tomgda Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Hey.Wybór hamulca już padł (deore 535).Teraz do kupienia tarcza.Moje pytanko-Czy tarcza 180mm nie zrobi luzów w moim amortyzatorze (rock shox tora 302) przy bardzo ostrym hamowaniu.Przyznam że lubie uczucie jakie towarzyszy szybkiemu i nagłemu hamowaniu :twisted: .Czasem nawet lubie zrobić tzw"stójke"na przednim kole Amorek nowy więc boje sie o niego.W starym rowerze mam jakiś seryjny RST luzy ma ale nie jest tak źle jak na takie cuś :wink: dodam że waże ok 90kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ja śmigam na 535 i nie widzę, sensu montowania do nich tarczy 180. Uwierz, że na 160 zrobić stójkę jest bardzo łatwo. Jedynym sensem inwestowania w 180 może być to, że na długich zjazdach 160 może się przegrzać. A luzów amor nie powinien złapać, ale w tej kwestii niech się wypowiedzą użytkownicy Tory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miechu Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Napisz meila, zadzwoń ,wyślij list ;p do dystrybutora RS, albo przeczytaj instrukcje obsługi może będzie tam coś pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szalej Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Byłem przez jakiś czas użytkownikiem tych deorek m535, świetne hample... Przy 160/160 fajnie było, ale założylem 203 na przód i...wyrzutnia:D Stójke na siedząco robiłem jednym palcem z tymi hamplami, ze 3x zapomniałem i otb ..ale ogólnie super hample =] Co do Tory...180 wiekszosć amorów dopuszcza, moim zdaniem spokojnie i bez obaw możesz montować =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 wg mnie nie ma sensu zakladac wiekszej jak 160 bo bedize bdb hamowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 SH 535 to przyzwoity hampel i już na standardowej tarczy jest mocny. 180mm będzie przydatne na zjazdach a amor spokojnie łyknie tą tarczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 w zadnym dokumencie rs'a nie widzialem zalecen co do wielkosci tarczy, ale w harfie twierdza ze i 208mm lyknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baukan Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Do Duke'a dopuszczali nawet 203mm więc Tora spokojnie to wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 mysle ze spokojnie wytrzma tylko po co ci 180mm ?? :> 535 na tarczy 160mm super hamuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proxx Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 tora 302 może nie jest mistrzem, jeżeli chodzi o bajery, ale to bardzo solidny amortyzator. dobrze zbudowany i dość pancerny jak na tą klasę. nie ma obaw, 180mm nie zrobi jej krzywdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 jak coś to mam 180 do sprzedania cena 55 zł na center locka nie używana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andref Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja mam tarcze 180mm w Torze 318 U-turn. Nie ma problemu, tarcza nie ociera nawet przy glebokim wychyleniu w zakretach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.