Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja przed chwilą wróciłem z masy. Niestety padało, lecz ludzi było sporo, około tak na moje oko 600 osób. Robiłem zdjecia ale kolega miał jakiś aparat dziwny, tak jakby stabilizacja obrazu nie działała i sie troche rozmyły.

http://picasaweb.google.pl/adalbercik/Masa300507

tu jest kilka fotek..

Pozdrawiam

me.wa - tak 3mać! :rolleyes: Też pomagam jak moge, wczoraj przez przypadek skierowałem kolesia autem do pewnej wsi trasą o 5 km dłuższą :rolleyes: ale niechcąco ;)

A ten belg, robi tyle tys. km, a kurcze opone przeciera od klocka jak amator?

Rano krotka przejazdzka z racji fatalnej pogody . Tereaz jest cieplutko i moglbym isc na rower gdyby nie to , ze sie umowilem na piłke heh ;) A po emocjach sportowych pora na relax i zimny soczek - nie dosc , ze studencki czwartek , to jeszcze mam urodzinki ( tak btw dziekuje Jurasku za zyczenia :) )

Pozdrawiam

• Mod Team

Porowerowawszy, pogrzebawszy przy rowerku, zasiadłszy przed komputerem odpoczywam ;) Z rana trasa szosą 47 km. Ależ to było wyzwanie, dawno nie jechałem takiego dystansu szosą i już po 20 km żwawej jazdy byłem nieco zmęczony. Wniosek? Trzeba częściej takie trasy robić, a nie tylko turystycznie i w terenie. Średnia na tych 47 km wyszła 25,6 km/h. Po powrocie zapytałem sprzedawcę przez gadu (ach jaka wygoda) czy już dotarła zamówiona sztyca i zaciski. Jako że padła odpowiedź tak to pojechałem odebrać. Sztyca Accent SP-428 27,2/350 mm waży 259 g, a zaciski Accent X-country 94 g. Wizualnie sprzęt naprawdę bardzo ładnie się prezentuje. No i cena przyzwoita bo 60 zł sztyca i 28zł zaciski. Przy okazji skusiłem się na cywilne spodenki Berknera z wkładką za jedyne 60 zł. Po założeniu wszystkiego krótka runda po mieście celem przetestowania. Dzięki sztycy (jarzmo w pionie, bez wysunięcia w tył) mam zupełnie inną pozycję na rowerze :) Spodenki nawet dobre, ale wkładka mogłaby być trochę cofnięta w tył no i jakoś tak dziwnie w luźnych portkach z pampersem. Ale dużo lepiej niż bez. No i w końcu po ponad tygodniu dotarły naklejki XC Zone to sobie walnąłem z lewej strony na ladze Bombera i dolnej rurce tylnego trójkąta. A no i wizualnie skróciłem przewód od Juicy żeby mi się o jakąś gałąź w lesie nie zahaczył.

Podsumowując: 58 km ze średnią 24,48 km/h.

53c19b87b5b6bec8m.jpg 1b90d435b234476am.jpg 8b9ac22e714dc20cm.jpg 0fc6dad803d26649m.jpg

A ja dzisiaj nacisnąłem magiczny przycisk Kup Teraz! i rowerek już jedzie do mnie... do środy powinny być zdjęcia ;) Oczywiście nie obyło sie bez strasznego zrzędzenia rodziców, ale oni już tak chyba mają w naturze ;] Przeżyją i to :P A ja jestem nieziemsko zadowolony :) Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych zakupow, kilometrow, skokow, trickow itepe ;]

Ja jestem z siebie dumny. Bo rozkręciłem kasete w celu wyczyszczenia jej i skręciłem ją z powrotem w całość. Wyczyściłem cały napęd. Wyregulowałem przerzutki. To by było na tyle . Pozdrawiam.

P.S

Jutro dzień dziecka. Może dostane klamki hamulcowe avid fr5

ja liczę z tej okazji na pedały spd 520-ki

dzisiaj kupiłem buty k-biker i jestem zadowolony(sztywność wystarczająca, a i da się normalnie chodzić co dla mojego leśno-turystycznego stylu jazdy jest sporym plusem)

po kupnie butów chciałem je odrazu wypróbować ale gdzieś mi wcięło(i to na dobre) bloki od pedałów(platforma i zatrzask w jednym) więc bez kupna nowych się nieobejdzie(zaletą jest to że nic za nie nie płaciłem bo były gratisem do roweru:/)

a z nierowerowych przyjemości to wygrałem bilet do kina i tam sobie zjadłem kulturnie obiadek przemycony na wynos z pobliskiego kfc patrząc na jakiś nudny film...

