Mod Team Odi Napisano 11 Maja 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ostatnio w pracy wyjątkowo miło mi leci czas. A to za sprawą ładnych, sympatycznych i bardzo pomocnych praktykantek Nie ma jak miłe towarzystwo, od razu człowiek ma lepszy nastrój. Ostatnio zostałem bardzo zaskoczony. Zadzwonił do mnie... wykładowca, z którym mieliśmy emisję głosu. Pisaliśmy u niego różne prace i zapamiętał mnie jako pasjonata rowerów Stwierdził że jego żona waży trochę za dużo i przybiera więc trzeba coś z tym zrobić. Postanowili kupić/złożyć rower. No i ja robię tu za głównego doradcę. Kilka rozmów już przeprowadziliśmy, teraz ma iść z żoną do paru sklepów poprzymierzać rowerki. A teraz uciekam powoli szykować się do spania bo o 3:30 pobudka. Ehhh nie ma jak pracujący weekend. A wolne dopiero w następną sobotę i niedzielę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Byl u mnie przed kilkoma minutami Iron i powazylismy kolejne czesci Kiera 149g i mostek 133g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinKowalczyk Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Dzisiaj pośmigałem w błotku...ogólnie interwały mocy porobiłem... Może chcesz biera oponkę do dh 2.35;)) ]:-> Jak dasz kase na przesyłkę to moge wysłać PS. Kup sobie tymczasowo oponkę za 15-20zł...jeżdzić trzeba;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kantele Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 w gdańsku jak zostawili pod kinem to pan ochroniarz rowerek schował ale to była ukryta kamera i pana złodzieja załatwili ta psychoza ma swą słodką nazwę CYKLOZA Jurasku, ale mi nie chodzilo o psychoze zwiazana z obawa o zostawienie roweru pod kinem, tylko o psychoze zwiazana ze zloscia, ze musze isc do kina i w zwiazku z tym nie moge pojechac rowerem do pracy! ps. takiego punktu w tescie lasicy nie ma... dzisiaj udalo mi sie uniknac deszczu, ale nie zamoczenia tylka (mam za krotki blotnik...) chyba musze wyczyscic naped po srodowej ulewie bo chrzesci strasznie... moze jutro to zrobie bo dzisiaj juz nie mam sily Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 A ja dziś z rowerowych rzeczy to pośmigałem z kumplem, który szuka roweru i zaczyna śmigać To była typowo rekreacyjna jazda, ale czasem fajnie tak na luzaku pośmigać Dostał na jakieś 30min mojego canona, spd i pośmigał na prawdziwym rowerze, a nie makro i stwierdził że nie ma zamiaru już wsiąść na swój stary rower Przy okazji zaliczył glebę w spd (troszkę się pośmiałem, jedno szczęście że się nic nie stało) Pierwszy raz w życiu pokonałem trasę ~15km na makrokeszowym fullu o wadze ~20kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Nie trzeba było gradu wystarczyła porządna ulewa a ja... Siedze sobie w domku hehe Wiedziałem ze nigdzie nie pojade obstawiałem 10zł ze sie nie ruszysz.;D a dzień? szkoda gadać. Z rana przy dokrecaniu siodełka połamałem jarzemko.;/ kurde. jak już z tym sie uporałem to wieczorem pojechałem po kumpla, On na szosie ja na mtb jechaliśmy z piekar do bytomia na dsd.;D po drodze poluzowało mi se jarzemko i zaczeło latać całe siodło.;/ pf. tam zrobiliśmy krótka objazdówke trasy na Family cup ( on jechał dalej na tej szosie ) i pod koiec owej trasy na malutkim podjeżdzie zerwałem łańcuch :[ pf. za wysokie przełożenie;/ Ani Ja ani On niemieliśmy skuwacza, a że, póznawo już było to On pojechał sobie bo cimenawo sie robiło a miał 30km do domu. a ja powaliłem na busa. uff chociaż kierowca sie nademna zlitował i do busa mnie z rowerkiem wpuścił. Ogolnie to dzien był okropny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 obstawiałem 10zł ze sie nie ruszysz.;D No to zobaczymy jutro 10zł zawsze się przyda Prognozy na jutro to znów deszcz i burze czyli coś dla mnie :surprised: A tak na serio to o 16 jestem umówiony z Xsystoff-em na bika wiec nie ma zmiłuj