scoora Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Naprawde nie wiem jak mozna porównać SPD z noskami- że maja taka samą zasadę działania... Noski stosowane są do kolrastwa szosowego albo torowego (a w zasadzie były stosowane). Mozna nabawić się niezłej kontuzji jeżdząc w noskach w terenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteLION Napisano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja jestem świeżo po zakupie mojego pierwszego kompletu ubrania rowerowego i pierwszych spd i obstawiałbym to drugie jeżeli musisz wybierać. Szczególnie spodenki z grubym pampersem to genialna rzecz ale to spd jest tym co wprowadziło, przynajmniej u mnie, 'nową jakość' w tym zestawieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chniak Napisano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć że wybór najpierw ciuchy a na koniec spd też nie jest zły. W końcu chyba nie zamierzasz jeżdzić tym rowerem jeden sezon, więc i na nową przyjemność z jazdy w spd też przyjdzie czas. A do tego czasu wyrobisz sobie mięśnie i przesiadka na spd będzie jeszcze milsza. Dobre ciuchy nie wnoszą może nic do samej techniki jazdy, ale dzięki nim ( a szczególnie spodenki z pampersem ) twoje dystanse mogą być dłuższe. Ot koniec mojego zdania, ja tak zrobiłem i wcale nie uważam się za jakiegoś "lansera" bo na początek wybrałem dobre ciuchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 30 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 A więc sprawa wygląda tak: kilka dni temu dotarły do mnie buty SPD - Specialized Sport, wylicytowałem je na allegro, kosztowały 247zł z wysyłką dzisiaj dotarły pedały PD-M520 właśnie zamówiłem koszulkę Rogelli Pisa (69zł) oraz spodenki Biemme Special (85zł). Spodziewam się, że dotrą jeszcze w tym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.