Mimo tego, że za mniej niż miesiąc kończę 25 lat, dostałem dzisiaj od ojca prezent z okazji Dnia Dziecka - pedały PD-M520. Przy okazji czerwcowej pensji nabędę jakieś buty i zaczną się gleby.

Sprawiłem też swojej dziewczynie prezent z okazji Dnia Dziecka. Kupiłem Jej stery. Ucieszyła się :P

A ja wczoraj wróciłem z wycieczki do Chodzieży, po drodze zdobywając 3 szczyty. W sumie zrobiłem 187 km. Miałem tam spać, ale wszystko udało mi się objechać więc wróciłem tego samego dnia pociągiem.

Relację i fotogralerię z wycieczki można obejrzeć u mnie na stronie - http://www.sebekfireman.host247.pl/rower/r...p?article_id=25

Dziś ciekawy dzionek o 9.00 na zawody sportowe i tak w niczym nie brałem udziału, ale było śmiesznie :P

Po zawodach o kolegi i do domu, w domciu nic nie zdążyłem zrobić bo przyjechał Kamil i od 13.30 do 16.40... myliśmy rowery przed jutrzeszym Rajdem Rowerowym :DB):(

Kurde, u mnie kropi, a ja mądry założyłem oponki XCR DRY 2 na suche warunki ;P

Dobra ide do kunpla, 3majcie się wszyscy ;)

Dzisiaj wreszcie po 5 dniach przerwy wsiadlem na rower. Przed wyjazdem wyczysilem i nasmarowalem naped. Jechalo mi sie super. Ostatnie 9km ponizej 32km/h nie schodzilo z licznika. Mialem troszke z wiatrem i z gorki ale i tak sie ciesze. Wyszlo mi 35.76km sr.28,9km/h z czasem 1;14;02. Na poczatku mialem caly czas pod wiatr ale pozniej bylo lux :):):) Jestem very happy.

A teraz ide pograc w siate na hale.

• Mod Team

Tylko 11 km - wizyta u kumpla. Niesamowicie się cieszę bo jutro idę ostatni raz do marketu w roli pracownika :D Są też złe strony - robimy czyszczenie magazynu i trzeba przyjść na 3 (nie 15) więc pobudka o 2! Ale to ostatni raz i już nigdy, przenigdy więcej nie wstanę o tej porze do pracy :P (oby). A w poniedziałek po raz pierwszy od 10 miesięcy wstając do pracy będę wyspany bo mam na 10 :) Na dzień dziecka dostałem trochę słodyczy, fajne skarpetki i równie fajny kubek. Nie ma jak przydatne prezenty, to lubię :) Posiedzę jeszcze chwilę na forum i uciekam spać.

Rano wybierając sie na jazde coś mi sie nie podobało w napędzie. Przeskakiwał łancuch cały czas, biegi nie wchodziły te co trzeba. Przyjrzałem sie przerzutce i zobaczyłem że hak jest skrzywiony ;/ Więc dziś sobie nie pośmigałem. Przed chwilą wróciłem z piwnicy. Naprostowałem hak i jest git. Jutro sobie pojeżdże porządnie. Pozdrawiam

Chcesz poczuć, co to znaczy "wybieranie liści" ? Chcesz zasmakować prawdziwej przygody z amortyzacją? Nigdy nie miałeś amortyzatora, a chcesz się przekonać, że warto takowy zakupić? NIE MOŻESZ PRZEJŚĆ OBOK TEGO OBOJĘTNIE. Tylko teraz, w promocyjnej cenie 300,- PLN oferujemy państwu zestaw w którego skład wchodzi wyśmienitej jakości amortyzator Suntour XCM, olej kujawski z pierwszego tłoczenia, papier ścierny i książeczka "Wybieranie liści i żwiru - to proste!".

xcm2nu8.jpg

Polecam ! Pozdrawiam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...