Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego- reaktywacja

jurasek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BarteX88
To ja też się pochwalę, zamówiłem w końcu nowy rower, ale jest strasznie długi czas oczekiwania. Będzie dopiero pod koniec maja lub na początku czerwca :( Kawał czasu pozostał, ale przynajmniej będę miał nowy rower! :)

A jakiż to rower zamówiłeś ?? Chwalić się !! :D

Ja dziś dzień jak co dzień, ale pożyczyłem trochę kaski i zamówiłem sobie nowe "ciuszki"do roweru:

Korbę Shimano Hone

Kasetę Shimano XT 11-32

Łańcuch Shimano Hg93

Trochę na to wybuliłem, ale na obecnym napędzie nie da rady już jeździć ... 2 razy zerwany łańcuch i przeskakujący środkowy blat korby ;/

pzdr. Bartez

Wilku Moje też :) Myślisz że dadzą nam fory :P??

hmmm, pisz meila do nich, aby zarezerowali nam pierwszy sektor na starcie i brak wpisowego :twisted:

btw: przed chwila wrocilem ze sql, ehh meczacy dzien, jak dobrze, ze juz weekend, za 30 minut wsiadam na bikai testuje nowa kasete, lancuch i zacisk sztycy kalloya 18gram za 9.99zł ! :(

Ja właśnie wróciłem ze szkoły. Odebrałem te same zaciski co Wilku89 dwie sztuki :). Zaraz będę zakładał a potem potestuję :( Nasza nauczycielka od historii i WOSu jest specjalistką od psucia ludziom weekendu/humoru/życia (nie potrzebne skreslic) tak nas dzisiaj zgnębiła, że gdy powiedziała do nas cynicznie "Moi drodzy kochani" to parsknąłem śmiechem na szczęście nie zawuważyła :P

Dzisiaj odebrałem zaświadzczenie laureata olimpiady z bioli i nie pisze egzaminu mat-przyr w środę :P

Na ten sezon mam kompletnie nowy naped: z tylu xtr, kaseta lx, lancuch deore, korba xt, przerzutka przod xt ahh smile.gif

'kompletnie nowy'

poprzedni zajechałeś po 1000 km?

xtr się tak szybko psuje?

to niezłe to moje alivio ^^ od nowości 500 i zero luzu czy śladu destrukcji :(

Racja, byłem u nich we wtorek, ale udało mi się trafić za pierwszym razem, bo kojarzyłem zdjęcie kamienicy zamieszczone na stronie :(. Nie potknęłaś się o wystające kable po prawej stronie drzwi jak wchodziłaś? Mam nadzieję, że coś z nimi zrobią :).

ano właśnie, nie popatrzyłam na fotę kamienicy, ani na jej nr. Zapamiętałam sobie tylko nazwę ul. i stwierdziłam, jak to ja, że na pewno trafię. No i trafiłam ostatecznie :lol: . Kable? Może były, ale ich nie zauważyłam. Gdy już byłam w środku, pomarudziłam, że trudno ich znaleźć :P

No a ja dziś znów pośmigałem :) Dzisiejszy wypad mi się bardzo podobał ... Zrobiłem 39,5 km ( 36 km w terenie ) średnia prędkość 25km/h :)

PS. Miałem ok miesięczną przerwe od roweru i czuję że to było mi potrzebne (taka regeneracja) Teraz jestem znów pełen sił i mogę śmigać oraz walczyć ... Bede sobie ok 3x w sezonie robił chyba takie przerwy, ale już krótsze ... :)

Dwie fotki, które zrobiłem na postoju :

f512146db257b52cm.jpg

5e8aa5f3bf24c6f7m.jpg

Co by tu pisać heh po za tym że koło domu biega rozszalały saper i wysadza tak że dzisiaj szyby oberwały piachem i wszytko się sypie koło domu hehe chałupa się trzęsie.(Mam filmiki jak ktoś by chciał .3gp z V3)

A co do roweru to dzisiaj wypucowałem bika po jeździe tak że świeci się jak psu j**ca bo jutro się wybieram do Jeleniej Góry i gdzieś tam trzeba poriderować :confused: myślę że z 50-60 km się zrobi

dzis sobie zrobilem 2 rundki mojej standarrdowej trasy, wyszlo 30km. Gdy zrobilem postoj, obok mnie smignelo trzech kolarzy na mtb. Poznalem ich :confused: zapytali sie, czy jade z nimi na zwałke no i sie zgodzilem... Na zwałce podjazdy dłuuugie, zjazdy fajne szybkie, duzo szutru, plasko, troszke kamieni. Bylo ostro, nie spodziewalem sie, ze kolesie po 40stce trzymaja takie tempo, przez wieksza czesc trasy jechalem drugi za wieśkiem - najwiekszy wymiatacz w okolicy. potem wracajac do domu oni popieprzali 40km/h na asfalcie, a ja spokojnie 30km/h za nimi, bo juz zdychalem. Warto bylo, to byl naprawdę porzadny trening, doskonale mozna sie tam przygotowac do maratonu. Jestem ledwo zywy, ale tego mi trzeba bylo. Kaseta + lancuch spisaly sie na 6! przelozenia chodza tak gladko i cicho, ze nie slysze jak mi lancuch wchodzi i schodzi na zebatkach kasety :D

