do lasu miedzy ligotą a chorzowem batorym, kurde nie wiedziałem że tam są takie fajne tereny, w sumie wyszło 35 kilometrów, następnym razem biorę ze sobą aparat :)

Ja dzisiaj w końcu, po 9 dniach przerwy wskoczyłem na rower. Zrobiłem niecałe 17 km, ale jak wróciłem byłem tak zmachany, że miałem problemy, żeby wejść na 2. piętro z garażu. Brakuje regularności. Ale jestem zadowolony, fajnie się jeździ na nowych oponkach (conti travel contact 1,75), sporo mniejsze opory, ale tak naprawdę to odczuwalne dopiero przy prędkości >30 km/h, a więc tak jak chciałem,bo do tej pory przelotową miałem ok 30 km/h a dzisiaj już było 32-33 km/h.

Ecia - fotki pierwsza klasa, nie zdziwiłbym się gdy Twoje zdjęcie ukaże się w końcu w jakiejś gazecie :angry2:. Widok raczej niecodzienny :unsure:.

Wracam do nauki :). Sesja za pasem.

A więc tak: Rano spadłem z łóżka, poszedłem do szkoły i byłem zmuszony patrzeć na wszelakiej maści debili i przy okazji napisać diagnozę. Następnie poszedłem do domu zaspokoić swój głód różnymi stronami rowerowymi. w chwili obecnej planuje skoczyć do piwnicy nasmarować łańcuch i przepolerować tylną przerzutkę na lustereczko. Potem trening ;) :lol:

Kiedyś już wrzucałam, ale awaria forum zeżarła.

Zatem jeszcze raz:

Tandem en face;

Tandem z profilu.

Jako bonus - wersja dla amatorów mocnych wrażeń:

Upon my head zombie :twisted:

Pozdrówko psiejskie czarodziejskie ;)

a gdzie KASK? xD

Ja dzisiaj z rowerowych wyczyściłem napędzik i wieczorem na trening...niestety dopiero wieczorem...

A ja właśnie dostałem do rączek rowerowego GPSa Garmin Edge 205, którego wylicytowałem na Allegro za śmieszne pieniądze - nówka za 450 zł :) Naładuję baterię i ruszam z nim w trasę - zobaczymy jakie to cudo ma możliwości :)

Napisz jakąś relacje może... Ciekaw jestem jak to się sprawuje :)

Sebek, gratuluje zakupu w tak niskiej cenie! Też chętnie bym sobie sprawił GPS Garmina, ale na pewno nie w cenie katalogowej :) Chociaż tak na upartego to też sobie dzisiaj sprawiłem podstawkę do licznika :) Specjalnie do nowego roweru... którego oczywiście jeszcze nie ma.

Lubie takie spontaniczne rowerowe wypady. Dzisiaj wlasnie taki popelnilem. Wybralem sie z malzonka i dzieckiem, ktore wiozlem w foteliku. Zrobilismy w sumie 30 kilometrow co jest nie lada wyczynem - szczegolnie jak zonka dopiero sie rozkreca na rowerze. Dzieciak tak samo zadowolony - chociaz czasem kazal mi zwalniac. W sumie fajnie musielismy wygladac - ja w pelnym rynsztunku (koszulka rowerowa, kask, spodenki z pampersem, buty spd itp, itd) i moj maluch w sandalkach, krotkich spodenkach i czapce z daszkiem. Musze mu jak najszybciej zalatawic jakis kask, bo moj 3 letni chlopak czasem zaklada moj. Szkoda tylko, ze moj garnek zatrzymuje mu sie na nosie. Pzdr!

Czyżby to ten GPS od doktoree ?

Dokładnie - to ten.

Ale teraz mam wystawową kierownicę :P

1af68a660d96adcam.jpg

A tu taki mały pokaz możliwości tego GPSa.

- trasa na punkt widokowy do Duszna - http://trail.motionbased.com/trail/activity/2934187

- standardowa trasa po mieście - http://trail.motionbased.com/trail/activity/2936779 (aż jestem w szoku że na 10 km trasie po moim mieście mam aż 300 metrów do podjeżdżania - chociaż zapewne te wyniki są o 10-20% zawyżone)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...