evo Napisano 7 Maja 2007 Napisano 7 Maja 2007 najlepszy powód to poprawa aerodynamiki Ostatnio na zjeździe na szosie badałem pozycje aerodynamiczne i na maxa zaporowe (max wyprostowany). W pozycji na max skulony, nisko, ciało do przodu rozpędziło mnie do 42 km/h a na pozycji stojącej prawie, nogi szeroko itd. do 39,5 km/h. A więc w sumie mniejszy wpływ niz myślałem Podejrzewam, że brak włosów to V wyniosła by jakieś 42,0001 km/h w pozycji aero. A w MTB trudno w ogóle przejmować się wpływem aero, gdzie wyścigi decydują się na podjazdach z v=15 km/h. ps. czy kolor oczu ma wpływ na szybkość?
jurasek Napisano 8 Maja 2007 Autor Napisano 8 Maja 2007 nie widziałem jeszcze lampki czołowej z czerwonymi oczami chyba że na tył głowy ją sie zakłada :lol: :lol: :lol: Evo potwierdzam , że przyjęcie pozycji leżącej na kierownicy zwiększa prędkość o pi razy oko równe około 2km/h
mikołaj Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 Wczoraj, po paskudnej niedzieli miałem głód rowerowy i po obiedzie uskuteczniłem sobie przejażdżkę. W ciągu pierwszej godziny przejechałem 29 km. Po godzinie i 53 minutach na liczniku było 53,3 km. Kilka kilometrów w terenie, wiekszość asfalt. Przez chwilę jechałem w towarzystwie szosowca co miało znaczący wpływ na prędkość średnią. Nogi i twarz nieogolone
bilskij Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 Ja wlasnie przed chwila wrocilem ze szkoly...Ehhh nastepne jakies 3 tygodnie to same klasowki od poczatku drugiego polrocza...Z chemi, biologi, matmy, fizyki, woku, informatyki, historii, polskiego i geografi .... poplakac sie idzie...No ale coz zaraz ide na rower zeby szybko zapomiec o tej meczarni, czyli szkole POzdro!
Wilku89 Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 Jurasek, dla lansu, co ty z nadmorskiego kurortu nie wiesz? Tak naprawdę to do masażu, szybszego gojenia ran i w ogóle łatwiej się umyć po wyścigu. Poza tym ogolone nogi nie wyziębiają się podczas deszczu bo nie zatrzymuje sie on na włosach chyba nieuwaznie przeczytales pytanie juraska. On pytal dlaczego sie goli nogi, a nie kłaki na nogach. Zapytal tak specjalnie, poniewaz omen źle sformuował tresc, tego, ze wygolil klaki na nogach
omen Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 no wiec poprawika ;D zgoliłem kłaki na nogach.;D a zrobiłem to bo łatwiej utrzymać w czystość np. po wyśigu albo po wyjezdzie z terenu przetrze sie rekawiczka/ chusteczką i jest czysto a tak to lipa. Nic sie nie zrobi.. po za tym żele sie szybciej i wydajniej wchłaniaja (nie zostaje na włosach ), a z nierowerowych to trenuje boks tajski i jezdze na zawody a tam trzeba nagolenniki zakłaac a z włosami to fest meczarnia a tak to gładko wchodza.;] żeby OT nie było to byłem w rowerowym i szukałem jakiejś lekkiej ramy, padło na Boplighta Maraton Team, teraz jeszcze jakiś amorek fajny i może do końca sezonu to poskładam. a zaraz na rower bo padało.;D
Wilku89 Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 nie boisz sie reakcji kolegow/kolezanek z klasy/szkoly na lekcjach wfu? bo tylko to mnie na razie powstrzymuje od wygolenia
omen Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 szczerze mówiąc to nie obchodzi mnie to co Oni o mnie myśla. wszyscy wiedz ze, dużo smigam na rowerze itd. Po za tym jakbymsie tym przejmował to bym nie jedził w stroju, słysze czesto teksty " patrz, pedał jedzi!" albo coś w tym stylku i sie nie przejmuje, poprostu niekumaja o co w tym wszystkim chodzi, Oni tylko co robia to ćpaja, pija i pala. A ja wole ta kase przeznaczyć na 2 kółka i tyle.
bialykom Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 Wilku, niech sie jacys przesmiewcy nie powsytrzymuja przed goleniem. jest to jeden z czynnikow lepszego treningu.
