tomgda Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 Hey.Może głupie pytanie ale pierwszy raz bede kupował suport więc wybaczcie Musze kupić octalink i nie wiem jaką długość Od czego jest uzależniona ta długość? Mierzyłem suwmiarką szerokość mojej ramki w tym miejscu to ok 33,5 mm :wink: Pewnie farba ma te 0,5mm. Rozmiar gwintu to chyba wszystkie mają standart czyli 68mm (suwmiarką wyszło 68,5 :wink: ) Model korby jaką chce dać to deore fc-m443
Schwefel Napisano 4 Kwietnia 2007 Napisano 4 Kwietnia 2007 Według tej strony http://cycle.shimano-eu.com/catalog/cycle/...D=1168392184078 to 121mm tak jak do starego LXa A według polskiego sklepu suport to BB-ES25 http://www.eurobike.pl/go/_search/index.ph...y_words=BB-ES25
tomgda Napisano 4 Kwietnia 2007 Autor Napisano 4 Kwietnia 2007 czyli według polskiego sklepu 118 ? bo link pokazuje tylnie przerzutki i siodełko
uchmanek Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 tomagda: mylisz szerokosc ze srednica. szerokoscia mufy jest dlugosc "rurki" z ktorej jest wykonana. info shiano na temat tej korby sa dosc metne, ale wychodzi na to ze 118mm. popytaj w serwisach.
turek Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam Sory mam pytanie troche z innej beczki ale musze to wiedzieć. Zastanawiam się nad kupnem korby truvativ ruktion i teraz sprawa napinacza (boxguide-team) o co chodzi w opcjach 34\38 t 34\46t mocowanie ISCG 34\38t mocowanie ISCG 34\46t to 34/38t to wydaje mi się że chodzi o ilość zębów ja chce miec w korbie ich 38. Która opcja jest najlepsza i wogóle o co w tym chodzi wiem że jest jeszcze mocowanie na oś suportu. Wytłumaczcie mi te pojęcia ISCG a i jeszcze co to jest mufa domyślam się że to jest miejsce ramy gdzie wkłada się suport przecież nie ma innej opcji ale chce się upewnić. Jakie potrzebne są wymiary mufy itd. poprostu chce miec pewność żeby to posowało do mojej ramy Wielkie dzięki.
scoora Napisano 7 Kwietnia 2007 Napisano 7 Kwietnia 2007 JA miałem podobny problem. Lupilem na początku krutsza.... I to był błąd- korba weszła idealnie- ale obcierała ramę tak wokół mufy.. No lae jak doszło do zakładania przerzutki- to juz nie było tak dobrze. Nie można było zrzucić na najniższy bieg. Dlatego proponuje szerszy rozstaw- bo nie zachęcam do "niedokręcenia" wkładu suportu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.