Wilku89 Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 nie zaczalem w marcu, lecz 5 stycznia i keidy spadal snieg, a bylo to dosc rzadko, to wtedy nie jezdzilem. Zreszta po co OT robic? trenujcie, dajcie mi spokój i tyle :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 a właśnie Wilku Ty wczoraj nie mialeś być na maratonie? coś tak zapowiadałeś z tego co pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Obrecze za 40 zł, ponad 9700 km, 7 maratonow, 1 zawody XC i waga ~86 kg. Obrecze nie byly ani razu centrowane, nie maja ani mikrometra bicia. Jezdzic to trzeba jeszcze umiec. Kultura techniczna i szanowanie sprzetu to podstawa bezawaryjnego dzialania calosci. Ostre XC nie oznacza bezmyslnego nap* po dziurach i przeszkodach, czasami tylek musi isc w gore. Zamiast wydawac kase na mniej istotne rzeczy, pierwsze co bym zrobil to wywalil ten amor i zainwestowal w cos lekkiego i dobrego, jakosc jazdy polepszy sie o dwie klasy, ale jak kogos jara XT / XTR i efekt placebo to juz nic nie poradze. Ale co ja tam moge wiedziec. Ja nic nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 14 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 na to wyglada ps co do wagi, zanim zaczalem jezdzic wazylem w tamtym sezonie 79.5kg :surprised: teraz 77 i idzie w dół haha bardzo smieszne, normalnie polałem sie ze tak powiem: g...no wiesz, jak ja jezdze, wiec po prostu nie nie wypowiadaj i zebys sie nie zdziwił, jak ktos kiedys za toba na maratonie bedzie sie darł: "lewa!" cwaniaczku jeszcze jedna taka odzywka i wyśle cie na urlop na żarty, żartami sie odpowiada , a nie stekiem wulgaryzmu nie zapominaj skąd wysokoprocentowym userem jesteś a właśnie Wilku Ty wczoraj nie mialeś być na maratonie? coś tak zapowiadałeś z tego co pamiętam wczoraj agenciara startowała ale nie powiodło sie jej tylko 3 miejsce zajęła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 no mialem jechac z pewnym gosciem, lecz on juz 2 tygodnie temu pojechal na SkodeGP i tam siedzi, wiec maraton mi minął. w tym sezonie, jak mowie: postawilem przede wszystkim na naped, bo to dla mnie priorytet, precyzja i jakos dzialania ma byc i koniec. no remerxy twoje krzysiek tanie jak barszcz i slyna z tego, ze sa mocne, bo moje kbixy to serio kupowate i teraz chyba kupie moze 2x mavic xm317, sie okaze, sie pozyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Wreszcie ruszyłem tyłek i umyłem rower ;] Już zapomniałem jak wyglądał jako nówka =] Dotarły Avidy. Jak widzę temat centrowania na czasie więc też się pochwalę - 1mm bicia, ale jutro będzie już prościutkie ;] Kelly'sowska obręcz dzielnie spisywała się przez ponad 2 sezony, ale w końcu przyszła jej pora =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Thomash, a jak z dlugoscia gornej rury ? 720mm, na siedząco nie sięgam do kierownicy. Dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna pojeździłęm w porządnym błotku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cookiesrulez Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Widzę że Wilku wraca do formy. Ja dzisiaj śmignąłem rowerkiem do szkoły, tak leciutko mi się jechało bo wietrzyk po plecach smagał. Za to z powrotem było gorzej, oprócz lekkiego wmordewindu dokuczał upał... A i po szkole wybraliśmy się grupką na lody, a potem na pizzę, lody zjedliśmy na zewnątrz ale pizzeria stolików pod chmurką nie posiada więc spodziewałem się że koledzy i koleżanki posilą się sami a ja pojadę do domu, ale grzecznie spytałem się czy nie będzie problemu jeśli postawię rowerek w środku przy naszym stoliku i miła pani kelnerka powiedziała że nie. Kraj zmienia się na lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Duchota dziś przez cały dzień jedynie pod koniec jakoś zrobiło się przyjemniej i musiało zacząć pada.(oczywiście wtedy wracałem do domu ) A więc po wczorajszym wypadzie , postanowiłem dziś wybrać się na bika w formie lekkiego wycisku... 