Wilku89 Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 ironia, czy mowisz calkiem powaznie bialykomie? bo nie wiem, czy sobie zartujesz ze mnie, czy serio to napisales
KuLa2030 Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 ironia Nie ironia tylko Ironman zaraz tu wpadnie i zrobi porządek chyba temat o goleniu jest...
omen Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 wilku89 nie ma sensu zwracać uwagi na jakiś frajerów, po za tym jak sobie ogolisz te kłaki i jeszcze nóżki sie fajnie opala to i laskom sie spodobaa.;D tylko zeby za dużo blizn nie było. ide pośmigać. błoto i woda jest.;D kochom to.;D
Ecia Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 tylko zeby za dużo blizn nie było. No, tu się nie zgadzam. Każda nowa blizna to jak order na rycerskiej piersi . Pod warunkiem, oczywiście, że to nie blizna po goleniu Pozdrówko bojowe
Biera Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 tjaaa to ja mam całe nogi orderów a po opaleniu się wyglądają jak moro:P
martwa wiewiórka Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 a siniak tez sie kwalifikuje pod order? bo jak tak to mam olbrzymi buraczkowy :twisted: w aptece wzbudziłam zainteresowanie całej kolejki: "poproszę cos na siniaki...własciwie to na krwiak...taki bardzo duzy krwiak...ale taki naprawde duzy." naprawde nie wiem jak mam isc dzis na basen, chyba w rajstopach czy co... ale za to polubiłam swój kask, mimo ze ma fiu-bzdziu po bokach:) a tak mnie wkurzał!
Ogór Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 ja mam taki order na prawej nodze na lydce i nie wiem jak sie go pozbyc
kantele Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 kurde ale macie problemy... ja tez gole nogi... i nie dlatego, zeby mi sie nie wkrecaly wlosy, czy poprawic aerodynamike, tylko dlatego ze baby z nieogolonymi nogami wygladaja ohydnie (i mam dodatkowy darmowy punkt w tescie na cykloze w zwiazku z tym) dzisiaj to jakis niefart. do pracy - wmordewind. z pracy - wmordewind. poza tym po drodze dostalam dawke dodatkowego bialka w postaci polknietej muchy... mental note: zamykac usta podczas jazdy ;D
omen Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 pf. własnie wróciłem. od stóp do głów w błocie, ale warto było, o biku już nie wspominajac ;D jeszcze deszczyk mnie chwycił pare razy. pF, jak wracałem to ludzie sie na mnie patrzeli ze hoo.;D jutro trzeba to powtórzyć.;D aa. i ogolone kłaki na nogach to dobra rzecz;D szybkie mycie i jest ok a tak to by znów meczarnia była.;D wiec wilku nie wiem na co Ty czekasz.;D
Wilku89 Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 poza tym po drodze dostalam dawke dodatkowego bialka w postaci polknietej muchy... mental note: zamykac usta podczas jazdy ;D tez kieys polknalem muche, jak jechalem, fajne uczucie szybko popilem woda z bidonu i jade dalej Mysle, ze na weekendzie sobie zgole, zobaczymy, jakie to uczucie i w ogole, jak ma sie sprawa z tym btw, dzis odpicowalem bika, bo smutno mu pewnie bylo, ze ja sie obijam i nawet zamiaru niemialem go wymyć ;D
romek91 Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 JA właśnie wróciłem z treningu... a z rowerowych to wyczyściłem napęd. Pozdro
jurasek Napisano 8 Maja 2007 Autor Napisano 8 Maja 2007 no to do Gorzowa, będzie bal , gratulacyjki kazaliście mi jeździć w obcisłych i kasku ? dobra niech bedzie kazaliście mi w spdach jeździć ? OK załatwione Ale nóg golił nie będę , bo mi żona nie pozwala :lol:
karolyfer Napisano 8 Maja 2007 Napisano 8 Maja 2007 Dzisiaj rano szkoła, dzień ogólnie do d... . Potem zakładałem moje home-made czerwone pancerze i nowiutkiego Srama 7.0 na tył. Nie miałem czym uciąć pancerzy bo mi się sekator stępił więc mnie trochę zeszło przy tym, a pod koniec poszła w ruch kątówka Ale jakoś poszło. Ważne że mam czyściutkie, czerwoniutkie i najlepiej od kupienia bike'a ułożone pancerze. Muszę chyba fotkę temu układowi zrobić bo jest idealny (mało pancerza zużyte, a delikatne gięcia ) Potem się uczyłem środków stylistycznych :eek: na polaka bo jutro kartkówa. Dopadł mnie zabójczy katar, płaczę co chwile :lol: i w ogóle chyba jakieś uczulenie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.