Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

najlepszy powód to poprawa aerodynamiki :)

Ostatnio na zjeździe na szosie badałem pozycje aerodynamiczne i na maxa zaporowe (max wyprostowany).

W pozycji na max skulony, nisko, ciało do przodu rozpędziło mnie do 42 km/h

a na pozycji stojącej prawie, nogi szeroko itd. do 39,5 km/h.

A więc w sumie mniejszy wpływ niz myślałem :)

Podejrzewam, że brak włosów to V wyniosła by jakieś 42,0001 km/h :) w pozycji aero.

A w MTB trudno w ogóle przejmować się wpływem aero, gdzie wyścigi decydują się na podjazdach z v=15 km/h.

ps. czy kolor oczu ma wpływ na szybkość?

Napisano

nie widziałem jeszcze lampki czołowej z czerwonymi oczami chyba że na tył głowy ją sie zakłada :lol: :lol: :lol:

Evo potwierdzam , że przyjęcie pozycji leżącej na kierownicy zwiększa prędkość o pi razy oko równe około 2km/h

Napisano

Wczoraj, po paskudnej niedzieli miałem głód rowerowy i po obiedzie uskuteczniłem sobie przejażdżkę. W ciągu pierwszej godziny przejechałem 29 km. Po godzinie i 53 minutach na liczniku było 53,3 km. Kilka kilometrów w terenie, wiekszość asfalt. Przez chwilę jechałem w towarzystwie szosowca co miało znaczący wpływ na prędkość średnią. Nogi i twarz nieogolone :)

Napisano

Ja wlasnie przed chwila wrocilem ze szkoly...Ehhh nastepne jakies 3 tygodnie to same klasowki od poczatku drugiego polrocza...Z chemi, biologi, matmy, fizyki, woku, informatyki, historii, polskiego i geografi .... ;):):D:D poplakac sie idzie...No ale coz zaraz ide na rower zeby szybko zapomiec o tej meczarni, czyli szkole :D

POzdro!

Napisano
Jurasek, dla lansu, co ty z nadmorskiego kurortu nie wiesz? :) Tak naprawdę to do masażu, szybszego gojenia ran i w ogóle łatwiej się umyć po wyścigu. Poza tym ogolone nogi nie wyziębiają się podczas deszczu bo nie zatrzymuje sie on na włosach :D

chyba nieuwaznie przeczytales pytanie juraska. On pytal dlaczego sie goli nogi, a nie kłaki na nogach. Zapytal tak specjalnie, poniewaz omen źle sformuował tresc, tego, ze wygolil klaki na nogach ;)

Napisano

no wiec poprawika ;D zgoliłem kłaki na nogach.;D a zrobiłem to bo łatwiej utrzymać w czystość np. po wyśigu albo po wyjezdzie z terenu przetrze sie rekawiczka/ chusteczką i jest czysto a tak to lipa. Nic sie nie zrobi.. po za tym żele sie szybciej i wydajniej wchłaniaja (nie zostaje na włosach ), a z nierowerowych to trenuje boks tajski i jezdze na zawody a tam trzeba nagolenniki zakłaac a z włosami to fest meczarnia a tak to gładko wchodza.;]

żeby OT nie było to byłem w rowerowym i szukałem jakiejś lekkiej ramy, padło na Boplighta Maraton Team, teraz jeszcze jakiś amorek fajny i może do końca sezonu to poskładam. ;) a zaraz na rower bo padało.;D

Napisano

nie boisz sie reakcji kolegow/kolezanek z klasy/szkoly na lekcjach wfu? bo tylko to mnie na razie powstrzymuje od wygolenia ;)

Napisano

szczerze mówiąc to nie obchodzi mnie to co Oni o mnie myśla. wszyscy wiedz ze, dużo smigam na rowerze itd. Po za tym jakbymsie tym przejmował to bym nie jedził w stroju, słysze czesto teksty " patrz, pedał jedzi!" albo coś w tym stylku i sie nie przejmuje, poprostu niekumaja o co w tym wszystkim chodzi, Oni tylko co robia to ćpaja, pija i pala. A ja wole ta kase przeznaczyć na 2 kółka i tyle.