24km z czego z 4km to ,,chodnik" I jak mówiłem wcześniej wracając trafiłem na deszcz(sie gra sie ma:P)Tak się przyzwyczaiłem do suchej nawierzchni i w pewnym momencie powiało dreszczem Dzisiaj pierwszy raz od bardzo dawna pojeździłęm w porządnym błotku Daj fotke , to ocenimy Tylko żeby nie okazało się to jak w przypadku pewniej osoby :P ,,błotna jazdaaaa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Trzeba było Wilku w zimę jeździć, na niskim tętnie to by tłuszczyku nie było, a nie zaczynać sezon w marcu od razu od "ostrego XC" . Ja mam komfortową sytuację z lekkimi częsciami bo sam jestem ultralight (59 kg przy 179 cm ) i taka waga wcale nie jest jakaś strasznie mała do bycia dobrym Mam kolegę ważącego przy moim wzroście 55 i mnie objeżdża tymi swoim patykowatymi nogami :lol: Ja mam przy 180cm 50kg to znaczy że Was wszystkich objadę na moich patykowatych nogach? Chyba trzeba się w końcu ruszyć na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Wilku nie przesadzaj z tymi obręczami, ja mam niby dupiate koła z Gianta Sierry seryjne i przez 10000 km przebiegu raz był centrowane po takiej glebie że ledwo wstałem, a ty obręcze centrujesz co 1000 km. Wszystko zależy od techniki jazdy i wagi użyszkodnika Ja tam nie szczędze sprzetu na wyścigach ale jakoś koła mam proste Może i ja dodam swoje 5 groszy ..... Obręcze Kross-Grand alu wogóle nie wiadomo co. Potwornie "chude" i wąskie obręcze. Opona 2.35 wyglądała na nich jak dobre 2.05. Żadnych wzmocnień, żadnych pasków pokazujących zużycie. Zwykłe obręcze, można powiedzieć "zwykłe koło". Do tego jakieś najtańsze szprychy i stalowe piasty z chyba zjechanymi ponad stan łożyskami. 6 lat użytkowania, ŻADNEGO OSZCZĘDZANIA, jakieś 6 tyś km, z czego dobry 1200 km przejechany na "psełdo-dałnhilu", ale ns'y po 1.5 metra były. Cały czas na v'kach. Ja waże 63 kg + 19 kg rower + brak oszczędzania najmniejszego. I co ? ? ? Tylna obręcz była lekko centrowana, bo raz uderzyłem tyłem w krawężnik z dużą siłą. A tak obręcze prościutkie jak drogi w Stanach ( Route 66 ). A teraz mam chudą oponkę 1.95 i roweru już wogóle nie oszczędzam, bo mi już na nim kompletnie nie zależy ( zależy mi na moim zdrowiu, żeby przy jakimś zeskoku przedni amor się nie połamał ). Od v'ek już na pewno obręcze się lekko "skurczyły", ale nadal trzymają jak nówki. Dlatego dla mnie dziwne jest centrowanie obręczy co 1000 km. Ja swoich nie oszczędzam, amortyzator aż piszczy od dobić, ale obręcze z oponami 1.95 nie wymiękają. To tylko tak mała opinia ..... PROSZE MI UWIERZYĆ - OBRĘCZE NAPRAWDĘ MOCNE, A NIE WYDAJĄ SIĘ CIĘŻKIE ! Dzisiaj jakieś 20 km, bo już mam dość 19 kg pod tyłkiem, dość dobijającego amora, bujającego tylnego dampera, strzelających sterów, tylnego nie przerzucającego SIS'a. No i jedna dobra rzecz się zrobiła - suport zaczął strzelać .... Czuję, że gdzieś się łożysko sypnęło - może w końcu rodzice zobaczą, że ten rower jest niebezpieczny dla jakiegokolwiek użytkownika. Odstawiłem go do piwnicy, zabrudzonego - bo trochę się po błotku pobawiłem. na razie chyba skończe z nim, bo zaczęło się to robić niebezpieczne, jak mi się korba z blatami "oderwie" podczas jazdy. Pozdrawiam ! P.S. O nowej ramie mogę zapomnieć - za dużo kombinacji w tym i przekładania wysyłki ramy. Przecież to jest dosłownie 20 minut. Jednym słowem - nie udało się ..... Czekam już 31 dni, i już zrezygnowałem z tego. Myślałem, że coś z tego wyjdzie, ale jednak nie. A pozatym nie warto ładować pieniędzy w rower ze starymi częściami, gdzie tylny wolnobieg waży dobre 600 g - i weź to napędzaj nogami ! ! ! Jaka strata siły ...... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Też zaatakował mnie dziś krawężnik i już zszedłem z roweru i czekałem tylko aż zrobi się ,,snake" jednak po paru minutach wszystko gra... Już myślałem że będe szedł do domu z buta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Bartekgib - żalisz się czy chwalisz ? Ja dzisiaj miałem 2 średnio kontrolowane poślizgi ale na szczęście gleby nie było. Jakieś dziwne dzisiaj miałem wrażenie że moje Conti Explorer coś słabo trzymają, a warunki nie były wcale extremalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekgib Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Kula ja nie mówię o rowerze, bo to kupa jakich mało. Mówię o obręczach - zwykłe obręcze ze zwykłej manufaktury a trzymają się ponad stan dobrze. Co do "dałnilu" to mówię - miałem wtedy 14 lat jak zobaczyłem Drop In i się zafascynowałem taką jazdą. Żadnych trick'ów - jedynie skoki były. No i jak mówię - czasem z dobrych 1.5 metra się leciało no i rower i obręcze jakoś żyją. No ale cóż - nie ma jak stal i nie ma to jak rama ważąca dobre 5.5 kg ..... Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evo Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Czerwone sa najszybsze. ?? Czytałem powazne analizy naukowe, że struktura czarnej farby przypomina "skórę" rekina (teraz takie stroje pływackie robią) http://www.allegro.pl/item187442660_stroj_..._do_speedo.html przez co to najszybszy kolor na świecie. A czerwony to mit, bo Ferrari robi takie auta, ale wybrali ten kolor, gdy jeszcze nie było dobrych PC, które by liczyły szybkości kolorów. Tez się dałem na to nabrać, i tez mam równie kiepską, równie ciężką 1,75 kg, też wolną czerowną ramę, i krossa, tylko. Ale aktualnie kupiłem 3 pary nowych skarpetek, więc nowa ramka musi poczekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 A ja dziś sobie śmigałem załatwiając pewne sprawy m.in pojechałem do serwisu zapytać co z moją motorolą E1000, później wziąłem niedawno kupioną Magure Clare i pojechałem do serwisu dopasować tarcze i adapter... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avat Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Dzisiaj z kolegami robiliśmy 4X na takiej fajnej kamienistej drodze i mi się przydarzyła ciekawa rzecz. Kiedy startowałem z 2-2, cały czas mocno pedałowałem, zmieniłem biegi mniej więcej do 2-4,5, nacisnąłem mocniej pedał i BUM! Hak przerzutki się urwał No cóż, jakoś ją położyłem na ramie z łańcuchem i dojechałem z górki do domu, ale mam pytanie. Czy haki do Leader Fox'ów są jakieś słabe, czy to może moja wina, że mocniej nadepnąłem? Bo nie wiem, pod jakim kątem teraz rower oszczędzać, bo kasy na części zupełnie nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 kupioną Magure Clare Wrzucisz fotki przy okazji ? To jakis nowy model czy stary ? Kurna jak zobaczylem nowe Louiski to szczena na biurku :wink: Do rozmowy wczesniej mam 176cm i 61kg :] Póki co koncze OT ze swojej strony i licze siwyex na odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manio49 Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Znów o dziwo [jak na mnie ] zdarzyło mi się pojeździć Jak tak dalej pójdzie to może wreszcie się rozkręcę 26 km tylko, śr. ok 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 Wrzucisz fotki przy okazji ? To jakis nowy model czy stary ? Kurna jak zobaczylem nowe Louiski to szczena na biurku :wink: Do rozmowy wczesniej mam 176cm i 61kg :] Póki co koncze OT ze swojej strony i licze siwyex na odp Jutro zrobię i zapodam na forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 14 Maja 2007 Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 u mnie bardzo tresciwa niedziela, wybralismy się z moją drugą połówką pociągiem z rowerami do Łowicza, trochę go pozwiedzaliśmy, następnie ruszylismy na północ przez Boczki, Niedzwiadę do skansenu ziemi łowickiej w Maurzycach, potem do Soboty, Walewic, i przez Waliszew, Koźle, Swędów i Łagiewniki do Łodzi i licznik..zatrzymał się na 104km. To chyba jej osobisty rekord. super pogoda i super trasa cisza mijanych pól była raz po raz zakłócona strzeleniem z mojego sypiącego się chyba suportu wiec trzeba chyba coś z tym zrobić w końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bilskij Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Ale aktualnie kupiłem 3 pary nowych skarpetek, więc nowa ramka musi poczekać A wymieniasz moze swoja ramke na wakacjach ?? Bo ja bym byl chetny na Twoja z a6 Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 To ostatnie zdjęcie mojej suni Dziś odeszła po ciężkiej chorobie. nowotwór. chorowała już dobry rok dziś przyszedł jej czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Odebrałem koło - już nie lata na boki =] A co do postu o kolorach trochę wyżej to kupa prawda, najszybszym kolorem świata jest kawasaki green ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 15 Maja 2007 Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Na dzis 22km. teraz trzeba sie uczyc. Rower caly w okurzony ale nie bede go czyscil bo chce sobie pojedzic w blotku jak popada. Testowalem dzis nowe okulary (BBB BSG-23 World champion edition) sa rewelacyjne i niesamowicie wygodne. na razie jedzilem tylko w jednych szklach ale jeszcze bedzie okazja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.