Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zaraz po szkole na rower. Traska 30,45km jechalem spokojnie bo chcialem odpoczac. Teraz chyba dwa dni zrobie przerwy. Tak jak wy musze sie uczyc bo zbliza sie koniec roku. Trzeba troszke przypilnowac te oceny. Zaraz chyba pojde spac bo dzisiaj jakos dziwnie zmeczony jestem.

yy. dziś był moc panowie.;D wstałeo 6, o 7 juz na biku byłem i poranny trening zrobiłem 50km, potem pojechałem na praktyki.;/ kolejne 15km. i o 18 z kumplm jeszcze wyjechałem sie troche przewieść kolejne 30km. byszło dokłądnie 96.km z średnia 23.km/h 50% teren bardzo wymagajacy a drugie 50 to asfalt. troche mocnych sprintów itd. zaliczyłem jeden wjazd w drzewo.;D żadnych strat i jedną wywrotke<lol> chciałem przez leżące drzewko przejechać 1 kółko ok i zahczyłem blatem ( 52 zęby ) stanąłem w miejscu i nie zdązyłem sie wypiąć z spd. leżałem na prawym boku i sie śmiałem:D też żadnych strat. Ogólnie dzien był ok jeżeli chodzi o rowerowanie.

Sixer jaka waga realna tej ramki? :)

z uwagi na jezdzenie do pracy rowerem na szczescie moge sie pochwalic codziennymi 24 km ;)

a z bardziej konstruktywnych to przebrnęłam wreszcie przez podstawy budowy strony php z ladowaniem menu i zawartosci strony z plikow tekstowych, jestem z siebie dumna :D jutro bede dalej rzezbic... (a wszystko to... bo praca dyplomowa)

W najbliższych dniach planuje przegląd i generalne mycie.

ja sie myje codziennie :D:D:D

z uwagi na jezdzenie do pracy rowerem na szczescie moge sie pochwalic codziennymi 24 km :)

muszę zmienić trasę , mi wychodzi 23,4 km :P

guma złapana 40km od domu , inne przygody na trasie moje , a przede wszystkim forumowiczów zrodziły pomysł by na wyposażeniu roweru na stałe były narzędzia , zapasowa dętka ,łatki i klej.

wszystkie te przedmioty zapakowałem do pojemnika po ... piłkach tenisowych. pojemnik wsunąłem do worka po kurtce rowerowej ( akurat rozmiar worka i pojemnika sie zgrały ) , do bocznego pręta bagażnika blachowkrętami przykręciłem koszyk na bidon i wsunąłem do niego pojemnik narzędziowy , od góry przytroczyłem pojemnik zipem

korzystając że wczoraj skończyłem prace wyjątkowo po 16 i nie chcąc brać udziału w szaleństwie powrotu aut wbiłem sie w las

w domu okazało sie że bagażnik jest pusty :blink: :025: chciał ,nie chciał trzeba było wracać

udało sie, leżał bidulek w krzakach niedaleko firmy, wiec od razu w warsztacie zrobiłem porządnie

ależ byłem zły jak zobaczyłem stratę całego majątku rowerowego

uff

jurasek pochwal się w końcu rozpiską i fotkami swojego papa-mobile:)

Mówiłem już że nie lubie wstawać przed 10?:blink:

No ale cóż... jak trza to... też nie lubie:P

Za chwilę wsiadam w niebieskie punto

czas w końcu skończyć to prawo jazdy:)

Niebieskim punto poprzez świat:D

Z tych rowerowych to zauważyłem, że za każdym razem jak odwiedzam sklep rowerowy to zostawiam tam minimum 50zł :blink: Wczoraj kupiłem linki i pancerze, oś tylnej piasty. I tak się uzbierało :) Dzisiaj będzie trzeba poskładać bestię i pożegnać, bo KTM zbliża się wielkimi krokami :D

Zjazd (odcinek Gniewino-Czymanowo) dobrze utrzymanym asfaltem z góry na której znajduje się zbiornik elektrowni szczytowo-pompowej Żarnowiec : ) Nie wiem ile wynosi tam różnica wysokości, ale gdzie tam, gdybym się postarał popędził bym więcej ; P

Katsumoto - to jeszcze nie masz tego KTM ? Mysallem ze juz dawno Ci doszedl ;) Ja wlasnie wybieram sie do szkoly.. Dzis klasowka z historii. A po lekcjach zaraz do garazu, zakladam detke na przod i jazda w teren :)

Pozdr !