Troche danych:

74.27km 3:14:16h 22.94avg. speed

Ja na bikestats dodaje wycieczki od niedawna. mam niecałe 600km nabite, a w rzeczywistości przejechałem ok. 900 :D

A dziś rowerowo odebrałem rower z serwisu :D Oddawałem go tam chyba tylko po to, żeby przybili stempelek na gwarancje, za jedyne 5 dyszek :) Efektów regulacji nie stwierdzono, jako że oddałem sprzęt-igłę :confused: Dziś sporządziłem także (rowerowo) kolejną wersję odchudzania Radzia :D Pod koniec sezonu będzie ca. 10.9kg. Rororowerowy dzień :) Jutro z kolegą jedziemy po szkole (!!!!!!) do Czerska ~85km :)

pozdrower!

• Mod Team
tak pizdzi ze az mi sie nie chce jezdzic :D

Dokładnie tak :confused:

Ja wczoraj wyskoczyłem z kumplem na piwko, bilarda i piłkarzyki :D Dawno się tak nie bawiłem. Niestety położyłem się spać jakoś po 22. Pobudka do pracy o 4 tak więc niecałe 6h spałem i przez to jestem ledwo żywy, cały dzień ziewam. Ostatnio trafiłem na Allegro hak do mojej ramy więc dla świętego spokoju kupiłem bo nie wiadomo kiedy się przyda a to trudno dostać. Poza tym dorwałem tanio zębatkę 22T do korby, która miała być alu (tylko dlatego ją kupiłem) a okazała się stalowa. A kilka razy pisałem sprzedającemu żeby sprawdził. No ale powiedział, że zwróci pieniądze więc nie powinno być dalszych komplikacji. Weekend szczęśliwie mam wolny więc pośmigam jak pogoda dopisze :)

Ja mam nadal koło rozwalone w wtorek rano idzie się naprawiać kupię pewnie pancerzyki i linki wtedy też i jutro ostateczne rozmowy z centrum mam nadzieje ze jak wrócę o tej 12 50 z szkoły to już wreszcie mi dojdzie wycena jak nie to dzwonie i ich opie okrzyczę :P My chcemy napęd to znaczy rower i ja :P pozdrawiam Aha jeszcze jedno mój rower na slickach 11.5 kg a na mtb oponkach ciężkich to kolo 12.6 12.7 ;) do wymarzonego 11 daleko ale zbliżam się nieuchronnie no nic kończę i idę spać na razie :D

Dziś wypad z bratem do lasu... Musze przyznać że nie jest taki zły ;) Cały czas trzymał dobre tempo (jak na jego wiek). Podjazdy nie stanowiły dla niego żadnego problemu jestem bardzo zadowolony :) Chyba go jutro zabiore na wyścig XC tylko nie wiem jak z rowerkiem bo troszkę schacharzony jest ...

Oto dwie jego fotki :

742e58d126925d89.jpg

36a342b12881f96d.jpg

A ja właśnie wróciłem z zawodów. Zająłem pierwsze miejsce. Ciężko było ale dzisiaj nikt nie był ode mnie mocniejszy. Nałapałem najwięcej ryb bo to były zawody wędkarskie :lol: :lol: :lol: . Prawie 3kg ryb w tym jeden karp 1,5kg.

A to ja z największą rybą sezonu 2006, 5100g

[acronym=1e5f955e2dbad991m.jpg"]1e5f955e2dbad991m.jpg[/acronym]

Oczywiście na ryby jeżdżę rowerem i w ten sposób łączę dwie przyjemności na raz :)

hm. wczoraj machłem ponad 60 km z tego jakieś 15 z mrówa_1991 wczesniej byłen w szkole na bajku. Ciagle silny wiatr w twarz;/ tak samo jak popołudniu jak jechałem na tg to mrówy 2 długie podjazdy też z wiatrem w twarz. A potem jak na złość wiartu nie było wiec i niepolatałem za szybko. A dziś do szkoły i z powrotem pojechałem czyli kolejne 14 km. Pf. jeszcze dziś w mmbike rowerek ważyłem i wyszło mi jedyne 15.6 kg ;D z tylnym błotnikiem który już wymontowałem. Wiem, że ale trzeba jezdzić na tym co sie ma. Dziś regeneracja a jutro może jakiś dłuższy dystans? sie zobaczy.;] pozdrawiam.;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...