Skocz do zawartości

[plecak] Kellys KB-207 czy Author Twister czy cos innego do 150zl

Pulse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szczerze miałem już 2 plecaki za 100-150 zeta i nigdy więcej nie zainwestuje w coś takiego..... rozwali się po jednym sezonie. Uzbieraj i kup coś porządnego..... a plecaczki jakie miałem to Author tylko nie wiem jak model i aktualnie F7 Biker NIE KUPOWAĆ TEGO. W tym drugim bukłak to kpina leje się i wyglądasz jakbyś się polał w gacie :rolleyes: jest pełno dobrych plecaków podaj linki to może coś się doradzi........

Kellys KB-207 Kelly's

Nie kupuj tego, szajs niewyobrażalny

Miałem i zraziłem się nim do akcesoriów kelly'sa

Szelka jedna poszła

góra co po chwila się rozdzierała

gąbki które miały odpowiadać za oddychalność na plecach uległy zgnieceniu i nic nie dawały.

Zamki też mi poszły z tego co pamiętam. I przetarło się dno. Ech nawet mi nie przypominaj o tym szajsie. Kumpel też na niego narzekał (miał taki sam tylko ten jaśniejszy - ktoś dla zabawy złapał go za plecak lekko no i rozdarł się dokładnie tam gdzie mój.

Następnym moim plecakiem był Wolfgang Guide 20 za 169 zł.

Porządny materiał

Oddychalność w miarę - ale 100 razy lepsza niż w kelly'sie gdzie po jeździ kapało ze mnie na lewo i prawo. Teraz jestem po prostu spocony.

POKROWIEC w standardzie - nawet nie wiesz jak przydatna sprawa - wreszcie skończyło się cotygodniowe pranie plecaka.

Jedyne czego mi brakuje w stosunku do kelly'sa to kieszonki na komórkę na szelkach - ale jako że kobieta sprezentowała mi mini pokrowiec na komórkę feel free no to i problem się rozwiązał.

no i brakuje kieszonki na kask z prawdziwego zdarzenia, ale 1. to nie plecak rowerowy 2. I tak można kask sensownie zainstalować.

Poza tym ma jeszcze jedną cechę różniącą go od kelly'sa

Kieszonki boczne - te "bidonowe" są trójkątne i na zamki. Z jednej strony to zaleta (komórka, klucze, baton czy co tam chcesz w zasięgu ręki).

z drugiej - jeśli chcesz wozić bidony i butelki z wodą to będą ci wypadać. W tym aspekcie lepszy był kelly's

moj kolega kupil nie bral paraognu z przyzwyczajenia, dwa dni pozniej wracal z bika z nowym plecakiem i zaczelo padac i ... i sie rozprul no porostu jak by byl z paieru .Jeden z tanszych na rynku naprawde nie warto Biera dobrze mowi lepiej dolozyc pare zlotych i miec pozadny plecak na pare sezonów .A ja sie przymierzam do jakiegos scotta moze :)

A to tak co by nie być gołosłownym:

Okres użytkowania - 1 rok, kilka tysięcy km.

Złamany (suwak? plastik?) na szelce. gdzieś tam nią zaczepiłem i poszedł:

dscn0753lz5.th.jpg

Rozerwana góra torby, przy uchwycie, W tym samym miejscu rozerwała się kumplowi:

dscn0755kn9.th.jpg

rozerwane łączenie między szelkami. Po prostu zaczęło się pruć, aż w końcu trzeba było coś z tym zrobić. Znajomy krawiec opatrzył mi to kawałkiem skóry

dscn0757kq4.th.jpg

i

dscn0758fu6.th.jpg

Tutaj gąbki które imitowały wentylację pleców. Dokładniejszej foty niestety nie mam:

dscn0759ok4.th.jpg

No i mega dziura która przepełniła czarę:

dscn0760aa6.th.jpg

Ja polecam HiMountain Cross

http://www.himountain.pl/produkty.php?produkt=71

Plecak kosztował mnie nie całe 150 zł, w promocji poniżej 100 zgarniesz. 15 litrów pojemności, dostajesz bukłak w zestawie o pojemności 1,5l. Chowany do osobnej komory, dodatkowo w plecaku jest coś na wzór torebki na klamrę, zanim kupiłem sobie torbę podsiodełkową, używałem jej jako schowka na "przybory rowerowe" :) Na dole pokrowiec przeciwdeszczowy, boczne kieszonki i takie tam. Jeżeli chodzi o wentylację pleców to nie można mu niczego zarzucić. Wygodne ramiona i paski boczne dobrze przytrzymują.

Się rozpisałem, jakby mi za to płacili :D, a tak na serio to polecam ten plecaczek!

Ja osobiscie polecę Tobie coś firmy robiącej dobre plecaki:

http://www.e-horyzont.pl/site/?mod=offers&...2&prod=1185

Jeśli potrzebujesz większy model, wybierz większy.

Z tego plecaka korzystam już trzeci rok. Noszę go do uczelni, na zakupy i oczywiście na bajka.

System Air Tunnel działa, szerokie pasy nie powodują obtarć, a dla większej stabilności masz podwójne zapięcie z przodu.

Po tak długim okresie plecak nie ma żadnych śladów zużycia, no i firma daje 2 lata gwarancji.

Polecam raz jeszcze z czystym sumieniem.

Pozdrowienia i do zobaczenia na szlaku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...