Skocz do zawartości

[buty, odzież] Temat ogólny

roswell

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pewien problem, mianowicie uzbierałem 400zł i chciałbym zakupić coś z odzieży.

Na razie mam już kask, okulary, rękawiczki.

Teraz tylko pytanie czy pierwsze kupić buty SPD + pedały ok (300-350zł), czy jakąś odzież np. koszulka + spodenki, rękawki + nogawki i bluza (300-350zł)

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

mozesz za to kupic wszystko :) pedały ca 80 zł, buty rownierz do wyrwania juz za 80, a nawet liczac 072 shimano, to nie przekraczasz 300 zł, koszulka ze spodenkami, to kwestia 100 zł za komplet jak sie dobrze rozejrzysz.

powodzenia w poszukiwaniach

@mr.ironman

Jeśli już mam coś kupować to będzie przyzwoitej jakości, a nie jakieś buty firmy Kruk za 80zł, wybór padnie pewnie na Shimano SH-M072, choć coraz ciężej je dostać, nie wiem też czy nie lepiej dołożyć do SH-M075, tak czy inaczej na koszulkę i spodenki zostanie.

Myślę, że najlepiej będzie tak:

1) Buty + pedały

2) Koszulka i spodenki

A potem dozbierać kasę i kupić rękawki i nogawki.

No to w takim razie co polecacie z punktów 1 i 2, bardzo bym prosił o linki.

Też tak właśnie myślę, trzeba jak najszybciej kupić SPD, a z odzieżą to się będzie wszystko po kolei kupowało.

Myślę nad zestawem:

buty SH-M075 + pedały PD-M520 = 313zł

No i koszulka + spodenki:

http://www.allegro.pl/item180009116_liquid...lt_rozm_xl.html

http://www.allegro.pl/item177929915_spoden...dka_s_m_xl.html

Tylko wyglądają jakoś tak nieciekawie.

Czyli już znam kolejność, teraz to proszę o konkretne propozycje.

Zdecydowanie zestaw SPD + dobre spodenki. Koszulka ,bluza, nogawki, rękawki później.

Jak pisałeś M075 , bo z M072 może być problem, do tego 520-ki pedały , i np spodenki Biemme z szelkami. Co prawda nie za tanie ale jak piszesz że chcesz raz a dobrze to czemu nie.

Butki 228 , pedały 82 , spodenki 99. Wychodzi 410 bez przesyłek po cenach z Allegro. Kupić u jednego, poprosić o rabat albo przesyłkę za free i jest ok

M

Możesz przeszukać strony firmy Bcm Nowatex, też szyją bardzo dobre ubrania (między innymi dla reprezentacji Polski). Mom od nich koszulkę i jestem zadowolony, kumpel a spodenki i też jest ok. Koszulkę można wyrwać w promocji obecnie za 40zł, nie różnia sie od tych droższych niczym, poza tym, że to stare wzory

http://bcmnowatex.com.pl/

Właśnie byłem sprawdzić jakie buty są u mnie w mieście, niestety z interesujących mnie były tylko:

Shimano SH-M072, w cenie 235zł

Specialized Sport w cenie 270zł

A wiec muszę zamawiać przez internet. Zdziwiła mnie tylko jedna sprawa, myślałem ze SH-M072 to sportowe buty, jednak gdy je zobaczyłem na żywo wyglądały praktycznie jak turystyczne. Czy SH-M075 są takie same? Gdyby tylko Spece kosztowały do 250zł to wziąłbym je od razu, a tak nie wiem co mam robić.

Co myślicie o takim ubraniu?

http://www.allegro.pl/item178830499_markow...s_c_rozm_9.html

Jak z jakością? Czy cena nie jest czasem za duża? Z wyglądu jest super.

Bardzo dobra jakość. Parę postów wyżej polecałem Ci ubranka tej firmy. To jest BCM Nowatex. Cena 155 zł za komplet nie jest wygórowana. Ważne jest to, że koszulka jest rozpinana na 3/4 długości. Jak jest gorąco to takie pokazanie torsu :) bardzo pomaga.

Edit: Chodzi mi o komplet, który pokazał Roswell.

ODP.

