Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

kbix wmx sa jak plastelina

Nie tylko KBIX :)

W szkole tylko 5 lekcji więc po szkółcy na rowerek z 3 kumplami. Pośmigaliśmi i wysszło 72.50km nie jest zle :) Jutro i pojutrze brak szkoły, 3 gimnazjum pisze test :D :D

Teraz cały czas przygotowywuje się do kolejnego wyścigu XC 20.05.2007 kolejna edycja :) Tak sobie dziś myślałem czy by do Karpacza nie skoczyć, na maraton, ale troche za daleko ;o

50km, odkrycie że mam skrzywiony łańcuch tzn blaszka się jedna wygła i trzeba ten kawałek wywalic ;)

PS: A co do opalenizny to mam 3 etapową na nogach z uwagi na różną długość spodenek ale to jeszcze nic... ja mam opaloną jedną nogę a drugą ledwo co :) Widać, którą stronę do słońca jeżdżę :)

Głupio wyglądają białe dłonie przez rękawiczki :lol: Zwłaszcza jak ma się z krótkimi palcami :D Wtedy to jest kompletny kamuflaż typu pszczoła :D

Hehe ja tak mam i jak słońce mocniej zaświeci to widać wszystko i wszyscy zawsze brechtają :(

Ja właśnie wychodze na egzamin gimnazjalny z bloku humanistycznego... a potem na rower....

Też wychodzę (na 8:15)

I nie pójdę na rower bo w niedziele na maratonie podczas gleby siodełko sobie rozwaliłem :) wiec teraz szybka zbiórka kasy na SKN-a :]

Hm dzis wyszlo 41km :] Ale bardzo fajne zakonczenie treningu :) ze bylem u kumpla i musialem wracac przez miasto a mialem pod wiatr patrze autobus. Stoje za nim na swiatlach no i sie rozpedzamy. patrze sobie na licznik 55km/h no i dalej bacznie obserwuje autobus i to co przed nim. Ale cos mi dziwnie miga nad głową mowie kurna cos sie dziwnie to swiatlo odbija. Podnosze głowe a tam na tylnych siedzeniach calkiem ladne dziewczyny i wszystkie do mnie machają :razz: usmiechnałem sie pokiwalem lapka i dalej za nimi :razz: Az do zjazdu autobusu potem dalej smiganko pod wicher :P

zgodnie z sugestią jo-jacusia zdjąłem błotniki; na slickach rower wygląda jak wystrzyżony pudel

podjechałem do ślusarza i pospawali mi pęknięty koszyk na bidon - 5zł

chciałem jechać rozejrzeć sie za kwaterą na lato dla kolegi wychodzę z domu i coś mi błysło na oponie

15mm gwozdek centralnie wbity, pewnie gdybym miał błotniki to gdzieś w lesie byłby w użyciu mój zestaw naprawczy

no to już dziś nigdzie nie pojadę 20km po mieście na dzisiaj musi wystarczyć

a oponka zrobiła pssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss

• Mod Team

Piękny wolny dzień. Rano miałem trochę biegania bo składałem papiery w sprawie pracy. Strasznie bym chciał żeby się udało. No i załatwiając to wszystko zrobiłem kilkanaście km moją wspaniałą Ukrainą :) A potem wsiadłem na moje właściwe pędzidło i pomknąłem szosą za stałą pętlę. 51 km ze średnią 24,88 km/h. Nie jest źle, ale może być lepiej. A teraz ryję internet oglądając siodła bo muszę sobie sprawić jakieś wygodne a straszny problem z tym będzie.

Zaliczyłem swoją I jazdę w kasku :)

Wbrew moim obawom, ludzie się jakoś nie śmiali/głupio patrzyli (duży kask mam)

Ale w końcu to wielkie miasto (Kraków) więc ludzie są ok.

Będzie się działo dopiero wtedy, jak sprowadzę rower na wakacje do domu :glare:

(miejscowość gdzie jest <5000 mieszkańców)

Ale cóż, cywilom mówię :022: :022: :022:

moje kochanie poszlo dzisiaj na przeglad ;( <snurf>

ale dzikie tlumy w bikemanie, normalnie jak na marszalkowskiej

biedaki nie nadazaja z obsluga klientow...

czy ktos moze wie jak ma na imie ten grubszy koles z dlugimi klakami noszacy bandane na nadgarstku z bikemana na ursynowie?

<ściema> tak sie pytam tylko kontrolnie... </ściema>

aha jeszcze jedno

jakbyscie mieli do wyboru kupienie superhiperextraklockow za te sama cene co caly nowy hamulec shimano z klockami (na ktorych shimano troche oszczedzilo) tylko nowszy model niz macie to co byscie wybrali?

i jak lepiej postapic w przypadku nieco wytartego lancucha (przeskakuje czasem na najmniejszej zebatce) - wymienic lancuch i liczyc ze sie ulozy do kasety czy poczekac i wymienic lancuch razem z kaseta?

