Skocz do zawartości

[ wyjazd na Góre żar ] szukamy chetnych

omen

Rekomendowane odpowiedzi

kurde nie moge odczytać waszych postów od 2 dni jak cos to walcie na prv. Sorki za utrudnienia ale wiecie to raczej nie moja wina a kompa a nie mam czasu w nim grzebać;/ pozdrawiam.

edit: Dopiero teraz zauważyłem ze na całym forum wymiotło troche postów wiec to nie wina mojego kompa. Wiec tak jak w temacie 28 badz 29 kwietnia ( początek długiego wekeendu ) z kumplem planujemy wyjazd na g. Żar tzn. Wyjazd z Katowic pociagiem do żywca a stamtad juz bedziemy sie kiedrować z w/w gore. Planów na wjazd i zjazd jeszcze nie mamy. W każdym mąć razie powrót walimy o własnych siłach az do katowic a potem kazdy w swoja strone. Bedzie to nasz pierwszy wyjazzd wiec tempo nie bedzie zabujcze. pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

jak na razie to nic sie nie zmienia wszystkiego sie dowiemy w środe badz czwartek. kurde tak serio to tempo bedzie rekreacyjne bo dopiero 250km i jeszcze mam cieżko na podjazdach. Drugi kumpel w piatek dopiero rower poskładał ale ma już chyba cała 100. i tak nam sie to żle poukładało.

W piątek popołudniu jechałem sobie z centrum bielska na żar, po drodze trzeba zaliczyć przegibek, jakieś 15-20min na oko, bo nie patrzyłem na zegarek, podjazd niezbyt ciężki, spokojnie się jedzie, potem dłuższy zjazd no i jest sie praktycznie 5min od podnóża żaru. Sam podjazd to niecałe 8km, mi zajął on ok 50 minut :) Jeśli się oczywiście zgodzicie i termin będzie mi odpowiadał to chętnie się przejadę :)

Myślę że taszczyć się w obie strony przez przegibek jest nudno. W jedną możecie jechać przez Kozy, Kobiernice, Międzybrodzie ewentualnie ulicą Żywiecką na Łodygowice Żarzecze (tego nie polecam ze względu na dziury i duży ruch). Sam Żar w mniej rekreacyjnej wersji to poniżej 30min od mostu w Międzybrodziu Żywieckim, ale z drugiej strony po co się śpieszyć ;)

Dziś byłem na Żarze fajna górka, ale ja w tym sezonie byłem tam pewnie ze 6 razy i już mnie to nudzi. Zjazd też jest fajny dzisiejszy wynik to 82km/h :twisted:

Właśnie, ja bym mógł jechać z Shadow265 z BB a wy z żywca i spotkalibyśmy się gdzieś pod żarem. A po podjeździe rozjazd czy dalej gdzieś jedziemy? W sumie jak do katowic wracacie to bielsko macie po drodze wiec dalej z nami :) Moze byc trasa zaporponowana przez przemonr1 :(

własciwie to może być ;D a jak zjaz teren czy asfalt ja proponuje teren. wjazd asfaltem.;] a spotkalibyśmy sie na tamie w miedzybrodziu.;] a tak wogle to nie wiecie ile wyjdzie przejazd Polska koleja z katowic do żywca z rowerkiem? pozdrówko.

Zostaje tylko modlic sie zebym nie musial sie pozniej wpisywac w ktorys z dzialow "gleby, wypadki, hardcore"/"gleby w SPD" :)

lepiej to aniżeli mielibyśmy w szpitalach wyladować z korba w łydce<Lol2> ja w spd jezdze od niecałych 2 tydni to wiesz.;D:

Siema pociag z Zywca do Tychów (bilet weekendowy) kosztuje 13 zl z rowerem :twisted: :twisted: wiec do Katosów ze 2 moze 3 zeta wiecej :twisted: :twisted:

Jakbyscie w sobote jechali to z ziomkiem bym sie zabrał ale my z Tychów na kolach bysmy smigali i z powrotem tez :twisted: :twisted: wiec mozna sie zgadac pod Zarem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...