Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj wyczyscilem caly rower lacznie z napedem. Kaseta poprostu lsni ale nie pojezdzilem za duzo bo tylko jakies 6km. Zalozylem opony xcr road. Rower jakis maly sie zrobil :) i jakos bardziej mi sie podoba. Jutro chyba tez nie pojezdze. Wracam pozno ze szkoly i bede mial robote w domu :/ Moze uda sie nadrobic w sobote i niedziele.

a ja dzisiaj dostalem nowe manetki xt sl-m760 rapid fire plus 2007r. i klamki Avid FR 5. Do tego caly rower wypucowalem, wyczyscilem pancerze, jutro jade 2 nowe pancerze do rowerowgo skrocic, zaloze cale okablowanie i rower bedzie chodzil jak rakieta :)

927ffcfdf9d5255am.jpg

Więc tak: wczoraj załatałem kolejną już dętkę. Wszystko poskładałem, pompuję koło a tu trach! Złamał się wentyl!

dscn1256cc4.th.jpg

dscn1257fm3.th.jpg

dscn1258ol4.th.jpg

dscn1259my3.th.jpg

dscn1262ht5.th.jpg

Totalnie załamany zacząłem walić głową w mur

no ale cóż. Wysupłałem resztki kasy i zrobiłem kilka prezentów dla rowerku:

I naklejka XC-ZONE:)

dscn1263ph8.th.jpg

dscn1265dp0.th.jpg

dscn1264nn7.th.jpg

II przyszedł reklamowany halogen Cat-eye

III nowy bidon BBB - prezent od Pikpoka:)

IV nowa dętka Continental (mówiłem już że nie lubie continentali?)

V nowa opona - tioga factory xc R

rower i ja zadowolony:) zrobiliśmy już rundkę honorową po okolicy:)

Wilku piekne te twoje manetki xt...:) Juz nie moge sie doczekac az ja zamowie sobie takie same manetki lecz z napisaem lx. :surprised: :surprised:

Biera ale brudnyyyy ten twoj rower :surprised: :surprised: fujj ;P hehe

Ja przed jakas godzina zrobilem sobie rundke rowerem na nowych oponach semi-slickach do pobliskiej wioski pogadac chwilke z kumplem :) W drodze powrotnej liczylem czas i dystans, wyszlo cos takiego:

dst: 6,23km time:11,02 avg:33,47 speeeeeed dodam, ze jest to czas w jedna strone no i ze jest to moj rekord jesli chodzi o czas jazdy do kumpla :)

POzdro!

nie, jakoś tak nie. Tzn za każdym razem sobie mówię że muszę to w końcu zrobić no i tak jakoś już pół roku sobie tak mówię. A że hamulec przez te pół roku nawet dodatkowej regulacji nie potrzebował (2000 km!) to i tego nie tykałem.

imho takie najlepsze

ma być małe i się za bardzo nie rzucać w oczy ale jednocześnie być widoczne z daleka.

Co do mojego powyższego postu... dlaczego nie lubie continentala? zakładam dzisiaj nową oponę i nową dętkę, zaczynam pompować i słyszę "pssss" ... no dobra tym razem to chyba moja wina bo chyba przyszczypnąłem dętkę, ale i tak nie lubie conti:P

tacy NIGDY łapią gumę w sposób dramatyczny

moja lekcja pokory to

w niedzielne popołudnie 40 km od domu

a kilka dni temu, ok 10 min potrzebowałem by uruchomić rower w centrum miasta po złapaniu snaka

od pamiętnej lekcji zawsze wożę zestaw naprawczy

dzis sie w ogole dzien zaczął fajnie. Doszkoly mam na piechote okolo 30min wiec udalem sie rowno 30min przed dzwonkiem z kolega. Idziemy do szkoly mam 500m patrze an zegarek jest jzu dzwonek. mysle zamiast isc na okolo przebiegniemy 4 pasmowa droge tam gdzienie ma przejscia i jest zdecydowanie krocej. Oczywiscie sa 2 pasy pas zieleni 2 pasy. No to hopla bo nic nie bylo wybiegamy na druga strone biegniemy do góry na chodnik ktory jest za drzewami. Wchodzimy zadowoleni i wyszlismy prosto przed 3 policjantów.. zatrzymali nas mowimy ze sie spieszymy a oni nic. Spisali sprawdzili czy telefony nie sa kradzione. tak wiec zrobilo sie 15min spoznienia i policjant mowi jak chcecie to wam wypisze madaty jako usprawiedliwienie a my ze nie nie.. :wink: no i nas puscili bez mandatów uf... w szkole udalo sie usprawiedliwic i lajcik.