Ależ będzie jutro ,,blotnista jazda " Poczuje troche smaku świeżutkiego błotka P.S o nieee Ecia mnie dorwała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny89 Napisano 11 Maja 2007 Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Ja dzisiaj mialem pojezdzic ale mi sie odechcialo jak zobaczylem jak wieje:) Wyczyscilem sobie za to naped i amor. O 19 poszedlem na hale grac siate i wlasnie wrocilem. Nawet fajnie sie gralo. Myslalem ,ze dzis beda nowe okulary ale nie ma, pewnie w poniedzialek beda. Jutro na pewno gdzies pojade tylko zeby ladna pogoda byla:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 wczoraj był 23 kilometrowy test nowej tylnej X-7 połączony z udaną ucieczką przed burzą przyznam szczerze że nie odczuwam jakiejś wielkiej różnicy w porównaniu z moją starą 4.0 dzisiaj z rowerowania pewni nici bo żona ma urodziny i trzeba impreze przyszykować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drynda Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 wczoraj: składanie lewej manetki alivio do kupy z części pierwszych godz. 00:30 udało się , dzisiaj montaż i jazda próbna wnioski: po wymianie przerzutki acery na deore 510, klamkomanetek seryjnych z hexagona v6 na klamki avid fr5 i manetki alivio jazda stała sie o niebo przyjemniejsza, bez zgrzytów itp. jeszcze tylko niech kaseta dojedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ooo ludzie. Kupilem nowe pancerzyki do przerzutek ( oczywiscie czerwone :razz: ) i teraz niedosc ze przerzutki lepiej chodza to zdecydowanie lzej sie kreca manetki : O apeluje wymiencie sobie pancerzyki Pancerzyki to chyba accenta te takie zwykle tylko ze czerwony kolor (jeszcze byl czarny, niebieski i szary) i linki zwykel za 3zl :] i po co kupowac pancerze za 150zl :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 jo_jacek ja też niedawno wymieniałem pancerze ale nigdzie nie dostałem czerwonych accentów a na necie były tylko hamulcowe :/. Musiałem sam przerobić czarne Clarksy na czerwone za pomocą koszulek termokurczliwych Dzisiaj dosyć mocna przejażdżka, 50 km z mocnymi podjazdami, 4 km przed Pyrzowicami zaczęło padać więc zawróciłem w strone domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 woda utleniona in action zapasowa dętka in action sznurówka wkręcona w korbę a wszystko w 10km sie zmieściło najpierw skrzyżowanie, już miałem ruszać , kiedy chama kawał wymusił pierwszeństwo , niestety nie zdążyłem sie wypiąć - kolano zdarte , ale twardym trza być a nie mietkim , załatwiłem interesa w podkołobrzeskiej miejscowości i w drodze powrotnej tylne koło chodzi nienormalnie , ale to nie problem. Rower do góry kołami, pojemnik z zestawem naprawczym i za minut kilka jedziemy dalej aż poczułem szarpniecie u nogi, sznurówka zaczepiła o blat i wciągnęło ją na szczęście obróciłem korbą i uwolniła sie. Dwie gleby w jednym zajeździe, nie byłoby to przyjemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dzisiaj byłem z wizytą w firmie Bio-Bike ... o to co min. tam oglądałem www.barrz.polserwer.pl/wilier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Ale odjazd... Wyjechalem na rower i posmigalem sobie jakies 25 km. Nagle- oberwanie chmury :/ No to daje "po garach" i pod daszek w najblizszej knajpie... Tak siedze i czekam az troche przestanie padac i widze ze do mnie podchodzi jakis koles ze swoim synem. No i pyta z takim dziwnym niemieckim akcentem czy moze sie przysiasc, na co odpowiadam oczywiscie twierdzaco... No i powiedzial ze on tez jezdzi, mieszka w Niemczech i w ogole gadka typowa dla dwoch maniakow rowerowych sie nawiazala Potem postawil mi oranzadke i wznieslismy toast za kolarstwo gorskie Pozegnalismy sie i pozniej byl moj piekny sprint w ulewie do domu... Jak na zlosc- jak juz wjezdzalem do garazu to W TYM SAMYM MOMENCIE przestalo padac... :angry: Zlosliwosc rzeczy martwych... Zaraz ide nasmarowac rowerek bo bedzie skrzypial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dzisiaj byłem z wizytą w firmie Bio-Bike ... o to co min. tam oglądałem www.barrz.polserwer.pl/wilier jaka waga tego cudeńka? ;] a ja dzis rowerek umyłem zrobiłem zerwny łańcuch i jest gutt. ;D potem pojechałem do rowerowego z kumplem sie ugadać. a teraz w domu. i już dziś nic rowerowego nie zrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Omen : Jak chces zrobic cos rowerowego to mozesz umyc mi rower Ledwo idzie rozpoznac gdzie jest przod a gdzie tyl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 jaka waga tego cudeńka? ;] Gdyby nie ta waga 1,9kg już bym ją kupił ,na razie się waham. hmmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 dzis pojechalem na trase i kurde, najpierw naped mi chodzil nie tak, jak trzeba - gdy klikalem manetka to niedokladnie przelozenia wchodzily, recepta? - za slabo napieta linka od xtra. Wrocilem do domu, od nowa linke mocno naciagnalem, potem jeszcze poprawilem klocki w tylnym v-brakeu i pojechalem do parku przetestowacbika. naped chodzi elegancko, choc i tak nie moge sie doczekac kiedy mi przyjdzie xt rapid fire plus sl-m760 [2007r]. + avid fr5 wtedy bedzie jeszcze lepiej Jutro jade z Dawidem ze Stalowej Woli na trening u mnie w TBG, ktory na wyscigu xc, ktory sie odbyl 1.5 tygodnia temu zajal 2 miejsce skubaniec Wezme aparat, popykamy kilka fot i bedzie cycuś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 No dzis po chorobie 31.5km w normalnym tempie i srednie tentno wyszlo 161 :/ ale czulem ze zdecydowanie bardziej sie mecze niz normalnie. Jeszcze musze dojsc do siebie. Za to ze mam dobry humor ogladnijcie sobie : http://youtube.com/watch?v=w614CyxMARE bedzie kawalek z rowerem dla wytrwalych gdzies w polowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 obstawiałem 10zł ze sie nie ruszysz.;D No to 10zł do przodu :P Wybrałem się z Krzyskiem na bika by przejechać się przed jutrzejszym wypadem do Niemiec. Ja zrobiłem 29.56km... Pokręciliśmy sie jak zawsze po okolicznych lasach i po tych deszczach jeździ sie o niebo lepiej niż wcześniej , przynajmniej nie trzeba się przebijać przez tony piachu Za to wracając myśleliśmy że wrócimy mokrzy do domu , takie ciemne chmury szły na nas... Ale udało się i obyło się bez deszczu... Jak Krzysiek wejdzie to moze wrzuci fote z chmurkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Dziś zrobiłem sobie kolejny trening na szosie (wpadam w teren chyba od następnego tygodnia) Dziś zwiedziłem : Wodzisław, Pszów, Rydułtowy, Rybnik, oraz inne pobliskie wioski... Moim celem było dziś zrobienie min 50km, ale źle sobie obliczyłem trasę, a nie lubie bezsensownie dociągać Poza jazdą wyczyściłem sobie napęd i przetarłem obręcze PS. Fotek przez najbliższy czas nie będzie gdyż sprzedałem telefon, który robił za moją cyfrówke na wypadach rowerowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Wiosenne chmurki rulez )))) Więcej na mojej www Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 12 Maja 2007 Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 Gdyby nie ta waga 1,9kg już bym ją kupił ,na razie się waham. hmmm troszke dużo, szkoda to bede szukał dalej.;D Za to ze mam dobry humor ogladnijcie sobie : http://youtube.com/watch?v=w614CyxMARE bedzie kawalek z rowerem dla wytrwalych gdzies w polowie dobre.;D musiało tam troche mocno wiać, że koleś ledwo przy rowerze umiał ustać. No to 10zł do przodu mi raczej chodziło o dzień wczorajszy (piatek) a nie od dzisiejszy (sobota) ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek Napisano 12 Maja 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 Maja 2007 omen nie kombinuj KuLa 2030 dyszke wygrał uczciwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.