Skocz do zawartości

[v brake] hamulce

Paluch

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jedno, a wy drugie. Problemy z czytaniem ze zrozumieniem. I z poprawnym dzialaniem forum. Najpierw znika caly topic, teraz posty... lol

Są dostępne na rynku takie hamulce?

co ty sie mnie pytasz czy sa?

Zadalem konkretne pytanie, a kolega mi tu kaze opony wymieniac, do serwisu jezdzic, nie wiadomo po co i na co.

A ja szukam jedynie hamulcow, ktore maja dluzsze ramiona, zaczepy, zwal jak zwal. Tak zeby nie haczylo o gorna czesc opony. Myslalem, ze znajde kogos kompetentnego i mi umiesci jakiegos linka do hamulcow, ktore spelnia moje oczekiwania.

Przeciez sie jasno wyrazam. A user zendel nie wiem czy ze mnie czy z siebie probuje robic idiote.

no więc informujemy cię:

nikt z nas nie słyszał o tym aby dobierać hamulce wg długości ramion.

zdejmij sobie jedno z ramion weź w kieszeń, udaj się do (mniej lub bardziej) zaprzyjaźnionego sklepu i wybierz jakieś które są dłuższe.

Trudno jest pomóc komuś kto nawet nie wie jak duże ma opony i korzysta z nie markowego sprzętu w którym naprawdę wszystko się może zdarzyć.

Jedyna rada to było nie kupować makrokesza!

W takich "rowerach" wszystko może być źle a my nie jesteśmy jasnowidzami, żeby określić na podstawie zdjęcia jakiej długości są ramiona.

Możesz mieć za nisko wspawane piwoty, za krótkie ramiona, za wysoką oponę, słowem wszystko bo to makro :lol:

nie

1200 zł to całkiem przyzwoity rower. Ja jeździłem na rowerze za 800 i też był przyzwoity.

Gorzej jeśli wyrzucasz 1200 zł w Trexstara który jest podróbką dobrego roweru.

niestety prawda jest okrutna - kupiłeś drogie, ładnie wyglądające makro, które w praktyce niewiele sobą reprezentuje. Za te pieniądze mogłeś kupić porządny i sprawny rower, który wprawdzie nie będzie miał dwóch amortyzatorów i bóg wie jakiego jeszcze śmiecia, ale będzie porządnie i rzetelnie wykonany.

Jezdzilem kiedys na rowerach za 1/3 ceny tego... I to bylo dopiero makro. Poza wada tego hamulca to reszta sprawuje sie calkiem przyzwoicie.

Ja dosc duzo jezdze, mam na niego rok gwarancji. Jak sie rozleci, to oni sie beda martwic. A makro sie rozleci po przejechaniu 2tys km.

Zreszta jesli rower bedzie mial duzo wad, to zgodnie z prawem konsumenckim moge poprosic o zwrot pieniedzy.

Na poczatku nie haczylo, bo byla zima i opony mialem slabo napompowane. Ale jak opony dopompowalem to sie zaczelo.

Może po prostu zmierz wysokość ramion hamulca i napisz tutaj. Niech ktoś inny też zmierzy i się porówna (poszukam jakiegoś v-brake i jak znajdę i zmierzę). Wtedy okaże się, czy to nietypowy hamulec, czy piwoty masz za nisko przyspawane. Choć sądząc po odległości od punktu obrotu ramienia do miejsca styku klocka z obręczą obawiam się tej drugiej przyczyny.

pierwsze to go zareklamuj bo nie wiem czy tak łątwo Ci pieniądze oddadzą. Jak im powiesz że w zime było dobrze bo miałes mniej napompowaną opone to Cie mogą nawet wysmiac. Życze powodzenia.

pozdrawiam

Bylem u nich kilka razy, nie potrafia tego zrobic. A skoro nie potrafia, to niech mi wymienia rower albo oddadza kase. Bardziej na reke bedzie oddanie kasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...