Skocz do zawartości

[Tarczówki] Avid J7 czy XT Dual Control

Szajbz

Rekomendowane odpowiedzi

Śmigam aktualnie na deore xt dc, jeździłem na j5 i na hayesach i z tych wybrałbym j7, XT są dobre , super modulacja super siła, ale DC jest zbędne, teraz będe składał HT enduro i biore J5 + Triggery. Zastanów się nad J5 bo od J7 różnią się tylko regulacją skoku klamki, a są dużo tańsze.

Musisz pojeździć na DC żeby zdecydować czy ci pasi czy nie. Mi nie pasi i wolę klasyczne manetki+klamki. Co do hampli to ze wszystkich będziesz zadowolony. Dla mnie wybór jest prosty, przejedź się na DC i będziesz wiedział czy brać XT. Jeżeli nie to bym brał Juicy 5 bo te pokrętło nie jest warte wydanej na nie kasy.

• 3 tygodnie później...

Kupiłem Avidy J5 jak wiele osób mi polecało, dałem za nie 770zł za kompet na dwa koła.

Są mega wporząsiu, nic nie obciera tylko mają jakąś mięką klamke ale moze mi sie wydaje bo poprzednie hayesy niemiały modulacji - betonowa klama.

Nie polecam centrumrowerowe , bo miały być czarne a są srebrne.

Rzucam sie? a poczym to poznałeś? W sklepie było wyrażnie napisane Avid juicy five czarne, i doskonale o tym wiem ze to zeszłoroczny model był. Tylko ze w sklepie zupełnie co innego było napisane niz to co dostałem. pozatym moge być niezadowolony jak dostało potwierdzenie wysłania paczki kurierem w poniedziałek a hample były u mnie w piątek

Centrum rowerowe smierdzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...