No niestety, dzisiaj albo jutro Austriacy mają zadzwonić do Bikershopu i powiedzieć kiedy ten rower będzie. Jak rozmawiałem z sprzedawcą w sklepie gdzie rower zamówiłem to on twierdzi że powinien być już niedługo :D może nawet w przyszłym tygodniu ;) pozostaje mi cierpliwie czekać :)

JA z rowerowych to za dużo nie porobie przez jakiś tydzień...

Mam piękną wyhodowaną anginę :/ Ale cóż - sie pije zimne to sie ma :D

Jestem słaby jak g.wno i po prostu nawet nie mam siły żeby czytać bo mnie łeb zaraz boli, o czyszczeniu łańcucha nie mówiąc ;)

Dzis w planie bylo max 40km. pojechalismy zawiezc kumplowi starego amora. W polowie trasy sie spotkalismy tere fere.. no to go odprowadzimy skonczylo sie na wycieczce do Białogardu. Wyszlo 67km avs28.9km/h :]

Dzis takze sie udało wysłac pulsaka na gwarancje oraz od kumpla w spadku dostalem mostek Accenta. Oczywiscie ten stary i ladny ;]

Ja dziś zrobiłem sobie wycieczkę do Ojcowa czerwonym szlakiem, przy okazji przetestowałem plecaczek i muszę powiedzieć ze jak za taka cenę to spisał się wyśmienicie ogólnie zrobiłem z nim dziś ok 70km w 30 stopniowym skwarze i tu miłe zaskoczenie bardzo dobry system odprowadzania potu..wiadomo ze nie możliwym jest pełne wyeliminowanie efektu mokrych pleców ale naprawdę plecaczek daje radę jest wygodny i dobrze wykonany, jedyne żałuje czego nie ma to wyprofilowanej końcówki ustnika w bukłaku tzn żeby sie napić nie trzeba by przy tym odwracać wężyka tak jak jest to np w bukłakach source taki mały szczegół a zupełnie inny komfort. Podsumowując w stosunku do ceny i jakości daje 9/10

Musiałem poprzycinać linki i pancerze, ale że nie mam miksera postanowiłem pojechać do specjalistów żeby nic nie zmalować. Mkbike - gościu stwierdził, że musiałbym zostawić na noc bo od ręki nikt mi tego nie zrobi, myślałem że zabiję gościa śmiechem, wyszedłem. Kolejny sklep - mechanik pożyczył obcinarkę x| W końcu w afekcie trafiłem do siakiegoś serwisu rowerowego, o którym wspominał mi ojciec. 2 minuty i miałem wszystko zrobione, dodatkowo dostałem końcówki linek żeby się nie rozgałęziły. Koleś nawet kasy nie chciał, ale zostawiłem mu 5zł bo byłem wniebowzięty. Mają stałego klienta, a pierwsze dwa sklepy mogą się pożegnać z kasą.

Po powrocie zamontowałem okablowanie i avidki =] Jutro powinienem skończyć wszystko.

W największy upał zapodałem na uczelnie, ale nic nie załatwiłem tylko bym jednego takiego rozjechał na pasach. Jadę ok 30 km/h widzę kolo stoi i się czai. 5 metrów przed pasami wchodzi mi pod koła , hamulce blokada, ABS nie zadziałał i fuksem sie zatrzymałem. Co za cieć w sumie mogłem go przestawić, może jeszcze bym mu poprawił. Po południu jeszcze mała wycieczka do Lubonia (ok. 20) km. Z powrotem było przyjemnie tylko bez świateł jechałem, więc chodnikiem i dróżką.

Przed pasami to się zwalnia, kolego - zwłaszcza, jeśli ktoś stoi i szykuje się do przejścia :glare: . Przepisy ruchu drogowego się kłaniają. Aż żal, że policji nie było w pobliżu.

I sam sobie odpowiedz, kto tu okazał się cieciem :evil:

Pozdrówko zbulwersowane :)

Ecia zauważ ile jechał. 30 km/h to nie jest zawrotna prędkość. To już sama prędkość sugeruje znajomość zasady ograniczonego zaufania. Czasem jest tak że leszcz sie chce popisać i wychodzi 3m przed autem. Nic śmiesznego.

btw - mlody600v - ciesz sie że nie zadziałał abs. jakby zadziałał to byś go ustrzelił. abs wydłuża drogę hamowania, pozwalając jednak na manewrowanie.

30 km/h przed przejściem to może jest nieduża prędkość dla auta, ale nie dla roweru. Przed przejściem się zwalnia i tyle, nawet do kilkunastu km/h, jeśli trzeba - zwłaszcza, kiedy widzisz, że ktoś się przed tym przejściem "czai". Ten "zaczajony" ma pierwszeństwo.

Pozdrówko kwitujące :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...