zendel Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Witam. Pewnie masz brudne pancerze. Wyczyść nasmaruj i powinno być dobrze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Lub wymień linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pulse Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 zrobilem tak jak radzil Biera czyli psiknalem wd40 i jest lepiej. Chodza mi po glowie Avidy SD7 czy jak zmienie TEKTRO 832AL na SD7 to oprocz wszystkich znanych mi juz z forum zalet avidow klamki beda jeszcze lepiej odbijac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 najlepsze na dobre odbijanie są dobre i nowe pancerze - wtedy nawet na tektro nie ma co narzekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roswell Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 No i jeszcze jest jedna kwestia pomimo, że miałem nowe pancerze i to dobrej klasy (Accent Supreme), to nadal klamki słabo odbijały. Powodem były mocno odkręcone śruby napinające sprężynę (te przy szczęce), dlatego pilnuj aby były możliwie jak najsilniej dokręcone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witcher Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 No i jeszcze jest jedna kwestia pomimo, że miałem nowe pancerze i to dobrej klasy (Accent Supreme), to nadal klamki słabo odbijały. Powodem były mocno odkręcone śruby napinające sprężynę (te przy szczęce), dlatego pilnuj aby były możliwie jak najsilniej dokręcone. Co Ty mówisz? Te śrubki odpowiedzialne są, za ustawienie całej szczęki, i nie można ich dokręcić na chama do końca, tylko tak, aby szczęka odsuwała się od obręczy na odpowiednią odległość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scoora Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Ja również myslę, że warto sprawdzić samą klamkę czy nie jest zabrudzona... Szczególnie w srodku czy nie nagromadziła się piach i inny syf i moze tam tez odrobinę jakiegoś mazidła zmniejszającego tarcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Co Ty mówisz? Te śrubki odpowiedzialne są, za ustawienie całej szczęki, i nie można ich dokręcić na chama do końca, tylko tak, aby szczęka odsuwała się od obręczy na odpowiednią odległość. za odpowiednia pozycje szczek odpowiada roznica odbic obu sprecyn => mozna je wykorzystac dla mocniejszego odbicia klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.