Witam

Wreszcie w domu :) . Wrocilem po trzech dniach pobytu na poligonie. Bylo super chcialbym jeszcze kiedys tam pojechac, ale niestety to byl ostatni raz :) . Mialem okazje zobaczyc jak wyglada dzien AT ze strazy granicznej podczas cwiczen. Panowie sa niezli, szacunek dla nich. Postrzelalem sobie z paintballa :P, bardzo fajna zabawa w wojne. W przedostatni dzien mielismy bieg na orietacje. Troche bylo ciezko ale dalem rade. Dzisiaj byla pierwsza pomoc a pozniej wolny czas. Poszlismy sobie polowic ryby na stawie wojskowym. W pierwszy dzien nie spalem przez cala noc tylko chwilke nad ranem. W drugi dzien bylem troche smeczony i mi sie kimlo. Budze sie kolo 1 w nocy a koledzy smieja ze mnie.Mialem narysowane wasy a na czole mialem napisane "haha". Koledze na czole napisali "XTR" i kazdy mowil, ze ja to napisalem :) Bylo bardzo fajnie a jutro niestety trzeba isc do szkoly :D

W domu czekala na mnie paczka z oponami. Opony juz zalozylem, ale musze kupic detki bo moje stare maja za dlugie wetylki i wiesniacko to wyglada. Jutro zaraz po szkole zakladam opony i na rower :):):)

ale musze kupic detki bo moje stare maja za dlugie wetylki i wiesniacko to wyglad

ja tez mam wieśniacki rower jeeea :) (przypadkowo kupiłem takie dętki [4]) :)

A tak poza tym dzisiaj 5km od domu odkręciło mi się lewe ramię korby i spd mnie uratowało ;) wracałem do domu pedałując 1 nogą, a ramie korby trzymając w ręku... jadąc przez miasto ludzie się na mnie jakoś tak dziwnie gapili xD

A więc pojechałem dziś z tatą po towar rano a potem do znajomego do serwisu zrobić koło wsadzić szprychę i wycentrować spoko przychodzę byłem umówiony ale ludzi tyle że 1 koło robiliśmy 2 godzinki bo cały czas ktoś wchodził spoko loko pomogłem mu troszkę rowerki do naprawy zanosiłem na zaplecze ok koło gotowe a tu oto coto przyjeżdża dostawa rowerków z meridy że znajomy miał roboty dość dużo z serwisem to z kumplem zabraliśmy się za składanie tego fajne takie turystyczne rowerki ale wiadomo że jak już oba były gotowe to były przygody z błotnikami do 1 śrubek szukaliśmy itp jak to zawsze bywa w końcu po około 2 godzinach roboty wszystko przez błotniki zakończyliśmy zabawę zrobiłem 2 jazdy próbne przewygodne rowerki :) I poszedłem do domu potem do dentysty dał mi dobrą plombę troszkę pobolało i za miesiąc znów heh ale spoko zrobię ząbki przed wakacjami i będę miał w wakacje spokój nic nie będzie boleć hehe ;) a teraz posiedzę troszkę i idę spać pobudka jutro o 5 po towar z tatą :) Dobranoc :)

odrapanymi i opalonymi do połowy nogami ;)

Nogi odrapałam i opaliłam w weekend na rowerze:)

lepiej tak, niż tak jak ja, opalić sobie pół czoła pod kaskiem :lol:

wczoraj przez cały dzień nakrecone 96km, w tym wypad po pracy:

Konstantynów > Bechcice > Zalew > Poleszyn > Wronowice > Łask > Ostrów > Barycz > Mogilno > Pabianice > Łódź

momentami, zwłaszcza w lasach nad Grabią bardzo ciężko z powodu piachu (no cóż, susza w tym roku wcześniej zawitała niż zazwyczaj), ale i tak - okolice jak najbardziej godne polecenia

Diensdale - już myślałem że trafiłeś do Ostrowa Wielkopolskiego i Doliny Baryczy - czyli na moje tereny.

Niestety troszkę daleko mi się wydawało i wyszło na podpuchę;)

Ja dzisiaj zająłem III miejsce na zawodach motoryzacyjnych i dostałem atlas Polski + jakies tam pierdoły. I dobrze. Jakbym zajął drugie to bym dostał atlas europy który wygrałem w zeszłym roku, a jak pierwsze to bym się musiał wlec do Poznania na jakieś głupi etap wojewódzki:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...