Paluch Napisano 3 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 cos topic zwariowal po tej awarii. Tak czy owak - sa takie hamulce czy nie? A jak sa to jakie kupic do 80 zl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 4 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 wrzucilem zdjecia przeciez... www.chomikuj.pl/paluch widac, ze trze z gory. Co to znaczy opona balonowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 tzn nad zwyczaj duża A na foto właśnie nie widać gdzie trze;) idź do serwisu i via flacha zagadaj żeby tylko tak na spróbę założyli ci jakieś hamulce sensowne (tzn chocby i najgorsze tektro - ważne żebyś wyczaił co jest źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 6 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Ja jedno, a wy drugie. Problemy z czytaniem ze zrozumieniem. I z poprawnym dzialaniem forum. Najpierw znika caly topic, teraz posty... lol Są dostępne na rynku takie hamulce? co ty sie mnie pytasz czy sa? Zadalem konkretne pytanie, a kolega mi tu kaze opony wymieniac, do serwisu jezdzic, nie wiadomo po co i na co. A ja szukam jedynie hamulcow, ktore maja dluzsze ramiona, zaczepy, zwal jak zwal. Tak zeby nie haczylo o gorna czesc opony. Myslalem, ze znajde kogos kompetentnego i mi umiesci jakiegos linka do hamulcow, ktore spelnia moje oczekiwania. Przeciez sie jasno wyrazam. A user zendel nie wiem czy ze mnie czy z siebie probuje robic idiote. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 no więc informujemy cię: nikt z nas nie słyszał o tym aby dobierać hamulce wg długości ramion. zdejmij sobie jedno z ramion weź w kieszeń, udaj się do (mniej lub bardziej) zaprzyjaźnionego sklepu i wybierz jakieś które są dłuższe. Trudno jest pomóc komuś kto nawet nie wie jak duże ma opony i korzysta z nie markowego sprzętu w którym naprawdę wszystko się może zdarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 6 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Jedyna rada to było nie kupować makrokesza! W takich "rowerach" wszystko może być źle a my nie jesteśmy jasnowidzami, żeby określić na podstawie zdjęcia jakiej długości są ramiona. Możesz mieć za nisko wspawane piwoty, za krótkie ramiona, za wysoką oponę, słowem wszystko bo to makro :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 1200zl to makro tak? Czyli rower do jazdy rekreacyjnej zaczyna sie od 20tys twoim zdaniem? Oczywiscie zakup byl dokonany w sklepie rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 nie 1200 zł to całkiem przyzwoity rower. Ja jeździłem na rowerze za 800 i też był przyzwoity. Gorzej jeśli wyrzucasz 1200 zł w Trexstara który jest podróbką dobrego roweru. niestety prawda jest okrutna - kupiłeś drogie, ładnie wyglądające makro, które w praktyce niewiele sobą reprezentuje. Za te pieniądze mogłeś kupić porządny i sprawny rower, który wprawdzie nie będzie miał dwóch amortyzatorów i bóg wie jakiego jeszcze śmiecia, ale będzie porządnie i rzetelnie wykonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 A na początku nie haczyło? Idź do tego "sklepu" gdzie wcisnęli Ci Trexstara i niech się chłopaki martwią. PS. Za 1200 zł trudno kupić rower z pełną amortyzacją. Bardzo trudno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Jezdzilem kiedys na rowerach za 1/3 ceny tego... I to bylo dopiero makro. Poza wada tego hamulca to reszta sprawuje sie calkiem przyzwoicie. Ja dosc duzo jezdze, mam na niego rok gwarancji. Jak sie rozleci, to oni sie beda martwic. A makro sie rozleci po przejechaniu 2tys km. Zreszta jesli rower bedzie mial duzo wad, to zgodnie z prawem konsumenckim moge poprosic o zwrot pieniedzy. Na poczatku nie haczylo, bo byla zima i opony mialem slabo napompowane. Ale jak opony dopompowalem to sie zaczelo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Napatos Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Może po prostu zmierz wysokość ramion hamulca i napisz tutaj. Niech ktoś inny też zmierzy i się porówna (poszukam jakiegoś v-brake i jak znajdę i zmierzę). Wtedy okaże się, czy to nietypowy hamulec, czy piwoty masz za nisko przyspawane. Choć sądząc po odległości od punktu obrotu ramienia do miejsca styku klocka z obręczą obawiam się tej drugiej przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 11-12 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Tak to jest jak sie kupuje wynalazki. Ja mam dlugosc ramion 10 cm (Sram 7.0), co wskazuje, ze masz za nisko wspawane pivoty. Makro rulez :surprised: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 to co starac sie o zwrot pieniedzy za ten rower? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Czyli możesz śmiało reklamować tego makrokesza, bo innej v'ki nie znajdziesz. Moje stare Tektro mają 12,3cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Dobra, bede chamów meczyl. W takim razie jaki rower kupic? I za jaka cene amortyzowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1212 Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 pierwsze to go zareklamuj bo nie wiem czy tak łątwo Ci pieniądze oddadzą. Jak im powiesz że w zime było dobrze bo miałes mniej napompowaną opone to Cie mogą nawet wysmiac. Życze powodzenia. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 jak już bedziesz miał kasę to ci coś sensownego znajdziemy za 1200 masz chocby kross lvl a2 bodajże. A i coś innego na pewno się znajdzie Rower z pełną amortyzacją to już tak 3-4 tysiące no chyba że używka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 pierwsze to go zareklamuj bo nie wiem czy tak łątwo Ci pieniądze oddadzą. Jak im powiesz że w zime było dobrze bo miałes mniej napompowaną opone to Cie mogą nawet wysmiac. Życze powodzenia.pozdrawiam Bylem u nich kilka razy, nie potrafia tego zrobic. A skoro nie potrafia, to niech mi wymienia rower albo oddadza kase. Bardziej na reke bedzie oddanie kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gal Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Ja moge tylko dodac tyle... Powodzenia i nie daj sie! A jak juz odzyskasz swoje pieniadze poczytaj forum, a na pewno znajdziesz duzo ciekawsza maszynke za 1200zl. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paluch Napisano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 swoja droga rower z pelna amortyzacja mozna juz kupic za 350zl... myslalem ze to jest makro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 za 350 to nie makro tylko złom twój ma właściwie te same części co tamten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.