Druga czesc dobrego dnia - zamiast o 15:10 skonczylem o 12:25 wiec do domku i 40km mam juz za sobą :] jeszcze wieczorem chyba znowu ide pojezdzic.

Trzecia fajna nowina to taka ze objawy choroby mijaja - zrobilem ta sama trase co ostatnio w takim samym czasie i w takie same warunki pogodowe z taka róznica ze srednie tetno jest nizsze o 11ud/min :]

ja raz musialam w ciagu tygodnia 2x latac i 2x wymieniac detke

a wszystko przez to, ze w oponie tkwil odlamek szkla, ktorego nikt nie zauwazyl bo ujawnial sie tylko przy nacisku na opone (macanie od wewnatrz opony palcami nie ujawnialo go)

a dzisiaj poszlo prawie 30 km (okolo 7 km wiecej niz normalnie) i wlasciwie to nawet nie wiem na czym...

aa juz wiem, w trakcie pracy mialam pojsc do ksero wiec wymyslilam ze pojade na rowerku, co sie bede przemeczac... :)

A ja dziś pośmigałem ostro w terenie (tak jak zapowiadałem w sobote, "od przyszłego tygodnia zaczynam teren") :)

No i z rowerowych rzeczy to zważyłem prawie wszystkie części swojego bike'a :) Myślałem że będe bardziej zadowolony, ale parę rzeczy się wymieni i będzie GIT :)

Dzisiejszy początek dnia był koszmarny. Okazało się, że mam 3 matematyki, a ogólnie lekcji dzisiaj 5, bo z 2 nas zwolnili :) Zaraz po szkole pojechałem z kumplem do sklepu dowiedzieć się czegoś o butach. Narobiłem sobie tylko nadziei, że je będę miał i to po niższej cenie niż na allegro !! Później rundka w drugą stronę miasta i wróciłem się, żeby znać odpowiedź co do SPD. Niestety chwilowo nie ma u producenta :/ Pozostaje albo Allegro, albo jakiś internetowy sklep rowerowy. Konkretnie chodzi mi o M072 lub M075.

Muszę nasmarować łańcuch, bo mi obciachu trochę robi :)

No i wrocilem z drugiego treningu. W sumei wyszlo 68km. Na pierwszy jako tako udalo mi sie osiagnac cel czyli jechac w H-zone (miedzy 70 a 79%) a na drugim byla typowa tempowka - serce prawie caly czas przez godzine biło na ~85% mozliwosci :]

Ja dzisiaj 35 km z moją kochaną [i nie chodzi tu o rower bo on nazwe typowo męską ma :P] ;)

Z tego z 20 w terenie i to nie byle jakim bo błotko jak sie patrzy :) A że ja miałem wielką ochotę się potaplać to z niego skorzystałem :D Ale najlepsze jest to że moja mała nie pękała :D równo za mną każdy podjazd i zjazd i większość błota ;) Dziwi mnie tylko że mam czyste spodnie z tyłu, nie mając błotnika ale cóż ;) nie ma co narzekać.

No i przy tym że było w miare wolno to pojechałem sobie na 65-70% tętna ;) więc na tłuszczyk w sam raz. ogólnie to nawet mnie denerwowało za niskie tętno xD 120 mnie już wkurzało.

Przejechałem te 35 a 10 minut po powrocie do domu wychodziłem już grać w piłkę ;)

Ogólnie troche sie zmęczyłem ale baaardzo miły dzień :)

A ja w sumie niewiele bo tylko 3 luzne lekcje a potem tylko się baaardzo przyjmnie leniłem ;) no i na angolu dodatkwoym ale to taaam...

a z rowerowcyh to kupiłem sobie bidon za 9,99zł ;) z Kauflandu i to ROCK SHOX ;) (kurcze musze teraz zmienić amortyzator) dosuszyłem sobie buty żeby jutro były gotowe 1009543yd4.th.jpg ;) no i zaraz wytre łancuch i git będzie

a ja -ponieważ i tak mi wyłączyli prąd (przymusowe wolne:) pojechałam sobie do Gniezna..

Po drodze spotkałam bażanta (był przerażony, ja też) i jakiegos nieprzyjaznego psa który mnie trochę pogonił...

Zabłociłam rower w diabły. Zabłądziłam efektownie kilka razy, skutkiem czego do kupy wyszło mi 140 km (tego w planach nie było)

Nie było w planach również okrutnych ostatnich 21 km zrobionych z koniecznosci okrutnie przelotową trasą (walcząc o przezycie wsrod samochodów:) Nigdy wiecej tamtedy nie jade:)

Pomijajac ostatnie kilometry, bylo fajnie:)

Dwóch rowerzystów pozdrowiło mnie na trasie (jak normalnie nigdy)

czyli pozytywny, nie spędzony przed komputerem dzien!:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...