Napisano

wilku89 nie ma sensu zwracać uwagi na jakiś frajerów, po za tym jak sobie ogolisz te kłaki i jeszcze nóżki sie fajnie opala to i laskom sie spodobaa.;D tylko zeby za dużo blizn nie było.:) ide pośmigać.:) błoto i woda jest.;D kochom to.;D

Napisano
tylko zeby za dużo blizn nie było.B)

No, tu się nie zgadzam. Każda nowa blizna to jak order na rycerskiej piersi :) .

Pod warunkiem, oczywiście, że to nie blizna po goleniu :)

Pozdrówko bojowe :)

Napisano

a siniak tez sie kwalifikuje pod order? bo jak tak to mam olbrzymi buraczkowy :twisted:

w aptece wzbudziłam zainteresowanie całej kolejki:

"poproszę cos na siniaki...własciwie to na krwiak...taki bardzo duzy krwiak...ale taki naprawde duzy."

naprawde nie wiem jak mam isc dzis na basen, chyba w rajstopach czy co...

ale za to polubiłam swój kask, mimo ze ma fiu-bzdziu po bokach:)

a tak mnie wkurzał!

Napisano

kurde ale macie problemy... ja tez gole nogi... i nie dlatego, zeby mi sie nie wkrecaly wlosy, czy poprawic aerodynamike, tylko dlatego ze baby z nieogolonymi nogami wygladaja ohydnie <_< (i mam dodatkowy darmowy punkt w tescie na cykloze w zwiazku z tym)

dzisiaj to jakis niefart. do pracy - wmordewind. z pracy - wmordewind. poza tym po drodze dostalam dawke dodatkowego bialka w postaci polknietej muchy... mental note: zamykac usta podczas jazdy ;D

Napisano

pf. własnie wróciłem.<_< od stóp do głów w błocie, ale warto było, o biku już nie wspominajac ;D jeszcze deszczyk mnie chwycił pare razy. pF, jak wracałem to ludzie sie na mnie patrzeli ze hoo.;D jutro trzeba to powtórzyć.;D aa. i ogolone kłaki na nogach to dobra rzecz;D szybkie mycie i jest ok a tak to by znów meczarnia była.;D wiec wilku nie wiem na co Ty czekasz.;D

Napisano
poza tym po drodze dostalam dawke dodatkowego bialka w postaci polknietej muchy... mental note: zamykac usta podczas jazdy ;D

tez kieys polknalem muche, jak jechalem, fajne uczucie <_< szybko popilem woda z bidonu i jade dalej ;)

Mysle, ze na weekendzie sobie zgole, zobaczymy, jakie to uczucie i w ogole, jak ma sie sprawa z tym :)

btw, dzis odpicowalem bika, bo smutno mu pewnie bylo, ze ja sie obijam i nawet zamiaru niemialem go wymyć ;D

Napisano

no to do Gorzowa, będzie bal , gratulacyjki

kazaliście mi jeździć w obcisłych i kasku ? dobra niech bedzie

kazaliście mi w spdach jeździć ? OK załatwione

Ale nóg golił nie będę , bo mi żona nie pozwala :lol:

Napisano

Dzisiaj rano szkoła, dzień ogólnie do d... . Potem zakładałem moje home-made czerwone pancerze :) i nowiutkiego Srama 7.0 na tył. Nie miałem czym uciąć pancerzy bo mi się sekator stępił więc mnie trochę zeszło przy tym, a pod koniec poszła w ruch kątówka :D Ale jakoś poszło. Ważne że mam czyściutkie, czerwoniutkie i najlepiej od kupienia bike'a ułożone pancerze. Muszę chyba fotkę temu układowi zrobić bo jest idealny (mało pancerza zużyte, a delikatne gięcia ) Potem się uczyłem środków stylistycznych :eek: na polaka bo jutro kartkówa. Dopadł mnie zabójczy katar, płaczę co chwile :lol: i w ogóle ;) chyba jakieś uczulenie :huh:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...