"Myślałem ze SH-M072 to sportowe buty, jednak gdy je zobaczyłem na żywo wyglądały praktycznie jak turystyczne. Czy SH-M075 są takie same?" - > Nie wiem jaka jest duza rózniaca miedzy tymi modelami ale wiem ze w M075 jest zapiecie na trzy rzepy więc but lepiej sie trzyma nogi - sam mam takie i są super jak na pierwsze buty spd :)

Co myślicie o takim ubraniu?

http://www.allegro.pl/item178830499_markow...s_c_rozm_9.html

Jak z jakością? Czy cena nie jest czasem za duża? Z wyglądu jest super. - > Mam taką koszulke i dla mnie jest ok tylko troche za duzo ma białego przez co sie brudzi a co do ceny to tanio nie jest choć są i droższe zestawy. Ja tez szukam sobie jakiejs odzieży na rower i znalazłem sklep który ma fajną odziez na rower za przystepną cene o to ich adres:

Ja się torsem nie mam zamiaru chwalić, żaden ze mnie paker :)

Tylko chodzi mi o to, że w podobnej, może minimalnie większej cenie można zamówić komplet biemme/rogeli, a tam chyba jakość będzie znacznie wyższa, czy niekonieczne?

56,00 zł - koszulka

89,00 - spodenki na szelkach

85,00 zł bluza

23,00- rękawki

26,00- nogawki

12 - skarpetki

17,00- bandanka

Razem 308zł, prawie wszystkie ciuchy, poza bluza marki liquid, wiec wydaje mi sie ze oferta bikeworld jest niezbyt ciekawa.

Noszę obuwie nr 43, czyli długość w cm to 27,5. Nie wiem jak rozmiar butów Shimano mam brać 43 czy 44?

Wracając do tematu głównego- to zależy od tego jakim jesteś bikerem, a w zasadzie człowiekiem

Jeśli chcesz sie lansować to kup ciuchy

jesli chcesz pojezdzić bardziej "wyczynowo" i poznać smak bardziej wydajniejszego pedałowania- kup SPD

Pamiętać należy, że te dwie opcje mogą być wymienne i nie są w jakikolwiek sposób z sobą powiązane wiec kolejność zdobywania (kupowania) jest dowolna i zależy od osoby.

Ja brałbym najpierw SPDy

Ze względu na komfort jazdy zdecydowanie polecam jako pierwsze spodenki z "pampersem", później stopniowo można dokupić resztę. Jeśli chcesz poczuć przedsmak jazdy w spd, jako rozwiązanie alternatywne polecam noski. Koszt niewielki (ok. 15 pln) a przyjemność z jazdy prawie taka sama jak w spd.

Jeśli chcesz sie lansować to kup ciuchy

jesli chcesz pojezdzić bardziej "wyczynowo" i poznać smak bardziej wydajniejszego pedałowania- kup SPD

hm !! coś nie tak !!

Dobry ciuch to nie lans tylko wygoda,higiena,zdrowie.Wyczynowo znaczy wydajniej-owszem ale nie wydaje mi sie by w tym wyczynie,wydajność twa w bawełnie była miła.

SPD też trzeba polubić-nauczyć sie w nich śmigać,zaakceptować.Znam kilku lansujących sie kumpli ,którym spd poprostu do gustu nie przypadło.

Ogólnie sam spd nie mam i chyba ich zakup mi nie grozi-ciuch natomiast owszem posiadam.

Tak jak kolega w/w "bez dobrego ciucha jazda jest trudna (nie rozgraniczajac na zime/lato) ,bez spd możliwa"

pozdroweinia

szczerze polecam odzież BCM NOWATEX sam jeżdżę w niej od lat, tak jak reszta mojej famili

w firmowym sklepie BCM-u można trafić czasem jakąś fajną okazje, wyprzedaż itp. np. koszulkę za 30 zł :mrgreen:

co do kupienia ciuchów czy spd-eków to wybrał bym jakiekolwiek zestaw spd i spodenki z "pieluchą" bez koszulki bluzy rękawków itd. można przeżyć

ale z drugiej strony znam wiele osób co mają pełen strój kolarski ale nie są w posiadaniu pedałów SPD i butów

np. mój tata, kolarz od zawsze :D (przynajmniej ja go tak pamiętam) jeździ w koszyczkach ale w pełnym stroju rowerowym

ps. a kask masz?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...