Skocz do zawartości

[tarcza] 180mm

tomgda

Rekomendowane odpowiedzi

Hey.Wybór hamulca już padł (deore 535).Teraz do kupienia tarcza.Moje pytanko-Czy tarcza 180mm nie zrobi luzów w moim amortyzatorze (rock shox tora 302) przy bardzo ostrym hamowaniu.Przyznam że lubie uczucie jakie towarzyszy szybkiemu i nagłemu hamowaniu :twisted: .Czasem nawet lubie zrobić tzw"stójke"na przednim kole :D Amorek nowy więc boje sie o niego.W starym rowerze mam jakiś seryjny RST luzy ma ale nie jest tak źle jak na takie cuś :wink:

dodam że waże ok 90kg :)

Ja śmigam na 535 i nie widzę, sensu montowania do nich tarczy 180. Uwierz, że na 160 zrobić stójkę jest bardzo łatwo. Jedynym sensem inwestowania w 180 może być to, że na długich zjazdach 160 może się przegrzać. A luzów amor nie powinien złapać, ale w tej kwestii niech się wypowiedzą użytkownicy Tory :)

Byłem przez jakiś czas użytkownikiem tych deorek m535, świetne hample...

Przy 160/160 fajnie było, ale założylem 203 na przód i...wyrzutnia:D Stójke na siedząco robiłem jednym palcem z tymi hamplami, ze 3x zapomniałem i otb ..ale ogólnie super hample =] Co do Tory...180 wiekszosć amorów dopuszcza, moim zdaniem spokojnie i bez obaw możesz montować =]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...